Fotbal intern

Risto Radunovic, transfer pe placul lui Gigi Becali: e liniștit, credincios și merge des la biserică. Foto

14.01.2021 | 22:00
Risto Radunovic transfer pe placul lui Gigi Becali e linistit credincios si merge des la biserica Foto
Risto Radunovic, transfer pe placul lui Gigi Becali: e liniștit, credincios și merge des la biserică. foto: Facebook FCSB
ADVERTISEMENT

Risto Radunovic, primul transfer realizat de FCSB în această iarnă, e un jucător pe placul lui Gigi Becali: este creștin-ortodox, crede în Dumnezeu și merge des la biserică.

FCSB și Astra au bătut palma pentru transferul lui Radunovic la începutul lui decembrie 2020, dar jucătorul a rămas la giurgiuveni până la finalul anului trecut, când s-a terminat turul Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș al Astrei s-a alăturat lotului FCSB la începutul anului în cantonamentul din Antalya. El va purta numărul 33 pe tricou și ar putea debuta la „roș-albaștri” chiar împotriva fostei sale formații, meciul FCSB – Astra fiind programat pe 15 ianuarie, în prima etapă a returului.

Risto Radunovic, transfer pe placul lui Gigi Becali: e creștin-ortodox și merge des la biserică

Până la transferul lui Risto Radunovic de la Astra, FCSB mai avea un singur jucător străin în lot: grecul Aristidis Soiledis. De fapt, aceasta este și dorința lui Gigi Becali, de a avea o echipă formată numai din români.

ADVERTISEMENT

Patronul actualului lider din Liga 1 a anunțat de nenumărate ori că de acum înainte va transfera preponderent doar jucători români și a explicat care sunt și excepțiile de la regulă: străinii care vor ajunge la FCSB trebuie să fie, în primul rând, de rit ortodox! Iar Risto Radunovic, la fel ca și Soiledis, se încadrează perfect în această cerință: provine din Muntenegru, o țară în care majoritatea populației este de religie creștin-ortodoxă.

La fel ca Gigi Becali, și Risto Radunovic pare a avea o înclinație către religie, ceea ce nu poate decât să-l încânte pe patronul FCSB-ului. În plus, de câte ori are ocazia, mai ales când e zi de Sărbătoare, fundașul stânga postează diverse mesaje religioase pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, atunci când merge în țara natală, Risto profită la maximum și-și face timp pentru o vizită la biserică sau la mănăstire, lucru care se observă cu ușurință din postările de pe Instagram.

Una dintre destinațiile sale preferate este Ostrog, o mănăstire creştin-ortodoxă situată pe un fundal aproape vertical, pe stânca Ostroska Greda. Este cel mai popular loc de pelerinaj din Muntenegru şi din Balcani.

ADVERTISEMENT

„Risto e un jucător complet, atât din punct de vedere fotbalistic, cât și uman. Este un băiat minunat de vestiar. Poate că e cam tăcut. În momentul în care vrea să spună ceva, vorbele lui au consistență în vestiar. Este un fotbalist cu foarte mare echilibru, cum rar am văzut. Este un om extraordinar”Costel Enache, fost antrenor al lui Radunovic la Astra

Ambiția lui Risto Radunovic e să câștige titlul cu FCSB

Imediat după ce FCSB a plătit 400.000 de euro pentru transferul său de la Astra, Risto Radunovic a declarat că se simte pregătit să evolueze la liderul Ligii 1, cu care vrea neapărat să câștige în acest an titlul de campioană.

„Sunt bucuros că plec la o echipă mare, îmi doresc să fiu sănătos și să reușesc să îmi fac treaba cât mai bine. Trebuie să fiu profesionist, să dau 100% și să fiu sănătos. Ambiția mea este să fiu campion cu FCSB”, a mai afirmat Radunovic.

  • 100 de meciuri a jucat Risto Radunovic în tricoul Astrei în toate competițiile, din iulie 2017 de când a fost transferat de la Buducnost Podgorica
  • 1.000.000 de euro este cota de piață a lui Risto Radunovic, conform transfermarkt

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 2,15 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT