Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Rivalii din SuperLiga, de partea lui Becali în războiul cu CSA: „La privatizare poate o să vină un patron mai rău cu Gigi! Ce va face Peluza Sud?”

Marcel Pușcaș îi ia apărarea lui Gigi Becali și consideră că FCSB este continuatoarea Stelei. Mesaj pentru fanii CSA. Ce spune de privatizarea clubului
10.11.2023 | 17:52
Rivalii din SuperLiga de partea lui Becali in razboiul cu CSA La privatizare poate o sa vina un patron mai rau cu Gigi Ce va face Peluza Sud
Marcel Pușcaș a fost președintele clubului CSA Steaua București 2 ani: 1996-1998. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș a vorbit la FANATIK SUPERLIGA înainte de FCSB – FC U Craiova 1948. Președintele echipei lui Adrian Mititelu și fostul șef din Ghencea, a vorbit despre marea schismă stelistă.

Marcel Pușcaș spune că FCSB este continuatoarea Stelei: „Când a fost vreo dezafiliere, vreo lipsă a apariției într-un sezon?”

Marcel Pușcaș a avut un punct de vedere ferm la FANATIK SUPERLIGA în privința conflictului dintre FCSB și CSA Steaua București: „Și cu privatizarea din 1998. Când s-a întâmplat să nu aibă continuitate? Când? Când a fost vreo dezafiliere, vreo lipsă a apariției într-un sezon competițional fie organizat de FRF, LPF sau UEFA. Să-mi spună și sunt de acord cu respectivul sau respectivii”.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al Stelei consideră că suporterii sunt „orbiți” de ura pentru patronul FCSB: „Dar până atunci, dacă ai avut continuitate, nu văd niciun motiv să spui că ăștia nu sunt continuatorii celorlalți. Doar dacă ești pătimaș, vezi negru în fața ochilor când îl vezi pe Gigi Becali sau când auzi de el”.

Și în cazul în care „militarii” vor reuși să se rezolve problema dreptului la promovare, Pușcaș e de părere că Steaua poate ajunge în aceeași situație ca în 2003:  „Și atunci spui că dacă se va privatiza CSA va trebui să recurgă la aceeași sau aceeași modalitate ca și în 1998 și 2003. N-o să mai fie Gigi Becali în noua structură, o să fie Ion Ionescu. S-ar putea să fie mai rău decât Gigi Becali”.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș, mesaj pentru Peluza Sud Steaua: „Ce fac atunci? Unde pleacă? La următorul patron”

Marcel Pușcaș îi avertizează pe suporterii roș-albaștri: „Ce fac atunci? Unde pleacă Peluza Nord sau Peluza Sud în cazul Stelei? La următorul patron. Talpan va ieși la pensie. Și stai puțin că nici asta nu e Steaua. O să fie o a treia sau a patra Steaua. Mai facem o dată CSA Steaua. Încă o secție de fotbal. Și tot așa”.

Președintele lui FC U Craivoa 1948 e de părere că aceeași situație a fost și la rivalele din București: „Și la Rapid a fost același lucru. Și la Dinamo împotriva lui Borcea, Badea. OK, a venit galeria. Ce a făcut? Acuma nu mai sunt unii de acord nici cu asta. Domne, adevărul este la Nicolae Badea. O ținem așa până unde cu toate comentariile astea?”. 

ADVERTISEMENT

Pușcaș marșează în continuae pe aceeași idee: „Dacă îmi spune cineva când vreodată CSA Steaua, indiferent de forma de organizare etapizată, privatizată în 1998, transformată în Societate Comercială în 2003 conform legii, că nu s-a făcut nimic ilegal, când nu a participat în competițiile organizate de forurile române sau internaționale?”.

Steaua și Dinamo au prosperat în perioada comunistă: „Acel sistem a făcut performanțe”

Marcel Pușcaș a vorbit și despre înființarea celor mai importante cluburi din fotbalul nostru: „A avut loc și la Steaua și la Dinamo samavolnicia aia în 1947 și în 1948. E adevărat, dar asta a fost valabil în tot lagărul comunist. Și din păcate sau din fericire pentru sportul românesc, acel sistem comunist a făcut performanțe. 

ADVERTISEMENT

Pentru că într-adevăr în acel sistem, dacă nu existau Steaua și Dinamo, că și aici au fost dispute mulți ani. Domne, echipele comuniste și așa mai departe. Ce se întâmpla cu sportul românesc? Care iată unde a ajuns. 

Steaua și Dinamo, Armata și Poliția sau Miliția, și încă două-trei structuri studențești, Transportul și așa mai departe, au ținut în viață sportul românesc la nivel de performanță. E adevărat”.

„Nu a fost decizia rea nici în 1998, așa cum nu a fost decizia rea nici în 2003”

Marcel Pușcaș consideră că fotbalul s-a desprins în mod firesc de stat: „Dar în 1998 a venit momentul să se rupă aceste structuri, la fotbal mă refer, că este un sport preponderent profesionist. Și așa au făcut și în Ungaria, și în Croația, și în Serbia, în fostul RDG. Mai este încă Dinamo Berlin. Dar întrebarea e mai e la nivelul structurii poliției RDG-iste sau germane? Nu. Cehia la fel, Dukla Praga și așa mai departe”.

Și acum, fostul conducător al Stelei consideră că s-a luat decizia corectă când s-a cedat clubul către Viorel Păunescu, și ulterior către Gigi Becali: „Toate echipele astea și-au găsit locul într-un fotbal normal, modern, european, privatizat, nu etapizat. Și atunci nu a fost decizia rea nici în 1998, așa cum nu a fost decizia rea nici în 2003. Că unora le place sau nu le place Gigi Becali asta nu înseamnă că noua structură FCSB nu este continuatoarea Stelei.  

FANATIK SUPERLIGA e luni, marți și vineri de la 10:30, LIVE pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea poate fi vizionată pe Facebook și YouTube ÎN PREMIERĂ, de la 17:30.

Marcel Pușcaș desființează proiectul CSA Steaua: „FCSB este continuatoarea”

ADVERTISEMENT