News

Robert Negoiţă vorbeşte despre miza reală a distrugerii Parcului IOR. “Nicuşor Dan pierde alegerile din cauza asta”

Robert Negoiță a anunțat la FANATIK SUPERLIGA ce se va întâmpla cu Parcul IOR şi este sigur că Nicuşor Dan va pierde alegerile din cauza litigiului de aici.
28.12.2023 | 13:29
Robert Negoita vorbeste despre miza reala a distrugerii Parcului IOR Nicusor Dan pierde alegerile din cauza asta
Robert Negoiţă îl acuză pe Nicuşor Dan de complicitate cu grupul care a luat în stăpânire cele 12,3 hectare din Parcul IOR Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Recuperarea celor 12,3 hectare de teren din Parcul IOR retrocedate de municipalitate în 2005 este una dintre mizele mandatului de primar al lui Robert Negoiţă, de ani de zile acesta ducând o luptă titanică pentru redarea suprafeţei respective locuitorilor sectorului 3.

Robert Negoiţă: “Nicuşor Dan tace ca mortu-n păpuşoi”

În lupta pentru recuperarea spaţiului verde Robert Negoiţă este susţinut de cetăţenii sectorului al cărui primar este, iar de partea adversarilor se află primarul general, Nicuşor Dan. Adevărata miză a distrugerii parcului a fost dezvăluită de Robert Negoiţă într-o ediţie specială a FANATIK SUPERLIGA, moderată de Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

“Am luptat mult pentru acea bucată mare de teren. Am câștigat-o în instanță, dar Primăria Generală a făcut recurs. Faptul m-a întristat, a fost o mare amărăciune pentru mine să văd că o instituția statului, în loc să lupte împreună cu noi, să ne luăm parcul înapoi, a luptat împotriva noastră și a solicitat în instanţă ca noi, Primăria Sectorului 3, să nu fim admişi ca parte în proces”, a spus Robert Negoiţă, cu referire la acţiunile primarului general.

Mai mult, Robert Negoiţă acuză duplicitatea lui Nicuşor Dan, care în spaţiul public a transmis că i-a amendat cu o sumă record pe proprietarii terenului retrocedat, dar refuză să comunice cu primăria de sector.

ADVERTISEMENT

“Cei care au închiriat de la aşa-zişii proprietari ne tot cer nouă certificate de urbanism ca să construiască acolo. Noi nu știm ce să le scriem pe certificatul de urbanism, pentru că primarul general vine și se laudă că a dat amendă de nu știu câte zeci de milioane de euro, că au distrus spațiul verde. Iar noi, când facem solicitări către Primăria Generală, să ne spună și nouă că-i spațiu verde, ca să avem ceva la bază pentru a-i refuza pe oameni nu ne răspunde nimic sau ne răspunde baliverne”, a explicat Robert Negoiţă.

Mai mult, acesta îl acuză deschis pe Nicuşor Dan de legături cu beneficiarii retrocedării, acesta având tot interesul ca lucrurile să treneze sau să nu ia o întorsătură favorabilă societăţii. “Singurul vinovat în toată treaba asta e primarul general, care, cunoscută fiind prietenia cu acest grup infracțional. Iar capul răutăţilor, cel puţin în Bucureşti, e Traian Băsescu. Vă dau o înregistrare cu domnul Băsescu la o televiziune, spunând că acolo n-a fost parc niciodată, pentru că nu avea utilități. În speță n-avea gaz”.

ADVERTISEMENT

Dacă Liviu Negoiţă nu pierdea alegerile în 2012, în Parcul IOR aveam zgârie-nori

În continuare Robert Negoiţă a amintit de promisiunea făcută de Nicuşor Dan în luna martie a acestui an, când s-a angajat că în șase săptămâni va analiza și va da un rezultat legat de această retrocedare. “I-a stat ceasul. Uite că se fac 7-8 luni de atunci. I-am zis de atâtea ori: ‘Băi omule, spune-ne ceva!’. El tace ca mortu-n păpușoi. De aici i se va trage lui Nicușor, din cauza asta o să piardă alegerile. Eu cred că n-are cum s-o întoarcă p-asta. Restul le mai învârte, le mai face… Spune-ne ca Băsescu, cred că era şi puţin pilit când a zis: ‘Aici n-a fost niciodată parc!’, dar spune-ne ceva”, a mai spus Robert Negoiţă, la FANATIK SUPERLIGA.

Primarul sectorului 3 a mai adăugat că interesele mafiei imobiliare referitoare la Parcul IOR este de ordinul miliardelor de euro, dar planurile le-au fost date peste cap o dată cu schimbarea primarului. “Aceştia nu au luat niciodată în calcul că e posibil ca Liviu Negoiță (n.red. – fostul primar PD, între 2004 şi 2008) să piardă alegerile la sectorul 3. Niciodată”.

ADVERTISEMENT

Robert Negoiţă este convins că dacă nu era schimbarea de primar din 2012 zona ar fi fost deja transformată după bunul plac al mafiei imobiliare.

“De-asta spun că e reţea organizată, pentru că în documentele de urbanism ei băgaseră nu spațiul verde, ci CB. CB înseamnă Cel mai ridicat nivel de urbanizare. Top de gamă unde poți construi cel mai înalt și cel mai mult este CB”, a explicat Negoiţă, la FANATIK SUPERLIGA.

Horia Ivanovici, INTERVIU FARA MENAJAMENTE cu Robert Negoita: “ADUCETI DETECTORUL DE MINCIUNI AICI!”

Fanatik Editie Speciala - Horia Ivanovici si Robert Negoita

ADVERTISEMENT