Life

Robert Turcescu, legat de mâini și de picioare! Jurnalistul a rupt tăcerea despre fake-ul momentului

Robert Turcescu este, de câteva luni, victima unui fake-news de proporții care circulă pe rețelele de socializare. Cu ce se confruntă?
07.10.2023 | 10:55
Robert Turcescu legat de maini si de picioare Jurnalistul a rupt tacerea despre fakeul momentului
Robert Turcescu, victima unei înșelătorii care circulă pe internet. Sursa foto: epicnews.ro
ADVERTISEMENT

Robert Turcescu este folosit de niște infractori din mediul online, în dorința de a genera click-uri și a face bani, iar despre această situație jurnalistul a vorbit de curând într-un podcast.

Robert Turcescu, victima unui fake-news uriaș

Realizatorul de televiziune a spus că știe despre informația falsă care circulă de pe el pe Facebook și Instagram. A adăugat că, din păcate, nimeni nu poate să dea de urma celor care se ocupă cu astfel de scam-uri.

ADVERTISEMENT

Ce l-a șocat, însă, pe Robert Turcescu a fost să constate că persoane de la care aveau niște pretenții au căzut în capcană. Gazetarul a spus că a fost telefonat de persoane despre care știa că au mai mult de doi neuroni care l-au întrebat dacă e bine, după ce au citit că ar fi fost arestat.

Trebuie spus că imaginea cu Turcescu poate părea, pentru unii, reală, căci nu doar imaginea lui este folosită în acest fake, ci și a postului Digi 24, care se bucură de o credibilitate ridicată în ochii telespectatorilor.

ADVERTISEMENT

„E o înșelătorie”

„Circulă fake-news-ul ăla! Mizeria aia cu Turcescu arestat pentru că nu știu ce. Sunt unii de pe afară care, ca să facă bani, să îi convingă pe niște proști să facă bani să intre pe un site, folosesc persoane publice. 

E un scam, o înșelătorie. Măi, dar am întâlnit oameni care m-au întrebat dacă sunt bine că a mai apărut la un moment dat cu tine că ai fost reținut, că te cerți cu Banca Națională că ai descoperit o schemă prin care se pot face bani…

ADVERTISEMENT

Eu mă gândeam, da, sunt bine. Apoi am rămas pe gânduri. Am înțeles că unii se folosesc de numele meu. Știu, nu aveți ce să faceți. Statul român e incapabil să lupte cu genul ăsta de situație”, a declarat Robert Turcescu pe YouTube.

robert turcescu
Așa arată fake-news-ul în care e folosit numele lui Robert Turcescu. Foto: Instagram

Nu este singura persoană publică a cărei imagine este folosită pentru astfel de fake-uri.

Și figura Ginei Pistol s-a trezit în astfel de fake-uri. Vedeta a fost prezentată oamenilor recomandând niște soluții de slăbit. Nimic mai fals!  Despre acest subiect Gina a vorbit, nu de mult, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT