News

Rezultate Evaluarea Națională 2021 Edu.ro. Timiş. Câți elevi au reușit să ia 10 la examen

Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2020 au fost publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, pentru fiecare județ în parte. Elevii din Timiș pot afla rezultatele accesând secțiunea dedicată acestui județ.
29.06.2021 | 10:12
Rezultate Evaluarea Nationala 2021 Eduro Timis Cati elevi au reusit sa ia 10 la examen
ADVERTISEMENT
29-06-2021
07:13

Câte medii de 10 au fost obținute în județul Timiș

În județul Timiș, au fost înregistrate opt medii de 10 la Evaluarea Națională 2021.

În paralel, 851 de elevi au obținut medii de sub 5 la examenul de clasa a VIII-a.

Din păcate, 272 elevi înscriși nu s-au prezentat la examen. 

29-06-2021
07:08

Au apărut rezultatele la Evaluarea Națională 2021 în județul Timiș

Edu.ro a publicat în urmă cu câteva minute rezultatele la Evaluarea Națională 2021 în județul Timiș.

Lista candidaților din județul Timiș, ordonați în funcție de cod, este disponibilă aici.

Lista candidaților din județ, în funcție de media pe care au obținut-o, poate fi consultată aici

FANATIK.ro vă prezintă cum pot afla notele obținute la Evaluarea Națională 2021 elevii sau părinții din județul Timiș.

Ministerul Educației a lansat deja site-ul varianta pentru anul 2021 a site-ului evaluare.edu.ro.  După centralizarea datelor, pe site va fi postată o hartă cu fiecare județ din România. Pasul următor este selectarea județului în care se află școala în care a fost susținut examentul.

ADVERTISEMENT

După selectarea județului, apare lista candidaţilor din judeţul Timiș ordonaţi după medie. De asemenea, există și o rubrică de „Căutare”, astfel încât să nu fie nevoie ca elevii sau părinții să parcurgă întreaga listă până găsesc nota obținută.

Rezultatele Evaluării Naționale, afișate pe baza unui cod numeric

Important este faptul că notele nu sunt afișate nominal, numele candidaților fiind înlocuite de un cod numeric înmânat elevilor la prima probă a Evaluării Naționale, elevii trebuind să semneze că au primit respectivul cod.

ADVERTISEMENT

Pentru comunicarea notelor obținute la examenul de Evaluare Națională, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de Evaluare Națională care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent”/„eliminat din examen”, după caz”, prevede metodologia examenului aprobată de către Ministerul Educației.

Rezultatele vor fi afișate pe baza codului primit la prima probă pentru a respecta normele legate de protecția datelor personale.

ADVERTISEMENT

Pe lângă listele afișate pe site-ul Ministerului Educației, notele vor trebuie afișate și pe site-urile inspectoratelor școlare județene și pe cele ale unităților de învățământ. În plus, școlile vor trebuie să afișeze listele și în format fizic, la avizierul școlii, într-un loc vizibil. Și în acest caz, listele nu vor conține numele candidaților, ci doar codurile numerice care le-au fost înmânate anterior. Tot pe bază de cod numeric vor fi afișate și rezultatele contestațiilor.

Afișarea rezultatelor înaintea constestațiilor se va face marți, 29 iunie, până la ora 14.00. Depunerea contestațiilor se va putea face de-a lungul a două zile:  29 iunie (ora 16:00 – ora 19:00)  și 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00). În perioada  30 iunie – 4 iulie 2021 vor fi recorectate lucrările pentru care s-a depus contestaţii, iar pe 4 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

ADVERTISEMENT

Circa 131.000 de elevi care au terminat gimnaziul sunt înscriși la Evaluarea Națională, potrivit anunțului făcut de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Din cauza epidemiei de Covid-19, în acest an se va organiza și o etapă specială a Evaluării Naționale, pentru elevii care nu au putut participa la prima etapă. Regulile stabilite pentru prima etapă vor fi valabile și pentru etapa specială. Repartizarea elevilor la licee va fi amânată până după încheierea etapei speciale.

Calendarul Evaluării Naționale 2021 – Etapa Specială

28 iunie – 2 iulie 2021  – Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale (Se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021)
5 iulie 2021  – Limba și literatura română – probă scrisă
6 iulie 2021  – Matematica – probă scrisă
7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
10-11 iulie 2021  – Rezolvarea contestațiilor
12 iulie 2021  – Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului, au fost în izolare/carantină, au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, pot susține probele examenului în etapa specială (…)

Candidaților din categoriile enumerate care au participat la una sau mai multe probe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021”, se spune în ordinul ministrului Educației prin care a fost stabilită organizarea etapei speciale.

ADVERTISEMENT