News

Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un, prima apariție publică după un an. Unde a fost surprinsă

17.02.2021 | 09:58
Ri Solju sotia lui Kim Jongun prima aparitie publica dupa un an Unde a fost surprinsa
ADVERTISEMENT

Soția liderului nord-coreean Kim Jong-un, Ri Sol-ju, a apărut în mass-media de stat din Coreea de Nord pentru prima dată după mai bine de un an de absență.

Prima doamnă a statului din Asia apare alături de soțului ei la un concert care a avut loc marți cu ocazia aniversării zilei de naștere a tatălui dictatorului nord-coreean, fostul lider Kim Jong-il.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu Ri Sol-ju au fost publicate de ziarul oficial de stat din Coreea de Nord, Rodong Sinmun, și surprind cuplul de la Phenian destul de entuziaști de eveniment.

Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un, prima apariție publică după un an

Prezență obișnuită la toate evenimentele importante la care participa soțul ei, Kim Jong-un, partenera de viață a dictatorului din Coreea de Nord, Ri Sol-ju a dispărut subit din fața camerelor de mai bine de un an de zile.

ADVERTISEMENT

Marți însă, aceasta s-a alăturat soțului ei la un concert care a fost susținut la Phenian cu ocazia aniversării zilei de naștere a tatălui dictatorului nord-coreean, fostul lider Kim Jong-il, scrie publicația Al Jazeera.

Ri Sol-ju a avut ultima prezență publică pe 25 ianuarie 2020, când l-a însoțit pe Kim Jong Un la Teatrul Samjiyon pentru o reprezentație pentru a marca Anul Nou Lunar. În pozele publicate de mass-media de stat anul trecut, aceasta apărea aplaudând între liderul nord-coreean și mătușa sa, Kim Kyong-hui, și înconjurată de membri loiali ai Partidului Muncitorilor.

ADVERTISEMENT
Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un, prima apariție publică după un an. Unde a fost surprinsă. Sursa foto: aljazeera.com

Analiștii de politică externă o văd pe Ri ca pe un simbol al schimbării în cadrul conducerii din Corea de Nord ”o față proaspătă feminină care ar putea înmuia imaginea regimului comunist în țară și în străinătate”.

Încă din primii ani ai instalării lui Kim, soția acestuia a fost deseori văzută alături de el la diverse evenimente interne, dar și la întâlniri cu lideri mondiali.

ADVERTISEMENT
Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un, prima apariție publică după un an. Unde a fost surprinsă. Sursa foto: aljazeera.com

Ce scrie presa sud-coreeană de absența lui Ri Sol-ju

Recent, Serviciul Național de Informații (NIS) din Coreea de Sud a anunțat că Ri pare să se abțină de la activități externe pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, însă este bine și ”are grijă de copiii cuplului”. INS anunță că Ri și Kim ar avea trei copii.

Oficial, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de Covid-19 de la debutul pandemiei, deși experții spun că este puțin probabil ca țara să fi fost ocolită de pandemie, dată fiind vecinătatea cu China.

ADVERTISEMENT