News

Rezultate Evaluarea Națională 2020 Edu.ro: Foarte puţine medii de 10 în Constanţa

22.06.2020 | 13:29
Rezultate Evaluarea Nationala 2020 Eduro Foarte putine medii de 10 in Constanta
ADVERTISEMENT

Elevii din Constanța care au susținut Evaluarea Națională 2020 pot afla în sfârșit ce rezultate au obținut la cele două probe, după ce Ministerul Educației a publicat notele.

Pe 22 iunie, Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de elevii din Contanța care au terminat clasa a VIII-a și care au susținut Evaluarea Națională 2020, prima etapă.

ADVERTISEMENT

UPDATE 13.15. Elevii din Constanţa au reuşit să obţină 19 medii de 10.

VEZI REZULTATELE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2020 CONSTANŢA

Acum, după o perioadă dificilă, marcată de multe schimbări, elevii au ocazia de a afla cât de bine au rezolvat subiectele celor două probe de examen, respectiv Limba și literatura română și Matematică.

Ce rezultate au obținut elevii din Constanța la Evaluarea Națională 2020

Un an întreg au avut la dispoziție școlarii din clasa a VIII-a să se pregătească pentru acest examen, cu toate că ultimele luni au fost destul de dificile pentru ei, profesori și părinți, care au trebuit să schimbe strategia pe final de an școlar.

ADVERTISEMENT

Astfel, lecțiile de la școală au fost înlocuite cu cele de pe internet, ieșitul la tablă a fost schimbat cu teme online, iar pregătirea pentru examene a avut loc mai mult de acasă, mai ales că am avut o perioadă în care niciunul dintre noi nu a putut ieși din casă.

În plus, examenul în sine s-a desfășurat și el în condiții speciale, după ce Ministerul Educației, alături de Ministerul Sănătății, a dispus aplicarea unui protocol pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în rândul elevilor și al profesorilor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că elevii aflați în izolare nu au avut ocazia de a susține Evaluarea Națională 2020 în această etapă, numărul maxim de elevi dintr-o sală de examen a fost redus, iar cei care s-au prezentat la probe au fost monitorizați pentru a vedea dacă au o temperatură normală.

Elevii pot afla notele cu ajutorul codului unic

În eventualitatea în care un elev s-a prezentat cu o temperatură peste 37,3, iar aceasta nu a scăzut la retestare, candidatul nu a putut susține proba respectivă, dar va avea ocazia să o facă în a doua etapă de testare, alături de cei care au stat în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Chiar și în aceste condiții, elevii din Constanța au ajuns și în punctul în care vor afla ce rezultate au obținut la Evaluarea Națională 2020, iar dacă acestea nu sunt pe nivelul așteptărilor, pot depune contestație.

Pentru a vedea ce rezultate au obținut elevii, aceștia au la dispoziție un cod unic, primit la finalul probei de Matematică, pe care îl vor introduce pe site-ul Ministerului Educației.

Întrucât rezultatele din acest an sunt anonimizate, doar elevul care a susținut examenul poate vedea în varianta online ce note a luat.

Contestațiile pot fi depuse acum și online, fără a mai fi nevoie de o altă deplasare la unitatea de învățământ. Contestațiile pot fi depuse pe 22 iunie (16:00 – 19:00) și 23 iunie ( 08:00 – 12:00), iar soluționarea lor va avea loc între 23 și 26 iunie.

Rezultatele finale ale primei etape din Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe data de 27 iunie și vor fi postate și pe Edu.ro.

Înscrierile la liceu vor avea loc după ce va fi susținută și cea de-a doua etapă la Evaluarea Națională 2020, pentru ca fiecare elev care a terminat clasa a VIII-a să aibă ocazia de a se înscrie în clasa a IX-a cu șanse egale de admitere.

ADVERTISEMENT
Tags: