News

Revoltă în Ucraina. Un comisar militar din Odesa se distrează într-o vilă din Spania, în timp ce soldații mor pe front

Scandalul din Odesa pune sub semnul întrebării integritatea oficialilor implicați. Un comisar militar își cumpără obiecte de lux, în timp ce ucrainenii mor pe front.
26.06.2023 | 15:09
Revolta in Ucraina Un comisar militar din Odesa se distreaza intro vila din Spania in timp ce soldatii mor pe front
Un comisar militar din Odesa se răsfață la maxim pe timp de război. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Sursele redacției 368.media din cadrul Serviciului de Securitate Ucrainean (SBU) susțin că un comisar militar al regiunii Odesa, care a fost înlăturat din funcție din cauza unui scandal uriaș de corupție, a petrecut o lună de vacanță într-o stațiune spaniolă în timp ce mii de soldați mor în lupte cu inamicii ruși.

Viața de lux a unui comisar militar din Odesa

Potrivit surselor, Evghen Borisov a călătorit în Spania și a petrecut în total 28 de zile în orașul Marbella, unde familia sa deține o reședință achiziționată pe timp de război. Plecarea sa a fost efectuată prin punctul de control „Starokazache”, iar deplasarea a fost făcută cu un vehicul Infiniti înmatriculat cu numărul de înmatriculare ВН0506МТ.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, se presupune că Evghen Borisov i-a cumpărat soției sale un  oficiu în Spania în valoare de 740.000 de euro. Această achiziție ridică semne de întrebare cu privire la proveniența fondurilor utilizate pentru achiziție, întrucât veniturile oficiale ale familiei Borisov nu corespund unei astfel de investiții.

Un comisar militar din Odesa se distrează în Spania

Scandalul în care este implicat Evghen Borisov a devenit subiectul unei cercetări penale desfășurate de către Biroul de Investigații al Ucrainei. Faptele de abuz și presupusa corupție în timpul recrutării pentru serviciul militar sunt doar câteva dintre acuzațiile aduse fostului comisar militar. În plus, se verifică informațiile privind deținerea unei vile de lux în Spania de către familia Borisov, cu o valoare estimată la aproximativ patru milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Deși informațiile privind vacanța lui Evghen Borisov în Spania în timpul războiului nu au fost confirmate oficial, sursa citată a menționat că există progrese în investigația dosarului penal și că anumite detalii vor fi făcute publice.

Scandalul în care este implicat comisarul militar din Odesa continuă să evolueze, iar autoritățile competente sunt hotărâte să stabilească adevărul și să aducă pe deplin în fața justiției  abuzuri sau fapte de corupție comise.

ADVERTISEMENT

“Bilete albe” pentru cinci mii de dolari

Un scandal de amploare zguduie Odesa, în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat al Poporului, Igor Mosiychuk, privind șeful biroului de înregistrare și înrolare militară din Odesa, Evghen Borisov. Conform informațiilor furnizate de Mosiychuk, Borisov ar fi fost implicat în vânzarea ilegală de “bilete albe” pentru 5.000 de dolari și ar fi primit beneficii financiare din furnizarea de echipamente militare.

Potrivit presei ucrainene, astfel de “recompense” i-ar fi permis să-și achiziționeze o vilă în valoare de 3,95 milioane de euro în Spania pentru mama sa pensionară și un birou în valoare de 2 milioane de euro pentru soția sa.

ADVERTISEMENT

 

comisar militar
Vila de lux a comisarului militar, achiziționată pe timp de război. Foto: Captura YouTube.

 

Aceasta nu este prima dată când autoritățile ucrainene sunt prinse în timp ce își petrec concediile de lux pe timp de război. La începutul anului 2023, procurorul general adjunct Oleksii Simonenko a fost demis din funcție în urma dezvăluirilor că a petrecut Anul Nou în Marbella, Spania, unde familia sa se stabilise în timpul invaziei pe scară largă.

Astfel, Marbella continuă să fie un nume asociat cu acuzații de corupție și achiziții de proprietăți de lux în rândul unor oficiali ucraineni. Potrivit jurnaliștilor ucraineni, mama comisarului militar Borisov a devenit proprietara unei vile în această stațiune de lux, ridicând și mai multe semne de întrebare privind proveniența fondurilor implicate.

 

ADVERTISEMENT