Sport

Rică Răducanu, declarație savuroasă despre Rapid: „Ce titlu? La Titu!”

Rică Răducanu a vorbit direct de pe plajă despre șansele la titlu ale Rapidului. Fostul mare portar al „alb-vișiniilor” nu este mulțumit de calitatea lotului giuleștenilor.
30.07.2023 | 15:49
Rica Raducanu declaratie savuroasa despre Rapid Ce titlu La Titu
Rică Răducanu nu crede în șansele Rapidului de a se bate la titlu. Foto: captură Youtube - Fanatik.
ADVERTISEMENT

Deși nu a pierdut, Rapid nu are un început promițător de campionat. Echipa antrenată de Cristiano Bergodi a înregistrat o victorie și două remize în primele trei etape, însă se află deja la patru puncte în spatele liderului FCSB. Giuleștenii au pierdut puncte prețioase pe teren propriu cu Sepsi și FC Botoșani.

Rică Răducanu, interviu direct de pe plajă: „Ce titlu Rapid? N-avem marfă”

Rapid a anunțat încă de la finalul sezonului precedent că principalul obiectiv al stagiunii 2023/2024 îl reprezintă clasarea pe unul dintre locurile 1-3. Deși campionatul a început de puțină vreme, Rapid nu dă semne că are forța necesară de a se bate pentru primele poziții cu FCSB, Farul și CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Rică Răducanu, fostul mare portar al giuleștenilor, consideră că Rapid nu se poate bate la titlu nici în acest sezon. Fosta glorie a „alb-vișiniilor” a făcut aluzie la meciul terminat la egalitate, Rapid – FC Botoșani, scor 2-2, în a treia etapă din campionat.

„Rapid e bine. La ce avem, e foarte bine, locul 5-10 e foarte bun, după părerea mea. Am scăpat iar frumos, am egalat (n.r. cu FC Botoșani). Ce titlu? La Titu! N-avem marfă. Eu le-am zis de la început”, a declarat Rică Răducanu, la un eveniment Mozzart Bet.

ADVERTISEMENT

Rică Răducanu, amintiri neplăcute de la malul mării: „M-au băgat în B”

Rică Răducanu are amintiri neplăcute de la malul Mării Negre. Fostul portar al Rapidului a amintit despre înfrângerea cu Farul Constanța, la finalul căreia, clubul giuleștean avea să retrogradeze în Divizia B. În cadrul aceluiași meci împotriva „marinarilor”, Rică Răducanu a intrat în cartea fotbalului mondial.

Rică Răducanu a reușit să marcheze în meciul cu Farul Constanța de pe 16 iunie 1974, însă golul portarului a fost anulat pentru ofsaid. Astfel, fostul jucător al „alb-vișiniilor” a devenit primul portar prins în ofsaid. „(n.r. experiență cu Farul Constanța) Urât. M-au băgat în B, când am jucat cu ei.

ADVERTISEMENT

Eram și prieteni cu câțiva, m-a prins și în ofsaid. De-aia se zice ‘primul portar prins în ofsaid’. Aici m-a prins când am dat gol și arbitrul a anulat golul și ne-au bătut cu 0-1. Am căzut în B. Urâtă experiență”, a mai spus Rică Răducanu.

„(n.r. cum e la mare?) Cald, cald și bine, dar îmi pare rău că nu prea văd lume. Pe timpul meu era, n-aveam loc de prosoape și cearșafuri pe jos. Acum am și fete, nu-i problemă la mine. Atunci eram mai mulți”, a încheiat Rică Răducanu.

ADVERTISEMENT

Rică Răducanu a marcat nu mai puțin de 7 goluri în perioada petrecută la Rapid. „Nea Rică” este primul portar român care a reușit să marcheze într-un meci oficial. Totodată, „Tamango” este primul goalkeeper care a intrat pe teren din postura de rezervă la un Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT