News

Rezultate BAC toamnă 2023. Notele pe edu.ro pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului

Rezultate BAC toamnă 2023. Elevii așteaptă cu nerăbdare notele pe edu.ro pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului. Când vor fi publicate?
25.08.2023 | 08:03
Rezultate BAC toamna 2023 Notele pe eduro pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului
Rezultate BAC toamnă 2023. Notele pe edu.ro pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului. Sursă foto: Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rezultate BAC toamnă 2023. Candidații mai au foarte puțin de așteptat până când edu.ro va publicat notele pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului. La ce oră sunt afișate și ce trebuie să știe cei vizați?

Rezultate BAC toamnă 2023. Vezi notele pe edu.ro pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului

A luat sfârșit sesiunea a două a examenului de Bacalaureat. Când se publică rezultatele la BAC toamnă 2023? Chiar în cursul zilei de vineri, 25 august. Tot astăzi vor putea fi depuse și contestațiile de către candidații nemulțumiți.

ADVERTISEMENT

Conform Ministerului educației, primele rezultate la BAC toamnă 2023 vor fi afișate până în ora 12.00 pe edu.ro, dar și în centrele de examen. La fel ca și la Bacalaureat 2023, sesiunea vară, acestea sunt publicate în format anonimizat. 

În ceea ce privește contestațiile, cei nemulțumiți de rezultatele la BAC toamnă 2023 vor putea să le depună în intervalul orar 12.00-18.00 tot vineri. Acestea pot fi depuse atât electronic, cât și în format standard.

ADVERTISEMENT

Cum se face acest lucru? Candidații trebuie să completeze și să semneze o declarație de acest tip. Aceștia menționează că au luat la cunoștință notele la Bac 2023 sesiunea toamnă, dar și faptul că își doresc reevaluarea lucrării lor.

Când se afișează rezultatele finale la Bacalaureat 2023, sesiunea toamnă

Menționăm faptul că nota minimă de promovare la BAC 2023 este 5 pentru fiecare probă. Pe de altă parte, pentru promovarea examenului este nevoie de cel puțin 6, după cum arată Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale la BAC 2023 vor fi afișate la data de 29 august. Amintim faptul că potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, la sesiunea de toamnă de la Bacalaureat s-au înscris mai bine de 33.900 de candidați.

Dintre aceștia, o parte au susținut examenul fie integral, fie parțial. Totodată, această sesiune a fost una mai deosebită. Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, la corectări nimic nu s-a schimbat. Criteriile de evaluare și baremele, dar și tipurile de subiecte la probleme scrise de la Bacalaureat au rămas aceleași ca și până acum.

ADVERTISEMENT