Sport

Rivaldo, investigat de poliția din Brazilia! De ce e acuzat acționarul lui Farul

Rivaldo, la un pas de închisoare! Acuzații grave aduse împotriva noului investitor de la Farul Constanța.
11.11.2023 | 14:53
Rivaldo investigat de politia din Brazilia De ce e acuzat actionarul lui Farul
Rivaldo deține 10% din acțiunile celor de la Farul Constanța. Sursă foto: Facebook @Farul Constanța
ADVERTISEMENT

Rivaldo a decis să i se alăture lui Gică Hagi în proiectul de la Farul, însă starul brazilian are probleme mari cu legea și ar putea ajunge în spatele gratiilor. Scandal uriaș în Brazilia. E implicată și sora lui Neymar.

Rivaldo, implicat într-un scandal monstru în Brazilia. E acuzat că a finanțat o lovitură de stat

Rivaldo își poate retrage sprijinul de la Farul din cauza problemelor cu legea pe care le are în țara natală. Jurnaliștii spanioli de la AS.com notează că fostul mare fotbalist al naționalei Braziliei și al Barcelonei este acuzat că ar fi susținut cu bani o lovitură de stat.

ADVERTISEMENT

Fostul câștigător al Balonului de Aur este anchetat în acest moment de poliția braziliană. Conform sursei citate, totul a avut loc în ianuarie 2023, la câteva luni după alegerile prezidențiale din Brazilia.

Atunci a avut loc o revoltă masivă a susținătorilor radicali ai lui Jair Bolsonaro, chiar în fața Salii Verde a Camerei Deputaților. Bolsonaro, un personaj controversat, a pierdut mandatul de președinte în detrimentul lui Lula da Silva în 2022.

ADVERTISEMENT

Acesta nu a vrut însă să își accepte eșecul, iar susținătorii săi au luat cu asalt zona respectivă și au încercat să invadeze Palatul Planatto, ceea ce ar fi putut duce la o lovitură de stat.

Rivaldo, deconspirat de Salomao Vieira, un renumit artist brazilian

În urma incidentelor, mai mulți protestatari au fost arestați și au mărturisit că au fost susținuți financiar de către un artist foarte cunoscut din Brazilia, Salomao Vieira, care a fugit în Paraguay, unde a cerut azil politic.

ADVERTISEMENT

Salomao Vieira le-ar fi dezvăluit celor implicați că banii pentru marșul din data de 8 ianuarie 2023 au fost oferiți de Rivaldo și de sora lui Neymar, Rafaella Santos. Autoritățile braziliene au decis astfel să deschidă o amplă anchetă.

Unul dintre martori ar fi declarat că Rivaldo a trimis 9.500 de euro pentru a susține demersul lor, însă avocații au negat și au spus că ar fi oferit o sumă de 380 de euro însă într-un scop nobil: „oamenii nevoiași de la o biserică”. Sora lui Neymar a negat de asemenea acuzațiile.

ADVERTISEMENT

Rivaldo este un susținător public și vocal al fostului președinte, Jair Bolsonaro. După ce Lula da Silva a câștigat alegerile prezidențiale, Rivaldo a declarat: „înfrângerea suferită de Brazilia în finala Cupei Mondiale din 1998, împotriva Franței”.

ADVERTISEMENT