Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Robert Niţă, amintiri din perioada în care juca în Israel: “Veneau cu arma la antrenamente”

Robert Niță a rememorat amintiri din perioada în care juca în Israel. Fostul fotbalist a îmbrăcat tricoul celor de la Hapoel Beer Sheva.
10.10.2023 | 09:10
Robert Nita amintiri din perioada in care juca in Israel Veneau cu arma la antrenamente
Robert Niță a rememorat amintiri din perioada în care a jucat în Israel. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Israelul este în stare de război după atacul sângeros al grupării palestinene Hamas din sudul țării. Numărul morților din Israel a crescut la 800, iar alte 2.400 de persoane au fost rănite. Fostul fotbalist Robert Niță a făcut dezvăluiri despre perioada în care a îmbrăcat tricoul echipei israeliene Hapoel Beer Sheva.

Robert Niţă, amintiri din perioada în care juca în Israel: “Veneau cu arma la antrenamente”

Robert Niță a fost adus de Hapoel Beer Sheva în 2004 de la Rapid. Fostul atacant a adunat 9 apariții în tricoul echipei israeliene, pentru care a marcat două goluri și a oferit două pase decisive. Dat fiind contextul din Israel, Robert Niță a dezvăluit că jucătorii veneau cu arma la antrenamente.

ADVERTISEMENT

„Acolo și femeile fac stagiu militar. Când am fost la Beer Sheva, secretara de la club și colegi tineri de-ai mei satisfăceau stagiu militar. Mergeau la cazarmă, veneau la antrenament îmbrăcați în hainele militare.

Asigurau armamentul, aveau o cameră specială pentru ei la stadion, care era păzită. Se schimbau în camera respectivă, asigurau armamentul, veneau pe teren. 

ADVERTISEMENT

Făceau antrenament, apoi duș cu noi în vestiar, după care plecau cu mașina și se duceau din nou la unitatea militară. Veneau cu arma, cu un superior care îi supravegheau”, a dezvăluit Robert Niță, la FANATIK SUPERLIGA.

„Au avut noroc că au avut armele cu ei. Ar fi fost dezastru”

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac sângeros asupra Israelului. Teroriștii au luat la țintă comunitățile din sudul țării și au luat ostatici mai mulți cetățeni israelieni. După atacatul de sâmbătă s-au înregistrat peste 800 de morți, iar numărul va crește.

ADVERTISEMENT

„Asta a fost un noroc pentru mulți, apropo de invazia teroriștilor Hamas. Era zi liberă și mulți dintre soldați s-au dus acasă cu armele. Au primit liber pentru că ei sunt angajați. Mulți au avut noroc că au avut armele cu ei. Altfel, era dezastru”, a spus Horia Ivanovici.

Gruparea Hamas conduce Fâșia Gaza și are ca scop distrugerea statului Israel cu care a purtat mai multe războaie de-a lungul timpului. Hamas a fost declarată grupare teroristă de Israel, Marea Britanie, Statele Unite și Uniunea Europeană, însă gruparea este sprijinită de Iran care îi susține pe conducătorii din Fâșia Gaza cu arme.

ADVERTISEMENT

Fâșia Gaza are o populație de 2,3 milioane de locuitori pe o suprafață de doar 41 km lungime și 10 km lățime. Teritoriul înregistrează una dintre cele mai mare densități ale populației din lume.

FANATIK SUPERLIGA se vede în fiecare luni, marți și vineri, LIVE, de la ora 10:30 pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK și pe pagina de facebook Horia Ivanovici.

Robert Niță, amintiri din perioada în care juca în Israel

ADVERTISEMENT