Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Robert Niță și Daniel Șendre, contre în direct după plecarea lui Burcă: „Cu creierul ăsta, Dinamo merge spre B” / „Ești destul de isteț”

Robert Niță și Daniel Șendre s-au contrat în direct după plecarea lui Ovidiu Burcă de la Dinamo. Fostul fotbalist i-a luat apărarea antrenorului.
04.12.2023 | 10:34
Robert Nita si Daniel Sendre contre in direct dupa plecarea lui Burca Cu creierul asta Dinamo merge spre B  Esti destul de istet
Robert Niță și Daniel Șendre s-au contrat în direct la FANATIK SUPERLIGA după plecarea lui Ovidiu Burcă. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Ovidiu Burcă de la Dinamo a creat valuri în lumea fotbalului din România. Daniel Șendre a intervenit în direct la FANATIK SUPERLIGA și a vorbit pe larg despre culisele plecării tehnicianului din Ștefan cel Mare. Robert Niță a venit cu o părere contradictorie.

Robert Niță și Daniel Șendre, contre în direct după plecarea lui Burcă

Daniel Șendre consideră că decizia lui Ovidiu Burcă de a pleca de la Dinamo poate reprezenta un nou început în încercarea „câinilor” de a se salva de la retrogradare. De cealaltă parte, Robert Niță a sărit în apărarea fostului antrenor din Ștefan cel Mare și a scos în evidență lucrurile pozitive pe care Burcă le-a făcut la Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Văd că e un curent și eu numai dinamovist nu pot să fiu acuzat că sunt. De ce crezi și spui că în sfârșit Dinamo are șansa să lupte pentru evitarea retrogradării. De ce crezi că Dinamo nu ar fi putut să facă lucrurile astea și cu Ovidiu Burcă pe bancă.

Dacă aveam discursul acesta cu un an în urmă, Dinamo nu avea șanse nici să se mențină în Divizia B. Cu Burcă a promovat. Acum spuneți: ‘Bine că a plecat Burcă’.

ADVERTISEMENT

A beneficiat de încredere, dar nu cred că cel mai mare rău la Dinamo era că Burca va continua ca antrenor”, a început discuția Robert Niță, la FANATIK SUPERLIGA.

Daniel Șendre a venit cu replica pentru Robert Niță și a dat exemplu declarațiile lui Burcă de la conferința de presă de adio. „Cel mai bun răspuns pentru Robert Niță l-a oferit chiar Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă, Burcă a spus că avem tendința să amânăm momentul plecării în ideea în care sperăm că mai putem face ceva. Nu facem practic doar să ne afundăm în situația grea. Acest lucru l-a spus chiar Ovidiu Burcă”, a continuat Daniel Șendre.

Daniel Șendre, verdict în cazul plecării lui Burcă de la Dinamo: „Era evident. Suficient era să privești clasamentul”

Daniel Șendre consideră că plecarea lui Ovidiu Burcă era inevitabilă. Mai mult decât atât, specialistul FANATIK SUPERLIGA este de părere că antrenorul de 43 de ani trebuia să ia decizia de a pleca încă de la pauza pentru meciurile naționalei. Astfel, acționarii ar fi putut gândi în liniște asupra alegerii unui nou antrenor.

ADVERTISEMENT

„E clar că el a încercat să găsească o soluție. Nu a găsit-o, poate nu a fost ajutat nici de băieții din teren să găsească. Nu știm, cert este că asta s-a întâmplat. De-asta am fost supărat pe Ovidiu Burcă. A amânat momentul, deși era evident pentru toată lumea, era suficient să citești clasamentul și să vezi că Dinamo are doar nouă goluri marcate.

FC Botoșani, ultima clasată, are 18, dublu. Avea o grămadă de goluri primite (n.r. Dinamo). Pentru Robert Niță, Burcă ne-a lăsat de înțeles că nu a mai avut o soluție, deși Ovidiu s-a luptat să o găsească. 

Burcă trebuia să facă acest pas mai de mult și astfel Dinamo să fi avut mai multe șanse. Mă refer la pauza competițională. Acționarii ar fi avut timp și liniște să discute cu antrenorii. 

Are dreptate Ovidiu. Sigur că da. El a venit într-un moment foarte dificil. A reușit să promoveze cu echipa. Noi nu trebuie să judecăm neapărat emoțional, dacă putem să facem asta. Au fost și lucruri bune și lucruri rele”, a mai spus Daniel Șendre.

„Ovidiu Burcă nu poate să spună că a ajutat Dinamo. A fost plătit, a încasat salarii, a avut bonusuri și prime”

Ulterior, Daniel Șendre s-a arătat iritat de o sintagmă folosită des la Dinamo. Editorialistul FANATIK este de părere că Ovidiu Burcă nu poate menționa că a ajutat Dinamo, deoarece a fost remunerat de către club. În schimb, Șendre a anunțat că Vlad Iacob, fostul administrator special al lui Dinamo, a ajutat clubul fără să încaseze vreun leu.

„La Dinamo mă enervează sintagma: ‘Am venit să ajutăm’. Ovidiu nu poate să spună asta pentru că a fost plătit, a încasat salarii, a avut bonusuri și prime în contract pe care și le-a luat.

Dacă unii uită, eu nu uit acel Print Screen cu o discuție pe WhatsApp în care Ovidiu Burcă, nedemn de un antrenor la Dinamo, dar trecem cu vederea având în vedere că era o discuție privată, îl soma pe Vlad Iacob să le plătească salariile, când salariile erau plătite de suporteri și de cei apropiați pentru că nu veniseră încă cei de la Red&White. 

Vlad Iacob este singurul care poate să spună că a ajutat clubul, pentru că Vlad Iacob nu a luat niciun leu de la club. El a dat bani din buzunar pe la comisioane, motorina costă. Vlad Iacob nu a fost remunerat de către club. Cât timp ai salariu, cât timp ai prime, nu vii să ajuți, tu vii să faci munca pentru care clubul Dinamo te plătește.

Burcă are dreptate, a fost dedicat clubului cu puțina experiență pe care o avea. Nu a refuzat provocarea și până la urmă i-a reușit, până la un punct. Liga 1 a fost o pălărie mult prea mare pentru Burcă”, a mai spus Daniel Șendre.

Robert Niță și Daniel Șendre, contre în direct: „Cu creierul ăsta, Dinamo merge spre B” / „Ești destul de isteț”

Robert Niță: Dacă au fost atâtea lucruri și tu le știi, de ce nu au avut tăria sau curajul cei care conduc să-l dea afară pe Burcă? 

Daniel Șendre: Tocmai ți-am spus. Burcă era creierul. 

Robert Niță: Era creierul, iar Dinamo cu acest creier se ducea spre B. Referitor la tactică și la jucători, poate lotul nu este la valoarea pe care o văd suporterii lui Dinamo.

Poate chiar a încercat omul ăsta. Văzând că indiferent pe cine bagă și ce sistem bagă rezultatele sunt aceleași. Eu spun cum văd din afară. Nu-mi doresc să retrogradeze Dinamo. 

Daniel Șendre: Ai dreptate, dar a cui responsabilitate era aceea de a fi măcar sincer cu conducerea, cu investitorii și cu suporterii? Să spună valoarea reală a lotului pe care îl are la dispoziție.

Ori a eșuat în a realiza valoarea reală a lotului, ori a vrut să protejeze pe oricine altcineva în detrimentul clubului. El s-a declarat mulțumit de lot. 

Robert Niță: Pune-te în situația lui. Eu zic că sunt mulțumit de tine și ești cel mai frumos, chiar dacă cred că nu e așa. Eu depind de prestația ta în următoarele 6 luni, până la fereastra de transferuri. Eu nu-mi permit să aduc jucători de 10.000, de 15.000 de euro. 

Cel mai mare are 8.000. Antrenorul nu poate să vină și să ceară 5 transferuri. Nu se fac din diverse motive și rămâne cu cei pe care voia să-i dea afară și ajunge în situația în care s-a ajuns. 

Daniel Șendre: Tu ești suficient de isteț, ești suficient de prieten cu Burcă să nu-l consideri pe el ca fiind mai puțin isteț decât tine. Sunt diferite moduri prin care poți să spui un lucru. Nu trebuie neapărat să spui: ‘Sunt proști, vai mama lor, cu ăștia mă trimiteți voi la bătaie?’.

Poți să spui că: ‘Da, mai am nevoie de jucători’. Dinamo avea un lot total dezechilibrat. Dinamo nu are dublură pentru postul de fundaș stânga. Nu există așa ceva în fotbalul profesionist, însă Burcă nu a spus, nu a cerut public în sensul ăsta. 

Robert Niță: Poate le-a spus acționarilor. 

Daniel Șendre: Sunt foarte multe probleme, dar Ovidiu Burcă a ales să protejeze pe altcineva în detrimentul lui Dinamo, ori Burcă a fost convins că poate să realizeze obiectivul 8-10 cu acești băieți. 

Robert Niță: Dacă Burcă era creierul, înseamnă că stabilea singur obiectivul. Nu stabilea Nicolescu sau Red&White. 

Daniel Șendre: Suntem în zona speculației. Burcă putea să-i protejeze pe acționarii față de care tocmai își declarase loialitatea public cu subiect și predicat, care nu aveau suficienți bani să investească în jucători. Astfel, spunea opiniei publice că jucătorii sunt valoroși, sunt numeric acolo unde trebuie să fie. 

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, în direct doar pe FANATIK.RO. În premieră, emisiunea poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pagina de facebook Horia Ivanovici, luni, marți și vineri, ora 17:30.

Robert Niță și Daniel Șendre, contre în direct după plecarea lui Ovidiu Burcă

ADVERTISEMENT