News

Rezultate spectaculoase ale vaccinării în Marea Britanie. Doar 10 morți de Covid-19 în 24 de ore

04.04.2021 | 12:23
Rezultate spectaculoase ale vaccinarii in Marea Britanie Doar 10 morti de Covid19 in 24 de ore
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat doar 10 decese ale unor  persoane infectate cu SARS-CoV-2, acesta fiind cel redus bilanț zilnic al victimelor de la începutul lunii septembrie.

Rezultatele sunt puse inclusiv pe seama ritmului alert în care se desfășoară vaccinarea în Regatul Unit, unde ponderea populației vaccinate este cea mai mare de pe întreg continentul european, scrie Reuters, preluată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Potrivit ultimelor date anunțate de către Ministrerul Sănătății din Marea Britanie, numărul persoanelor vaccinate cu prima doză este de 31.301.267, la o populație de aproximativ 68.000.000 locuitori, iar alte peste cinci milioane de britanici au primit și doza de rapel.

Vaccinarea în Marea Britanie, terminată la sfârșitul lunii iulie

La  capitolul infectărilor identificate în 24 de ore, britanicii au raportat 3.423 de cazuri noi, în ușoară creștere față de cele 3.402 descoperite vineri, dar tendința din ultima vreme este de scădere constantă a cazurilor de infectare. Alte state europene, inclusiv Franța și Germania încă se confruntă cu un număr mare de infectări

ADVERTISEMENT

Programul nostru spectaculos de vaccinare a ajuns acum la peste cinci milioane de vaccinări cu a doua doză, oferindu-le celor mai vulnerabili în faţa COVID-19 – inclusiv jumătate din cei cu vârste de peste 80 de ani – cea mai bună protecţie posibilă”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock.

Acesta a adăugat că Marea Britanie își menține țintele stabilite anterior în campania de vaccinare: până la jumătatea lunii aprilie să fie vaccinate toate persoanele de peste 50 de ani, iar până la sfârșitul lunii iulie să fie vaccinați toți adulții.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea pe scară largă a populației din Marea Britanie a fost posibilă în urma deciziei guvernului de la Londra de a amâna administrarea celei de-a doua doze peste termenul recomandat de către producătorii de vaccin. Guvernul condus de Boris Johnson a decis să ofere astfel unei părți cât mai importante de populație un  minim de protecție împotriva infectării, decizia fiind stimulată și de rezultatele unor studii care au arătat că anticorpii împotriva Covid-19 apar la scurtă vreme după administrarea primei doze.

Reducerea considerabilă a numărului de infectări, în timp ce Europa continentală este lovită de vârful valului trei al pandemiei, a permis ca Marii Britanii să renunțe  din 29 martie la  o parte dintre măsurile stricte de lockdown, fiind așteptat ca Boris Johnson să anunțe ridicarea altor restricții în cursul zilei de luni.

ADVERTISEMENT