News

Rezultante terifiante ale necropsiilor celor morți la Institutul „Matei Balș”. O victimă a avut arsuri pe 100% din corp

30.01.2021 | 19:05
ADVERTISEMENT

Medicii legiști au realizat necropsiile pentru primele cinci victime ale incendiului  de la Institutul „Matei Balș”, urmând să fie anunțat și rezultatul necropsiei celei de-a șasea persoane care și-a pierdut viața în cursul zilei de sâmbătă.

Rezultatele arată că victimele au murit din cauza arsurilor severe, una dintre ele având arsuri grave pe întregul corp. O altă victimă a murit din cauza intoxicației severe cu monoxid de carbon, informează Antena 3. Gravitatea arsurilor este dovedită și de faptul că identificarea victimelor se face pe baza probelor ADN.

ADVERTISEMENT

Decesele, provocate de arsuri puternice

Patru dintre victime au fost găsite carbonizate, în salonul în care a izbucnit incendiul sau în apropierea acestuia, iar alţi doi au murit la spitalele din Bucureşti unde fuseseră transferaţi.

Cauzele decesului în cazul primelor cinci victime sunt următoarele:

– bărbat cu arsuri puternice pe 100% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii;

– femeie cu arsuri şi intoxicaţie cu monoxid de carbon;

– bărbat cu arsuri de căi respiratorii şi intoxicaţie cu monoxid de carbon;

– bărbat cu arsuri puternice pe toată suprafaţa corpului;

– femeie intoxicată cu monoxid de carbon şi expunere la căldură emanată.

În paralel cu realizarea necropsiilor procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au reluat cercetarea la fața locului și au început primele audieri.

ADVERTISEMENT

La sediul Poliției Capitalei au fost audiate șase persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, precum și rude ale victimelor. De asemenea, se desfășoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice şi serviciile de pază ale spitalului”, se spune într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Numărul morților a ajuns la șase

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață, în jurul orei 05.00 la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Incendiul s-a soldat cu șase morți.

ADVERTISEMENT

După incendiu au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din cei 102 pacienți aflați în saloanele din pavilionul 5 al Institutului „Matei Balș”.

Imediat a fost deschisă o anchetă penală pentru identificarea cauzelor incendiului. Procurorul Alexandru Anghel de la Tribunalul București a precizat că au avut loc două explozii, cel mai probabil ale unor tuburi de oxigen, imediat după declanșarea focului.

ADVERTISEMENT

O ipoteză privind începerea incendiului se referă la o defecțiune la sistemul electric din cauza suprasolicitării. Se pare că în saloane ar fi fost instalate aeroterme deoarece pacienții se plângeau că le este frig.

ADVERTISEMENT