News

Rezultate Bacalaureat sesiunea august 2023. Rata de promovare a crescut cu peste 4% față de anu trecut

Au fost afișate rezultatele pentru sesiunea august 2023 la Bacalaureat, iar rata de promovare a crescut cu 4% față de anul trecut.
25.08.2023 | 10:27
Rezultate Bacalaureat sesiunea august 2023 Rata de promovare a crescut cu peste 4 fata de anu trecut
Rezultate Bacalaureat sesiunea august 2023
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a publicat rezultatele înregistrate în sesiunea august 2023 a examenului de Bacalaureat, cu mențiunea că sunt rezultatele de dinainte de contestații. Conform cifrelor oficiale vorbim despre o promovabilitate de 29.8%, mai exact 31.2% din rândul promoțiilor anterioare.

Rezultate Bacalaureat sesiunea august 2023

Așadar, din totalul de 8.504 candidați care au trecut examenul, 6.108 aparțin promoției 2023, iar restul de 2.396 din alte promoții anterioare. Trebuie menționat că la această sesiune s-au prezentat 28.558 de candidați din totalul celor 33.974 înscriși. Totodată, au fost eliminați pentru fraudă și tentativă de fraudă 67 de candidați, care nu se vor putea înscrie la viitoarele două sesiuni. REZULTATELE POT VI VĂZUTE AICI.

ADVERTISEMENT

Candidații nemulțumiți pot depune contestații în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard cât și electronic. Trebuie menționat că toți candidații vor semna o declarație-tip prin care anunță că au înțeles faptul că nota acordată după contestație e cea finală și poate afecta nota inițială prin descreștere.

Potrivit datelor oficiale, rezultatele finale vor fi afișate marți, 29 august. Nota minimă de promovare a examenului de Bacalaureat e 5 (cinci), însă media finală necesară pentru a promova examenul e 6 (șase). Rata de promovare e calculată pentru sesiunea de toamnă din totalul candidaților prezenți, chiar și candidații eliminați.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a anunțat că începând cu această sesiune a examenului național de Bacalaureat a fost generalizată evaluarea digitalizată a lucrărilor, care oferă o serie de avantaje importante, fără a implica schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte.

Printre avantaje, Ministerul Educației amintește eliminarea costurilor aferente transportului lucrărilor dintr-un județ în altul, în vederea evaluării, implicit a birocrației (borderourile individuale de notare, precum și cele finale sunt generate automat, odată cu finalizarea evaluării), precum și reducerea timpului de lucru destinat evaluării.

ADVERTISEMENT

Totodată, este menționată transmiterea, în mod automat și aleatoriu, către alți doi evaluatori, a lucrărilor pentru care diferența dintre notele acordate de cei doi evaluatori inițiali este mai mare de un punct, precum și scăderea riscului erorii umane în privința calculului notei finale, a acordării altor punctaje decât cele din baremul de corectare, a introducerii notelor de pe lucrare în calculator în vederea afișării rezultatelor.

Totodată, Ministerul Educației anunță că pentru această evaluare digitalizată sunt utilizate scanere distribuite și instalate în fiecare centru de examen, iar lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului. Aceste lucrări sunt încărcate ulterior de către profesorii asistenți.

ADVERTISEMENT

În final, secretizarea lucrărilor se va face automat, în momentul încărcării. Astfel, nu mai e necesară ca secretizarea să se facă de către candidați și profesorii asistenți. În cele din urmă lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, cu ajutorul acestei platforme, de către doi evaluatori aflați în alt județ decât cel de unde provin candidații.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO