Sport

RKC Waalwijk – Ajax, la un pas de tragedie. Portarul s-a lovit la cap și a fost resuscitat pe teren!

Meciul dintre RKC Waawijk - Ajax, scor 2-3, a fost suspendat din cauza unui moment tragic care a apărut pe teren.
01.10.2023 | 11:23
RKC Waalwijk  Ajax la un pas de tragedie Portarul sa lovit la cap si a fost resuscitat pe teren
Meciul dintre RKC Waawijk - Ajax, scor 2-3, a fost suspendat din cauza unui moment tragic care a apărut pe teren. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

Meciul dintre RKC Waawijk – Ajax a fost la un pas de o tragedie imensă. Portalul gazdelor a fost lăsat inconștient după un contact foarte dur cu atacantul “lăncierilor”. Medicii și jucătorii au intervenit imediat pentru a-l salva pe fotbalist. În minutul 85, partida a fost suspendată, iar motivul a fost dat de faptul că jucătorii lui RKC voiau să fie alături de colegul lor.

RKC Waalwijk – Ajax, la un pas de tragedie

În minutul 85 al duelului, Brian Brobbery alerga spre poarta adversarilor pentru a încerca să marcheze. Atunci, portarul celor de la RKC Waalwijk s-a năpustit spre minge, iar cei doi jucători s-au ciocnit. În urma contactului, atacanul lui Ajax l-a lovit, neintenționat, foarte dur în cap pe Etienne Vaessen, iar acesta a rămas inconștient pe gazon.

ADVERTISEMENT

În acel moment, coechipierii portarului și-au dat seama de gravitatea situației și i-au alarmat pe toți. Pe gazon au apărut imediat medicii și o targă. Atât fotbaliștii lui RKC, dar și o parte din fanii clubului au început să s-au speriat și au început să plângă, momentul fiind la un pas de o tragedie imensă.

Jucătorii au făcut un cerc în jurul portarului, la fel cum au făcut și danezii pentru Eriksen la Cupa Mondială, iar medicii l-au resuscitat chiar pe teren. Din fericire, medicii au reușit să îl ajute pe Etienne să își revină chiar pe gazon, însă acesta a fost scos cu targa, fiind în continuare sub șocul contactului.

ADVERTISEMENT

“Medicul a început imediat resuscitarea pe teren. Etienne nu a răspuns și protocolul medical prevede apoi să se procedeze cu resuscitarea. Lucrul pozitiv a fost că și-a revenit pe teren. A fost apoi tratat în vestiar, unde paramedicii l-au stabilizat și i-au pus o serie de întrebări. Apoi a fost dus la spital. Acolo se fac acum tot felul de scanări, să sperăm că sunt pozitive. Un mare compliment pentru medicii.”, a spus directorul celor de la RKC, Frank van Mosselveld, potrivit olandezilor de la De Telegraaf.

Portarul lui RKC și-a revenit după momentul șocant

În urma intervențiilor avute de medici pe teren, aceștia au reușit să îl stabilizeze pe portar. Ulterior, Etienne Vaessen a fost dus la spital pentru mai multe analize. La câteva ore după meci, clubul RCK Waalwijk a oferit un comunicat în care a dat mai multe detalii despre sutiația fotbalistului olandez.

ADVERTISEMENT

“Suntem foarte șocați de incidentul de pe teren cu portarul nostru Etienne Vaessen. Putem anunța că, după un examen medical amănunțit, este conștient și a fost dus la spital pentru examinare ulterioară. Îi urăm lui Etienne multă putere și forță. Și sperăm să-l avem înapoi cu noi în curând”, a fost comunicatul celor de la RKC Waalwijk.

Meciul a fost suspendat la scorul de 2-3

Din cauza momentului șocant meciul a fost suspendat în minutul 89, la scorul de 2-3 în favoarea lui Ajax. Suporterii, fotbaliștii și toți oamenii prezenți pe stadion au aplaudat puternic și au strigat “You’ll Never Walk Alone” (n.r. – Nu vei merge niciodată singur) pentru a-și arăta susținerea față de Etienne. Decizia privind suspendarea duelului a venit după impactul uriaș pe care incidentul l-a avut pentru fotbaliștii lui RKC.

ADVERTISEMENT

“Etienne a fost absent o vreme și asta i-a speriat foarte mult pe jucători. Unii plângeau deja pe teren, alții pe banca de rezerve. Împreună cu Michiel Kramer și o serie de alți jucători, am ajuns rapid la concluzia că a continua să jucăm nu era o opțiune. Chiar dacă Etienne și-a revenit, eram totuși foarte speriați. Este intens ceea ce am văzut cu toții.”, a fost declarația unuia dintre colegii lui Etienne Vaessen.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
VIRUSUL mortal care UCIDE din nou. E ALERTĂ maximă
VIRUSUL mortal care UCIDE din nou. E ALERTĂ maximă
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Viața la bloc. Noi obligații pentru administratori. Riscă amenzi mari dacă nu fac...
Viața la bloc. Noi obligații pentru administratori. Riscă amenzi mari dacă nu fac asta
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților