News

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu: “Am procedat corect”. Update

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a pus, luni, sub urmărire penală pe Robert Negoiță. Primarul Sectorului 3 este acuzat de abuz în serviciu și instigare de săvârșire a acestei infracțiuni.
21.02.2022 | 15:10
Robert Negoita primarul Sectorului 3 urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu Am procedat corect Update
ADVERTISEMENT
21-02-2022
13:47

Ce spune Robert Negoiță despre acuzațiile care i se aduc

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, reacționează după ce DNA a anunțat punerea acestuia sub urmărire penală.

Acesta neagă acuzațiile care i se aduc și are încredere că justiția va scoate adevărul la iveală.

“Concret, în momentul de față, acuzația care se aduce este că a fost prelungit contractul de salubritate ce era în vigoare din anul 1999, dosarul făcând referire la intervalul 2000-2018.

Vom demonstra, conform procedurilor legale, că nu am acționat în afara legii sau în vreun mod care să prejudicieze interesele și nevoile comunității sectorului nostru.

Trebuie să avem încredere în actul de justiție din România și în faptul că, la final, toate aceste detalii vor fi clarificate și se va concluziona, fără tăgadă, că am procedat corect, cu respectarea procedurilor legale și în interesul comunității”, este mesajul transmis de Robert Negoiță, pe pagina sa oficială de Facebook.

Mai mult, acesta precizează că va colabora cu organele de cercetare.

“Este absolut normal și de datoria procurorilor să deruleze investigații și verificări acolo unde există diferite suspiciuni sau nelămuriri referitoare la activitatea din instituțiile din țară.

Vreau să asigur, atât organele de anchetă, cât și pe cetățenii sectorului 3, care sunt și beneficiarii serviciilor oferite de Primăria Sectorului 3, de întreaga mea deschidere și colaborare”, a mai spus Robert Negoiță.

DNA anunță într-un comunicat de presă dispunerea urmăririi penale a lui Robert Negoiță și a unor angajați ai săi, de la Primăria Sectorului 3. Cu toții sunt acuzați de abuz în serviciu.

Robert Negoiță este acuzat, mai exact, de abuz în serviciu prin obținerea de foloase necuvenite ”cu consecințe deosebit de grave”.

ADVERTISEMENT

Faptele s-au comis în intervalul 2000-2018

Restul inculpaților au calitatea de complice în noul dosar al DNA, în care este citat Robert Negoiță. Redăm numele integrale:

”-OCTAVIAN GHEȚU, director executiv la Direcția Economică din cadrul Primăriei Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii a trei complicități la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave, complicitate la instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave și fals intelectual,

ADVERTISEMENT

-GEORGE-ALEXANDRU MANCIU, la data faptelor director al Direcției de Utilități Publice din cadrul Primăriei Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave,

-IRINA-GINA SOROCEANU, director executiv la Direcția Investiții și Achiziții din cadrul Primăriei Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave,

ADVERTISEMENT

-FLORENTINA PENCEA, la data faptelor director executiv Direcția Juridică din cadrul Primăriei Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii a două complicități la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave,

-MIHĂIȚĂ MARIUS, la data faptelor secretar al Primăriei Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu,

ADVERTISEMENT

-ELENA PETRESCU, la data faptelor viceprimar al Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea funcției cu consecințe deosebit de grave”, anunță DNA, într-un comunicat de presă.

Printre acestea se află și o persoană fizică, acuzată tot de complicitate la abuz în serviciu. Totodată, este menționat și numele ”MIRELA CHETREANU”, care în calitate de auditor public extern, a comis fals intelectual.

De asemenea, este precizată și o firmă de salubritate, S.C. ROSAL GRUP S.A., prin care s-au făcut abuzuri în servicii.

Faptele s-au făcut în perioada 2000-2018, atunci când s-au încheiat 54 acte adiționale ce țin de un contract salubritate cu S.C. ROSAL GRUP S.A. Contractul fie a fost prelungit, fie i s-a majorat valoarea.

Robert Negoiță a semnat ilegal contracte de salubritate

O astfel de situație ar fi dus, potrivit DNA, la ”creșterea tarifelor de salubrizare.” Mai mult, Robert Negoiță ar fi prelungit și semnat în mod ilegal contractele.

”Sub pretextul implementării Programului de dezvoltare a sistemului de gestionare integrată a deșeurilor municipale de pe raza administrativă a sectorului 3, suspectul ar fi determinat obținerea votării, de către Consiliul local a unui act care, în realitate, viza prelungirea nelegală a contractului de salubritate cu încă 10 ani.

Actul adițional prin care se prelungea nelegal termenul contractual cu operatorul nelicențiat legal – Rosal Grup S.A a fost ulterior semnat de suspectul Robert Sorin Negoiță.

În plus, la 15 mai 2014, suspectul Robert Sorin Negoiță ar fi încheiat și semnat în mod nelegal, un alt act adițional, fără a-l supune aprobării Consiliului local, prin care s-au crescut frecvențele de realizare a activităților de curățenie a căilor publice cu influență asupra creșterii costurilor operatorului de salubritate Rosal Grup S.A”, mai transmite DNA.

Prejudiciu uriaș în urma abuzului în serviciu

Toate faptele descrise ar fi produs un prejudiciu imens. Mai exact, un total de 578.446.818 lei ” în dauna Sectorului 3 și un folos necuvenit pentru SC Rosal Grup SA”.

ADVERTISEMENT
Tags: