Sport

Christian Eriksen și-a revenit! Prima imagine cu fotbalistul pe patul de spital și mesajul său

Starul naționalei Danemarcei, Christian Eriksen a suferit o accidentare horror în timpul meciului Danemarca - Finlanda. După ce medicii l-au resuscitat pe teren, danezul a plecat conștient spre spital.
Christian Eriksen sia revenit Prima imagine cu fotbalistul pe patul de spital si mesajul sau
Christian Eriksen, resuscitat pe teren! Imagini șocante la Danemarca - Finlanda de la Euro 2020. Meciul este suspendat
ADVERTISEMENT
15-06-2021
07:51

Christian Eriksen se simte bine, este în afara oricărui pericol și a transmis primul mesaj din spital

Danezul Christian Eriksen a postat prima imagine de pe patul de spital și le-a transmis fanilor un mesaj. Mijlocașul naționalei Danemarcei va rămâne sub supraveghere medicală câteva zile, dar speră să revină în cel mai scurt timp alături de coechipieri, chiar dacă, cel mai probabil, nu va mai juca la Euro.  

”Vă salut pe toți! Vă mulțumesc pentru urările de bine și pentru mesajele primite din toate colțurile lumii. Înseamnă enorm pentru mine și pentru familia mea. Sunt bine, în circumstanțele date.

Trebuie să mai trec prin câteva analize la spital, dar mă simt bine. Acum, îi voi înveseli pe colegii mei din echipă pentru următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca! Toate cele bune! Christian”, a postat Christian Eriksen pe Twitter.

14-06-2021
21:04

Eriksen ar putea pleca din Italia: „Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui”

Accidentarea suferită la Campionatul European ar putea pune punct aventurii lui Christian Eriksen în Serie A. Lucio Mos, președintele societății de cardiologie din sportul italian atrage atenția că regulamentele sunt extrem de dure când vine vorba despre situații de acest gen.

Cum e posibil ca un fotbalist supus numeroaselor testări medicale să fie lovit de un atac de cord? Sunt aspecte care pot scăpa chiar şi celor mai precise verificări medicale, chiar dacă acestea sunt făcute des. Un astfel de eveniment poate apărea între testări.

Legea italiană în acest domeniu e cea mai severă din lume, de aceea decesele în timpul activităţii sportive sunt mai puţine aici decât în alte ţări. Cazul lui Eriksen? A fost defibrilat, deci trebuie să înţelegem ce a cauzat stopul cardiac.

 Cu legislaţia actuală, o să-i fie dificil să revină pe stadioanele din Serie A. Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui. Celelalte ţări europene ar trebui să le schimbe pe ale lor”, a explicat specialistul.

14-06-2021
12:22

UEFA, acuzată că a vrut să dea meci pierdut Danemarcei la ”masa verde”

Fostul portar Peter Schmeichel susţine că UEFA a ameninţat Danemarca cu pierderea meciului la masa verde dacă nu reia partida cu Finlanda, întreruptă aproape două ore din cauza accidentării grave a mijlocaşului danez Christian Eriksen.

”Am citit un comunicat de presă al UEFA în care se arăta că a urmat dorinţa jucătorilor, că au insistat să joace. Ştiu că acesta nu este adevărul. Sau este modul vostru de a vedea adevărul.

Le-au oferit trei opţiuni: prima a fost aceea de a relua imediat şi de a termina ultimele 50 de minute. A doua, trebuia să joace ieri (n.r. – duminică) la prânz şi să termine ultimele 50 de minute, iar la a treia, urma să piardă cu 3-0”, a spus Schemeichel senior, conform L’Equipe.

Potrivit UEFA, jucătorii, liniştiţi de Eriksen, şi-ar fi dat acordul să continue meciul, care s-a reluat, sâmbătă, la ora 20:30. ”Au vrut jucătorii să joace? Chiar au avut de ales? Nu cred”, a adăugat Peter Schmeichel, care se declarase împotriva reluării meciului.

”Au fost cele mai sfâşietoare două ore din experienţa mea în fotbal”, a declarat Peter Schmeichel, fost portar al echipei Manchester United şi al reprezentativei Danemarcei şi tatăl actualului portar al naţionalei daneze, Kasper.

Peter Scheichel a oferit detalii despre ceea ce s-a întâmplat pe teren în momentul prăbuşirii lui Christian Eriksen, povestite de fiul său: ”S-a întâmplat nu departe de locul în care se aflau toate soţiile jucătorilor şi, evident, imediat ce soţia lui Christian l-a văzut, a intrat pe teren.

Am vorbit cu fiul meu Kasper. El a fugit imediat la ea. Ea a crezut că este mort, dar el i-a spus că respiră”.

14-06-2021
09:57

Braithwaite, critică decizia de continuare a meciului cu Finlanda

Atacantul echipei naționale a Danemarcei, Martin Braithwaite, a rememorat momentele de groază trăite după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren și spune că partida cu Finlanda nu ar fi trebuit să mai continue în acea zi.

”A fost oribil! Încă sunt afectat după cele întâmplate, dar cel mai important lucru este că și-a revenit Christian. Mă simt mai bine pentru că și el se simte bine acum. Sănătatea este cea mai importantă, a fost o experiență oribilă pentru toată lumea.

Mi-e greu să spun cum am ajuns să formăm acel scut uman. Cumva totul a fost natural, am înțeles imediat că trebuie să avem grijă de Christian și am făcut tot ce am putut. A fost ceva unic, sunt mândru de modul în care am reacționat noi, ca și echipă.

Nu mai țin minte cum am simțit revenirea pe gazon, cert este că eram cu mintea în altă parte. Nu era cel mai bun moment pentru un joc de fotbal”, a declarat Braithwaite, conform Mundo Deportivo.

13-06-2021
20:57

Christian Eriksen, mesaj savuros pentru colegii din naționala Danemarcei

Vin vești cât se poate de bune de la „Rigshospitalet” din Copenhaga, unde se află internat mijlocașul danez Christian Eriksen. Potrivit selecționerului Kasper Hjulmand, acesta nu doar că și-a revenit după accidentarea suferită în meciul cu Finlanda, dar a găsit puterea să zâmbească și să le transmită un mesaj superb colegilor din echipa națională.

Am vorbit şi în această dimineaţă (n.r. duminică), l-am văzut pe cameră şi zâmbea. A spus ”Cum sunteţi? La naiba, cred că vă simţiţi mai rău decât mă simt eu. Simt că ar trebuie să ies şi să mă antrenez acum, băieţi”.

Era îngrijorat pentru noi şi, normal, pentru familia lui. Spunea că nu-şi aminteşte prea multe, dar era mai preocupat de noi şi de cum ne simţim noi. Voia ca noi să jucăm.

 Christian se simte cel mai confortabil atunci când e la fotbal. A fost bine să-l vedem zâmbind. Vom face tot ce e posibil pentru a ne aduna şi pentru a juca pentru el”, a dezvăluit tehnicianul de 49 de ani.

Pentru a mai putea spera la o calificare miraculoasă în optimile Campionatului European, elevii săi trebuie să obțină toate cele trei puncte în fața Belgiei lui Hazard și Lukaku. Duelul este programat joi, 17 iunie, la ora 19:00, pe arena „Parken” din Copenhaga.

13-06-2021
14:52

Informații incredibile cu ce s-a întâmplat cu Eriksen pe teren

Medicul naționalei Danemarcei, Morten Boesen, a continuat șirul dezvăluirilor despre ce s-a întâmplat cu mijlocașul Christian Eriksen pe teren la meciul cu Finlanda.

”Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac. Cât de aproape eram noi? Nu ştiu, l-am adus înapoi, a fost destul de rapid. Nu sunt cardiolog, aşa că nu pot spune de ce s-a întâmplat, las asta pe seama experţilor”, a spus Boesen.

Directorul sportiv al danezilor, Peter Moller, a declarat că jucătorii au primit consiliere psihologică sâmbătă seara şi duminică dimineaţa şi că echipa este de acord că a fost greşit să continue meciul în aceeaşi zi.

”Jucătorii au fost foarte deschişi. Unii dintre ei au nevoie să vorbească mult, alţii mai puţin. Am primit ajutor psihologic din exterior, toată lumea şi-a putut exprima sentimentele, am discutat şi toată lumea a fost mulţumită.

Am vorbit între noi, iar astăzi aceleaşi persoane au venit la hotel pentru ca jucătorii să îşi exprime gândurile individual. Apreciem ajutorul pe care l-am obţinut din exterior. Conversaţia cu Christian a avut un impact masiv asupra jucătorilor. I-a motivat foarte mult pe jucători să îl vadă pe Christian pe ecran”, a explicat Moller.

13-06-2021
13:32

Christian Eriksen e în stare bună și pus pe glume

Medicul echipei naționale a Danemarcei, Morten Boesen, a oferit ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Christian Eriksen și a spus că jucătorul este stabil.

”Toate testele pe care le facem merg bine. Christian este încă internat în spital și sub observație. Și da, este bine dispus”, a spus Boesen, conform Mundo Deportivo.

Întrebat care a fost motivul leșinului internaționalului danez, medicul a răspuns: ”Încă nu avem răspuns la această întrebare. Acesta este unul dintre motivele pentru care este încă internat”.

Membrii federației au anunțat că jucătorii naționalei Danemarcei au avut o conferință video cu Eriksen, care le-a confirmat faptul că starea sa de sănătate este mai bună.

13-06-2021
10:18

Cariera lui Eriksen se încheie după acest accident

Profesorul Sanjay Sharma, care l-a avut sub observaţie pe Christian Eriksen pe vremea când acesta juca la Tottenham, a declarat că probabil mijlocaşul danez nu-şi va putea continua cariera profesionistă.

Potrivit lui Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la o universitate din Londra, instituţiile din lumea fotbalului vor fi foarte stricte când vor stabili dacă Eriksen are voie sau nu să joace din nou.

”Faptul că Eriksen este acum în viaţă este un semn foarte bun. Aceasta înseamnă că perspectivele sale sunt bune. Nu ştiu dacă va mai juca vreodată fotbal. Poate suna brutal, dar Eriksen a murit câteva minute.

Vor risca profesioniştii din domeniul sănătăţii să-l lase să moară din nou? Raspunsul este nu. Vestea bună este că va trăi, vestea proastă este că probabil este la sfârşitul carierei sale. Nu ar trebui să i se permită să joace în Marea Britanie, suntem foarte stricţi în acest sens”, a declarat medicul, conform Le Soir.

13-06-2021
09:47

Mesajul federației daneze: „Am vorbit cu Eriksen în această dimineață”

Oficialii Federației Daneze de Fotbal au anunțat pe Twitter că Eriksen „le-a transmis toate gândurile frumoase coechipierilor. Starea lui e stabilă”. Mijlocașul lui Inter va rămâne însă în spital pentru a continua investigațiile.

„Am vorbit cu Christian în această dimineață, le-a transmis toate gândurile frumoase coechipierilor. Starea lui este stabilă și va rămâne în spital pentru a continua investigațiile”, a comunicat forul danez, mulțumind tuturor celor care au trimis mesaje de susținere și încurajându-i să îi scrie lui Eriksen: „Toate vor ajunge la Christian și familia lui”.

Christian Eriksen este internat la Rigshospitalet, cel mai mare și cel mai performant spital din capitala Danemarcei.

13-06-2021
08:56

Fanii danezi și finlandezi au mers la spitalul unde e internat Eriksen

Mai mulți fani ai echipelor Danemarcei și Finlandei au mers după meci la spitalul unde este internat Christian Eriksen și au cântat susținându-l pe mijlocașul de la Inter Milano.

”Principala mea preocupare este starea lui! Soția sa, copiii lui, are o familie, iar astăzi fotbalul nu mai contează. A fost un moment de groază pentru întreaga națiune, pentru toată Europa, să-l vadă pe Eriksen căzând la pământ cu un atac de cord. A fost copleșitor!

Când am văzut reacția fanilor finlandezi, a fost uimitor. Au apluadat și au cântat, suporterii Finlandei au arătat respect pentru Eriksen și Danemarca. A fost fantastic”, a declarat Lars Bech, un suporter al Danemarcei.

”A fost primul meci la care am asistat pe Parken, prima partidă din istoria Finlandei la Euro, și s-a întâmplat acest lucru. Cred că a fost mai multă iubire decât fotbal în seara asta”, a spus Matias Pakarene, un fan finlandez.

13-06-2021
08:51

Eriksen le-a scris coechipierilor de la Inter pe grupul lor de WhatsApp

Mijlocaşul ofensiv Christian Eriksen le-a scris de pe patul de spital coechipierilor lui de la Inter Milano pe grupul de WhatsApp al echipei, a anunţat directorul sportiv al grupării italiene, Giuseppe Marotta.

”Christian Eriksen tocmai a trimis un mesaj grupului WhatsApp al lui Inter acum câteva minute. Suntem optimişti cu privire la starea sa, staff-ul danez ne-a spus că situaţia este sub control”, a declarat Marotta pentru Rai Sport.

12-06-2021
19:50

Eriksen, jucătorul meciului!

Christian Eriksen a fost ales jucătorul meciului dintre Finlanda și Danemarca. Ziarul danez “Ekstra Bladet” a titrat pe prima pagină: “Danemarca a pierdut, dar a câștigat viața!” 

12-06-2021
19:26

Pro TV a publicat în mediul online imaginile cu incidentul lui Eriksen!

Pro TV, deținătorul drepturilor tv în România de la Campionatul European 2020 a publicat în mediul online momentul accidentării lui Christian Eriksen: 

VEZI VIDEO CU MOMENTUL LA ȘTIRILEPROTV 

 

12-06-2021
19:23

Romelu Lukaku, gest emoționant pentru Eriksen

Romelu Lukaku a deschis scorul în meciul dintre Belgia și Rusia. Atacantul belgian i-a transmis un mesaj la cameră colegului de la Inter, Eriksen: “Christian, I love you!”, i-a transmis Lukaku.

VEZI VIDEO: 

12-06-2021
18:30

Jucătorii danezilor au vorbit cu Eriksen!

Jucătorii danezilor au vorbit cu Christian Eriksen înainte de a reveni la încălzire. Informația a fost oferită de Peter Moller, președintele Federației Daneze de Fotbal. El a spus că Eriksen este în stare stabilă și a discutat cu colegii săi. 

12-06-2021
18:11

Meciul Danemarca - Finlanda se va relua la ora 21:30!

UEFA a anunțat că meciul se va relua de la ora 21:30. Se vor disputa ultimele patru minute din prima repriză și apoi, după o pauză de 5 minute, jocul se reia cu repriza secundă a meciului. 

12-06-2021
18:09

Mărturii de la spitalul la care a fost transportat Eriksen: "Toată lumea a intervenit foarte rapid"

Un reporter al danezilor de la BT a spus că Eriksen a fost transportat urgent la spital, două motociclete de poliție deschizând drumul ambulanței: “A venit ambulanța alături de două motociclete ale poliției. Polițiștii strigau că a venit și toată lumea a intervenit foarte rapid”

12-06-2021
17:59

Agentul lui Eriksen: "Este conștient. Respiră singur și poate vorbi"

Agentul lui Christian Eriksen a spus pentru NPO Radio 1, după ce a vorbit cu tatăl fotbalistului: “Christian respiră singurși poate vorbi. Este conștient”

12-06-2021
17:42

Federația daneză: "Christian Eriksen este conștient!"

Federația daneză a emis un comunicat în care anunță că Eriksen este: “conștient și va fi supus altor investigații medicale!” 

12-06-2021
17:33

UEFA vine cu vești bune! Starea lui Christian Eriksen este stabilă.

UEFA a dat un comunicat prin care anunță că starea lui Christian Eriksen este stabilă. În prezent, fotbalistul este internat la Rigshospitalet. La stadion a fost organizată o celulă de criză în care au participat și arbitrii. O decizie privind acest meci va fi anunțată la ora 20:45. 

12-06-2021
17:21

Christian Eriksen și-a revenit!

Vești extraordinare de la Copenhaga. Bein Sport scrie că Eriksen și-a revenit. El ar fi fost resuscitat cu succes și a părăsit terenul conștient. A apărut și prima imagine cu Eriksen părăsind terenul.

Imagini dramatice la meciul dintre Danemarca și Finlanda de la Euro 2020. Christian Eriksen este resuscitat în aceste momente după un accident grav suferit în finalul primei reprize.

Christian Eriksen, resuscitat pe teren!

Jucătorii danezilor sunt în lacrimi și s-a făcut liniște pe stadionul Parken din Copenhaga. Pe imaginile live se vede cum doctorii au încercat să îl resusciteze pe fotbalist și au folosit și un defibrilator.

ADVERTISEMENT

Jucătorul Christian Eriksen se prăbușește singur pe teren. Arbitrul Anthony Taylor a fost alertat imediat de căzătura danezului și a făcut semne disperate pentru echipa medicală.

VEZI VIDEO CU MOMENTUL ÎN ȘTIRILEPROTV 

Prietena lui Christian Eriksen, în lacrimi la marginea terenului!

Jucătorii danezilor au făcut un zid în jurul lui Eriksen, ca fanii să nu poată vedea momentele dificile prin care trece colegul lor și care este resuscitat în aceste momente.

ADVERTISEMENT

Prietena lui Christian Eriksen a venit la marginea terenului în lacrimi, fiind încurajată de Simon Kjaer și Kasper Schmeichel.

UEFA a hotărât suspendarea meciului!

UEFA a hotărât suspendarea meciului, iar finlandezii s-au îndreptat spre cabine, împreună cu arbitrii. Jucătorii naționalei Danemarcei.

ADVERTISEMENT

După aproximativ 10 minute, Christian Eriksen a fost scos pe targă, iar medicii au ținut două prosoape albe astfel încât fanii să nu îl vadă în acea situație.

Twitter a căzut după accidentul lui Christian Eriksen!

Deocamdată nu a fost făcut niciun anunț privind starea în care se află Christian Eriksen, însă acesta a fost scos din afara stadionului în aplauzele publicului și transportat la spital.

ADVERTISEMENT

Impactul accidentării lui Eriksen este atât de mare, încât la câteva minute după accident, rețelele de socializare au căzut. La căutările despre Christian Eriksen, Twitter nu a putut oferi rezultate din cauza suprasolicitării.

ADVERTISEMENT