News

Rezultate admitere liceu 2021. Vezi harta și listele complete cu liceele la care au fost repartizați elevii, pe fiecare județ – Live Update

FANATIK îți prezintă harta, dar și listele complete de la repartizarea computerizată.
24.07.2021 | 09:39
Rezultate admitere liceu 2021 Vezi harta si listele complete cu liceele la care au fost repartizati elevii pe fiecare judet  Live Update
Rezultate admitere liceu 2021. Vezi harta și listele complete cu liceele la care au fost repartizați elevii, pe fiecare județ. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
24-07-2021
07:42

Harta și listele complete cu liceele la care au fost repartizați elevii

AICI poți vedea harta, dar și listele pe județe cu liceele la care au fost repartizați elevii în sesiunea de admitere din vară, 2021. 

Listele pe județe:

Alba

Bihor

Brașov

Cluj

Dolj

Harghita

Ilfov

Mureș

Sălaj

Teleorman

Vaslui

Arad

Bistrița Năsăud

Buzău

Constanța

Galați

Hunedoara

Maramureș

Neamț

Satu-Mare

Timiș

Vrancea

Argeș

Botoșani

Călărași

Covasna 

Giurgiu

Ialomița

Mehedinți

Olt

Sibiu

Tulcea

Bacău

Brăila

Caraș-Severin

Dâmbovița

Gorj

Iași

București

Prahova

Suceava

Vâlcea

24-07-2021
07:08

FANATIK îți prezintă rezultatele admiterii la liceu

Ministerul Educației a afişat rezultatele repartizării în licee 2020. Pentru a verifica la ce liceu ați fost admiși trebuie doar să intrați AICI

24-07-2021
06:52

Când se afișează rezultatele

Rezultatele la repartizarea computerizată 2021 vor fi afişate pe edu.ro până la orele prânzului, iar elevii pot afla unde au intrat în baza codului unic. FANATIK vă anunţă momentul exact în care listele vor fi disponibile online.

24-07-2021
06:41

Emoții pentru elevi în așteptarea rezultatelor

Concurenţă mare pentru admiterea la liceele din Bucureşti. Ca de fiecare dată, pe lângă elevii din Capitală, vin foarte mulţi elevi şi din Ilfov sau din alte judeţe aflate în proximitate. Toți aceștia luptă pentru un loc în cele mai bune unități de învățământ

Procesul de admitere la liceu pe 2021 vine la doar câteva săptămâni după ce s-a încheiat Evaluarea Națională din 2021.

Ministerul Educației a publicat pe site-ul dedicat admiterii harta și listele complete cu liceele la care au fost repartizați elevii. Astfel, vei putea afla în doar câteva clipe care este unitatea de învățământ la care ai fost repartizat.

ADVERTISEMENT

Rezultatele de anul acesta au fost destul de bune, cu o rată de 76,9% în ceea ce privește elevii care au obținut note mai mari sau egale cu 5. 

Au fost și 132 de medii generale de 10, după ce, înainte de contestații, 120 de elevi fuseseră notați cu maximum.

ADVERTISEMENT

84% dintre candidații care au susținut proba la limba și literatura română au obținut note de peste 5, în vreme ce 482 au reușit să obțină nota 10.

La matematică, doar 67,4% dintre candidați au obținut note de cel puțin 5, în vreme ce 1.505 elevi au reușit să obțină nota 10.

ADVERTISEMENT

La limba și literatura maternă, 95,9% dintre candidați au obținut nota 5 sau mai mult, iar 123 dintre elevi au reușit să obțină nota 10.

20.268 de elevi s-au simțit nemulțumiți de notele primite și au făcut contestații. Cifra este în creștere față de anul trecut, însă în scădere comparativ cu situațiile din 2019 și 2018.

ADVERTISEMENT

În total, la Evaluarea Națională s-au înscris 131.179 de elevi, dar doar 123.122 s-au prezentat la examen (93,9%). 23,1% din totalul elevilor participanți au obținut note mai mici decât 5.

Doar cinci elevi au fost eliminați pentru tentative de fraudă, iar fiecare dintre aceștia a avut lucrarea notată cu 1.

Cum se face media pentru admitere la liceu în 2021

Media de admitere pentru liceu reprezintă o medie ponderată care ia în calcul media generală la Evaluarea națională, dar și media generală de absolvire a claselor V – VIII.

Formula de calcul a mediei de admitere arată astfel:

MA = 0,2 * ABS + 0,8 * EN

  • MA reprezintă media finală de admitere la liceu
  • ABS este media generală de absolvire a claselor V – VIII
  • EN este media generală obținută la Evaluarea Națională

Media obținută la examenul final de clasa a VIII-a are o pondere de 80% din totalul mediei de admitere. Restul de 20% este reprezentat de media generală de absolvire a claselor de gimnaziu.

Este important de știut că media de admitere va fi calculată chiar dacă media generală de la Evaluarea Națională a fost mai mică de 5. De asemenea. și media generală la Evaluarea Națională se calculează, chiar dacă una sau mai multe note au fost de sub 5.

Ce urmează pentru elevii care se înscriu la liceu

24 iulie este data repartizării computerizate în învățământul liceal de stat. Aici sunt eligibili toți absolvenții de clasa a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor din anul școlar 2021 – 2022.

Unitățile de învățământ gimnazial vor afișa, în aceeași zi, liste cu locurile neocupate din liceele de stat din județ sau din municipiul București.

Între 25 și 28 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Pe 29 iulie, liceele vor transmite situația locurilor rămase libere ca urmare a neînscrierii candidaților admiși.

Tot în data de 29 iulie începe a doua etapă de repartizare computerizată. Cea de-a doua repartizare va avea loc în data de 6 august 2021.

ADVERTISEMENT