News

Risc de înec pe litoralul românesc. Zona în care a fost arborat steagul roșu

Risc de înec pe litoralul românesc. Steagul roșu a fost arborat. Salvamarii atenționează turiștii cu privire la pericolul la care se expun.
09.07.2023 | 19:23
Risc de inec pe litoralul romanesc Zona in care a fost arborat steagul rosu
Risc de înec pe litoralul românesc. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Risc de înec pe litoralul românesc în acest weekend. Salvamarii atenționează turiștii cu privire la pericolul la care se expun dacă aleg să intre în mare atunci când este arborat steagul roșu. În ce zonă a fost aplicată această măsură?

Risc de înec pe litoralul românesc. Atenționare pentru turiști

La finalul acestei săptămâni, pe plajele din sudul litoralului este pericol de înec. Prin urmare, salvamarii au arborat steagul roșu, ceea ce înseamnă că înotul nu este permis. Turiștii care au venit să se distreze la Marea Neagră sunt sfătuiți să țină cont de recomandări.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă valorile termice au fost prietenoase, vântul puternic și curenții pot reprezenta un pericol real pentru cei care intră în apă pentru îmbăiere. Deși steagul a fost arborat, mulți dintre turiști l-au ignorat și au intrat în mare.

Salvamarii aflați în sudul litoralului spun că vor patrula în continuare și nu vor permite oamenilor să intre în marea agitată, potrivit Antena 3. Vă amintim că săldatul este interzis atunci când este arborat steagul roșu.

ADVERTISEMENT

În cazul celui galben, pot intra în mare doar înotătorii profesioniști. De asemenea, dacă steagul alb/negru este arborat înseamnă că nu este permis înotul, iar în zonă au acces doar ambarcațiunile. Turiștii pot intra în mare atunci când nu este niciunul dintre aceste steaguri sau apare doar steagul alb, care permite accesul în apă.

Un bărbat a fost scos inconștient din mare

Primul caz de înec de pe litoralul românesc, din acest sezon, a avut loc vineri, 7 iulie. Un bărbat a fost scos inconștient din mare, în stațiunea Mamaia. La fața locului au intervenit echipajele medicale pentru a-l ajuta pe om.

ADVERTISEMENT

Victimei, un bărbat de 60 de ani, i s-au făcut manevre de resuscitare de către reprezentanții SMURD, în speranța că îl vor readuce la viață. Ulterior, acesta a fost transportat la spital în stare de inconștiență.

„Salvatorii de la SMURD au fost solicitați, vineri dimineață, 7 iulie, în stațiunea Mamaia, unde un bărbat a fost scos inconștient din apa Mării Negre.”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

ADVERTISEMENT

„La fața locului, respectiv în zona hotelului Malibu a intervenit un echipaj SMURD C șenilată, care a aplicat manevrele de resuscitare. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a fost transportat inconștient la spital.”, au adăugat aceștia.

ADVERTISEMENT