Sport

Oficial: Ovidiu Burcă, OUT de la Dinamo! „Drumurile noastre se despart”

Dinamo a rămas fără antrenor. Clubul din Ștefan cel Mare a ales să se despartă de Ovidiu Burcă după ultimele rezultate din Superliga.
28.11.2023 | 15:47
Oficial Ovidiu Burca OUT de la Dinamo Drumurile noastre se despart
Dinamo s-a despartit de Ovidiu Burca. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Dinamo a anunțat oficial despărțirea de Ovidiu Burcă. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a preluat funcția de antrenor la Dinamo la data de 21 iulie 2022, într-un moment dificil al clubului. Într-un sezon marcat de resurse limitate, Burcă și echipa sa au reușit să ducă Dinamo înapoi în Superligă.

Dinamo s-a despărțit de Burcă

“Clubul Dinamo 1948 București anunță, în mod oficial, încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă.
Ovidiu a început cariera la Dinamo pe 21 iulie 2022, la începutul unui sezon în care nu mulți antrenori s-ar fi responsabilizat cu o asemenea misiune.

ADVERTISEMENT

Într-o situație în care mulți prognozau falimentul, Ovidiu și-a asumat o responsabilitate mai mare decât cea de simplu antrenor: de a se asigura că un simbol românesc nu moare, că va avea continuitate. Și ce poveste am avut împreună!

La finalul unui sezon în care toate resursele au fost limitate, strictul necesar la Dinamo lipsea în multe momente, ne-am întors în Superligă, acolo unde ne este locul, alături de Ovidiu Burcă, ”nebunul” a cărui speranță nu s-a năruit nicicând, deși realitatea ne dădea multe semne că ar fi trebuit să se năruie”, a scris Dinamo printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Burcă o lasă pe Dinamo cu 10 puncte după 17 etape

Lucrurile nu au mers la fel de bine o dată cu accederea în primul eșalon. Fără transferuri notabile, Dinamo s-a zbătut să facă față pretențiilor din Superliga. Burcă a rezistat 17 etape la cârma echipei în acest sezon și o lasă pe Dinamo pe loc de retrogradare.

În cele 17 etape scurse din acest sezon, Dinamo a reușit să adune 10 puncte. Cu doar 2 victorii, Ovidiu Burcă se desparte de formația pe care a reușit să o aducă în primul eșalon. Pe lângă cele două victorii, Dinamo are în acest momen 4 remize și 11 eșecuri.

ADVERTISEMENT

4 dintre cele 11 eșecuri au avut loc în ultimele 5 runde, motiv pentru care Dinamo și Burcă au ales să întrerupă colaborarea. Despărțirea dintre cele două tabere vine ca o gură de aer pentru suporterii dinamoviști care au cerut în repetate rânduri o schimbare la nivel tehnic.

“Pentru că ne-a făcut să credem în Dinamo și pentru etica de muncă ireproșabilă, îi mulțumim lui Ovidiu Burcă. Drumurile noastre se despart, însă nimeni nu ne va putea lua vreodată momentele trăite la promovarea în primul eșalon. Ele își au locul de cinste în istoria clubului pe care dorim să îl reconstruim la nivelul zilelor de glorie apuse.

ADVERTISEMENT

În cadrul zilei de mâine, o conferință de presă va fi organizată la Baza de Pregătire Săftica, prin care Ovidiu va aprofunda în fața publicului larg și a jurnaliștilor această decizie. Vom reveni cu detalii în curând”, se arată în comunicatul lui Dinamo.

 

ADVERTISEMENT