News

Rezultate Alegeri Locale 2020 Constanţa. Surprize mari în lupta pentru scaunul de primar

28.09.2020 | 16:05
Rezultate Alegeri Locale 2020 Constanta Surprize mari in lupta pentru scaunul de primar
ADVERTISEMENT

Locuitorii oraşului Constanța şi-au ales, pe 27 septembrie, primarul şi consilierii locali pentru următorii patru ani în cadrul alegerilor locale 2020.

UPDATE ora 16:12. Rezultate Primăria Constanța:

  • CHIŢAC VERGIL, PNL – 28.49%
  • ION STELIAN, USR PLUS – 24.31%
  • FĂGĂDĂU DECEBAL, PSD – 24.19%

Prezența la vot a fost de 38,23%. Au fost prezente la urne 100.256 de persoane. Președinte CJ Constanța a fost ales Mihai Lupu (PNL) – 37,42%.

ADVERTISEMENT

”Dragii mei, ați avut încredere, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în orașul nostru. Felicitări tuturor constănțenilor care au ieșit la vot și au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice. Acest rezultat ne arată limpede direcția în care trebuie să mergem și vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a ne ține tinerii acasă și a readuce acest oraș acolo unde îi este locul. Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toți cei care și-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanța Puternică!”, a scris Vergil Chițac pe facebook.


UPDATE ora 13:13.

Rezultate parțiale Primăria Constanța:

  • CHIŢAC VERGIL, PNL – 28.49%
  • ION STELIAN, USR PLUS – 24.31%
  • FĂGĂDĂU DECEBAL, PSD – 24.19%

Președinte CJ Constanța a fost ales Mihai Lupu (PNL) – 37,42%.


Se anunţă luptă strânsă pentru scaunul de primar al oraşului Constanţa. Potrivit rezultatelor parțiale prezentate de CURS-Avangarde, Vergil Chițac – PNL şi Stelian Ion – USR-Plus sunt la egalitate cu 29.0% dintre voturi. Decebal Făgădău (PSD) este pe locul trei, cu 22.9%.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă va ţine la curent cu rezultatele alegerilor locale în timp real.

Alegeri locale. Bătălia pentru Primăria Constanței e mai încinsă ca oricând

Am votat pentru constănţeni, pentru cei care vor lucruri normale, precum locuri de joacă, spaţii verzi, spitale şi multe, multe altele. Am votat pentru schimbare, una necesară, de care e nevoie.

Am votat în interes public şi nu în favorarea grupurilor de interese. În Constanţa se va produce o schimbare istorică”, a declarat Vergil Chiţac, candidatul PNL la Primăria Constanța.

ADVERTISEMENT

Astăzi, simt că schimbăm ceva, radical, în Constanţa şi în alte oraşe. (…) Am aşteptat ani şi ani la rând momentul ăsta, acum chiar simt că putem face o schimbare mare în Constanţa şi în România. Cu ce gânduri am venit la vot?

În primul rând pentru Constanţa, pentru a da o şansă tinerilor să nu mai plece din acest oraş. Pleacă generaţii rând pe rând, după ce termină liceul pleacă spre facultăţi şi nu se mai întorc în Constanţa.

ADVERTISEMENT

Vrem să le dăm o şansă, să trăiască aici, să îşi întemeieze o familie şi să trăiască într-un oraş european, curat, civilizat în care să se simtă respectaţi, în care să aibă un job bine plătit, efectiv să le placă să trăiască în oraşul lor”, a spus și Stelian Ion la ieșirea din secția de votare în care și-a exercitat dreptul garantat de Constituție.

S-a lăsat cu scandal la urne. Polițiștii au întocmit dosare penale și au aplicat amenzi în valoare de 13.000 de lei

Din păcate, alegerile locale nu au dus lipsă nici de incidente neplăcute în Constanța. Polițiștii s-au văzut nevoiți să întocmească opt dosare penale și să aplice amenzi în valoare de 13.000 de lei celor care au încălcat prevederile legale.

Precizez că de la începutul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în ceea ce priveşte ordinea publică. La nivelul IPJ Constanţa s-au primit peste 30 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

Până la această oră au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 13.000 de lei. Au fost întocmite 8 dosare de cercetare penală – 2 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot, unul pentru dispariţia unei ştampile dintr-o secţie de votare, 2 pentru coruperea alegătorilor, precum şi altele, acestea fiind deja aduse la cunoştinţa dvs., în cursul zilei.

Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul acestei pandemii, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, a fost suplimentat cu efective pentru a se asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii.

Pentru un plus de siguranţă, au fost constituite şi echipe de rezervă care sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp acolo unde situaţia o impune”, au  transmis reprezentanții IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT