Sport

S-a stabilit noul selecționer al Italiei! Când va fi anunțat oficial înlocuitorul lui Mancini

Roberto Mancini nu mai este selecționerul naționalei Italiei. Antrenorul de 58 de ani și-a anunțat demisia de la cârma echipei și va fi înlocuit cu Luciano Spalletti.
18.08.2023 | 10:44
Sa stabilit noul selectioner al Italiei Cand va fi anuntat oficial inlocuitorul lui Mancini
Roberto Mancini și-a anunțat demisia de la naționala Italiei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
18-08-2023
07:47

Spalletti va fi selecționerul Italiei

Luciano Spalletti, care a câștigat în sezonul precedent titul cu Napoli, va prelua conducerea tehnică a naţionalei Italiei după demisia lui Roberto Mancini.

”Luciano Spalletti a spus da pentru a prelua echipa naţională, iar FIGC urmează să-l anunțe oficial mâine (n.r. – sâmbătă)”, a anunțat cotidianul Gazzetta dello Sport.

Spalletti, în vârstă de 64 de ani, ar urma să semneze un contract pe trei ani, valabil până în septembrie 2026.

Roberto Mancini a luat prin surprindere lumea fotbalului. Cu 10 luni înainte de startul Campionatului European 2024, antrenorul de 58 de ani și-a anunțat demisia din funcția de selecționer al Italiei. Pe banca „Squadrei Azzurra”, Mancini a cucerit Campionatul European care a avut loc în 2021.

Roberto Mancini și-a dat demisia de la naționala Italiei!

În urmă cu doi ani, Italia sărbătorea un nou titlu european, după o perioadă de așteptare de 53 de ani. Selecționata lui Roberto Mancini a învins-o pe Anglia în marea finală de pe Wembley, scor 1-1, 3-2 după loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Ajuns pe banca „Squadrei Azzurra” pe 15 mai 2018, Roberto Mancini a renunțat în cursul zilei de duminică, 13 august, la funcția de selecționer al Italiei. Vestea plecării lui Roberto Mancini i-a șocat pe italieni, deoarece antrenorul acceptase să devină coordonatorul tuturor loturilor Italiei, începând cu U20.

„Se încheie astfel o pagină importantă din istoria Azzurrilor, pornită în mai 2018 și încheiată cu turneul final al Ligii Națiunilor. La mijloc, triumful de la Euro”, a comunicat FIGC. Presa din Italia scrie că motivul demisiei lui Mancini a fost cauzat fie de un conflict intern, fie de o ofertă uriașă din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Luciano Spalletti, favorit în rândul suporterilor să preia naționala Italiei

FIGC s-a reorientat rapid și a dezvăluit că numele noului selecționer al Italiei va fi dat publicității în perioada imediat următoare. Conform sondajului Sportmediaset la care au participat peste 7.000 de fani, favorit să preia banca „Squadrei Azzurra” este Luciano Spalletti.

Antrenorul italian a rămas liber de contract după despărțirea din această vară de Napoli, cu care a câștigat titlul în Serie A. Luciano Spalletti deține nu mai puțin de 42% din voturi. Următorul pe listă este Antonio Conte (30%), de asemenea, liber de contract.

ADVERTISEMENT

Italia a fost marea absentă de la Campionatul Mondial din 2022. Selecționata lui Roberto Mancini a pierdut semifinalele barajului cu Macedonia de Nord, scor 0-1 în primăvara anului 2022.

Pe banca naționalei Italiei, Roberto Mancini a adunat 61 de partide și a înregistrat un bilanț de 39 de victorii, 13 remize și 9 înfrângeri. „Mancini a demisionat din funcția de selecționer al echipei naționale. FIGC va evalua cea mai bună opțiune pentru Squadra Azzurra.

ADVERTISEMENT

Având în vedere angajamentele importante și apropiate pentru calificarea la UEFA Euro 2024, numele noului selecționer al echipei naționale va fi anunțat în zilele următoare. 

Federația Italiană de Fotbal anunță că a luat act de demisia lui Roberto Mancini din funcția de comisar tehnic al echipei naționale a Italiei, primită ieri seara târziu”, a mai precizat FIGC.

ADVERTISEMENT
Tags: