Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Unde a greșit Burcă la Dinamo? Verdictul lui Andone: ”Trebuia să provoace un scandal”

Ioan Andone a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre plecarea lui Ovidiu Burcă de la Dinamo și a explicat unde a greșit acesta în relația cu jucătorii.
01.12.2023 | 13:40
Unde a gresit Burca la Dinamo Verdictul lui Andone Trebuia sa provoace un scandal
Ioan Andone a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre plecarea lui Ovidiu Burcă de la Dinamo și a explicat unde a greșit acesta în relația cu jucătorii. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Câinii” au oficializat despărțirea de omul care în sezonul precedent a readus miraculos echipa în SuperLiga. FANATIK a aflat că Burcă s-a certat la cuțite cu Andrei Nicolescu după derby-ul cu FCSB și acela a fost momentul despărțirii.

Ce îi reproșează Andone lui Burcă din perioada petrecută la Dinamo

Intrat prin telefon la cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Ioan Andone a dezvăluit că ar fi mers pe mâna lui Ovidiu Burcă până la finalul sezonului, însă i-a reproșat acestuia că nu a știut să-i trezească pe jucătorii lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Eu mergem pe mâna lui Burcă până în vară. Am început, asta e. Îi dădeam și iarna cu perioada de pregătire, vedeam ce îi mai lipsește și asta e. Eu îl susțineam pe Ovidiu până în vară dacă aveam putere de decizie. Trăgeam linie după.

E grea viața de antrenor. În vară era rege după promovarea aia. El trebuia să facă ceva să rupă seria asta de meciuri fără puncte. Nu știu, să provoace un scandal, să dea un jucător afară, să-i critice public.

ADVERTISEMENT

Eu făceam ceva în sensul ăsta pentru că atunci când faci un scandal îi trezești pe jucători. Hai să jucăm frumos, construim frumos, avem două ocazii, dar nu le dăm, nu se întâmplă nimic, vine meciul următor, nu merge așa tot timpul, o dată o rupi. Să trezești jucătorii pentru că altfel nu poți să câștigi.

Aici cred că a greșit. Bine, Ovidiu a antrenat, a stat pe lângă fotbal…, dar când trăiești ca antrenor în vestiar trebuie să ai o inteligență, o șmecherie fotbalistică să-i trezești”, a declarat Andone, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Refuzuri pe bandă rulată pentru Dinamo

Ioan Andone a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că a fost sunat de unul dintre șefii lui Dinamo și i-a fost făcută o propunere. A refuzat varianta de a deveni antrenor, însă a rămas că se mai gândește dacă vine să ajute clubul.

Liviu Ciobotariu ar fi prima variantă pe lista celor de la Dinamo, după plecarea lui Ovidiu Burcă, însă acesta ar avea deja o ofertă mult mai tentată din străinătate. Cel puțin asta susține Ioan Andone. De altfel, informația a fost confirmată și de Cristi Coste, cel care a vorbit despre scenariul puțin probabil în care Ciobotariu va ajunge antrenor la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone a mai precizat că a fost contactat de Andrei Nicolescu care l-a întrebat despre Florin Maxim, antrenorul formației Corvinul Hunedoara. Însă, acesta ar fi refuzat din start să vină la Dinamo.

FANATIK SUPERLIGA te așteaptă luni, marți și vineri de la 10:30, NUMAI pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea este difuzată ÎN PREMIERĂ pe YouTube și Facebook, de la 17:30.

Greșeala făcută de Burcă la Dinamo

ADVERTISEMENT