Fotbal international

Revoluţie în Liga Campionilor din 2024! Echipele din UEFA Champions League, obligate să joace patru meciuri în plus + decizia va afecta echipele din Anglia

16.01.2020 | 20:15
Revolutie in Liga Campionilor din 2024 Echipele din UEFA Champions League obligate sa joace patru meciuri in plus  decizia va afecta echipele din Anglia
Revoluţie în Liga Campionilor din 2024! Echipele din UEFA Champions League, obligate să joace patru meciuri în plus
ADVERTISEMENT

Liga Campionilor ar putea suferi o modificare esenţială din sezonul 2024-2025, iar echipele calificate în cea mai importantă competiţie ar urma să joace patru meciuri în plus. Asociația Cluburilor Europene (ECA) cere o schimbare fundamentală în UEFA Champions League, iar echipele din Anglia ar urma să fie cele mai afectate dacă se va lua o decizie finală.

Cum ar putea să arate Liga Campionilor din sezonul 2024-2025

UEFA şi Asociația Cluburilor Europene vor să schimbe formatul Ligii Campionilor din sezonul 2024-2025. În prezent, în faza grupelor sunt calificate 32 de formaţii, împărţite în opt grupe a câte patru echipe. Peste patru ani, situaţia s-ar putea schimba şi ar putea să apară patru etape în plus în programul UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliştilor de la The Times, cele două organizaţii poartă un dialog în acest sens, iar sistemul competiţional ar putea să arate diferit din sezonul 2024-2025. Mai exact, există şanse mari să existe opt grupe a câte şase echipe, ceea ce ar însemna că 48 de echipe se vor duela în faza grupelor din Liga Campionilor.

În aceste condiţii, în faza grupelor se vor juca zece etape şi nu şase câte sunt în prezent. O altă alternativă ar consta în modificarea sistemului din sferturile de finală. Astfel, cele opt echipe ar urma să fie împărţite în două grupe, iar primele două clasate ar urma să se califice în semifinale. Jurnaliştii din Marea Britanie susţin că acest sistem are şanse minime să fie acceptat de marile cluburi din Europa, chiar dacă ar genera mai mulţi bani din partea televiziunilor.

ADVERTISEMENT

Echipele din Anglia, cele mai afectate dacă va avea loc modificarea

De departe, echipele din Premier League au parte de cel mai aglomerat program. Pe lângă meciurile din cupele europene, englezii mai joacă în Premier League, Cupa Angliei şi Cupa Ligii. Astfel, jurnaliştii de la The Times susţin că formaţiile angrenate în Liga Campionilor ar putea să nu mai participe în Cupa Ligii.

În aceste condiţii, Cupa Ligii şi-ar putea pierde cele mai importante echipe, ceea ce ar duce la bani mai puţin din sponsorizări, dar şi o mai mică vizibilitate. Astfel, echipele din Anglia au fost primele care s-au opus planului Asociației Cluburilor Europene de a mări numărul de meciuri în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Superliga Europei, spaima numărul 1 pentru Liga Campionilor

Ultimii ani au adus o serie de discuţii despre crearea unei Superligi a Europei, iar Stephen Ross, organizatorul turenului amical International Cup, este cel care îşi doreşte să înfiinţeze competiţia. La aceasta ar urma să participe 24 de echipe, doar din cele cinci mari campionate ale continentului: Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga şi Ligue 1.

Marele plus pe care îl va aduce Superliga Europei ar fi dispariţia fair-play-ului financiar. În plus, competiţia ar urma să fie una cu circuit închis, unde să nu existe retrogradări. Pe lângă discuţiile legate de varianta propusă de Stephen Ross, mai multe voci susţin că anumite campionate din Europa ar trebui să se unească, un exemplu fiind Olanda şi Belgia.

ADVERTISEMENT

“Nu înţeleg de ce ţări precum Belgia şi Olanda nu se unesc într-un singur campionat. Aşa am avea echipe care ar putea să fie competitive în cupele europene. Ăsta este viitorul fotbalului mondial. Campionatele mai mici trebuie să se unească acum pentru a putea să pună probleme în Liga Campionilor”, spunea Vincent Kompany într-un interviu acordat în 2018.

ADVERTISEMENT
Tags:
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română