Sport

Roger Federer, anunț trist în ziua în care a fost scos din clasamentul ATP: ”Nu cred că mai am nevoie de tenis!”

După aproape un sfert de veac, Roger Federer nu mai are puncte ATP, dar elvețianul de 41 de ani acceptă că este timpul să intre definitiv în cartea de aur a tenisului mondial.
12.07.2022 | 12:28
Roger Federer anunt trist in ziua in care a fost scos din clasamentul ATP Nu cred ca mai am nevoie de tenis
Schimbă Roger Federer echipamentul de tenis cu costumul, așa cum s-a întâmplat la Wimbledon 2022? Se pare că așa se va întâmpla cât de curând. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Roger Federer n-a mai apărut pe teren de la Wimbledon 2021, atunci când a prins sferturile de finală. S-a operat apoi la genunchiul drept și a intrat într-un lung proces de recuperare. Însă punctele obținute anul trecut l-au menținut în ierarhia ATP.

Până acum. Căci, în imposibilitate să ”le apere” la Wimbledon 2022, a fost șters din ierarhie. Și va trebui să beneficieze de wild card pentru a putea participa la turnee.

ADVERTISEMENT

”Sunt fericit cu alte lucruri acum”, spune Roger Federer

Federer, care va împlini 41 de ani pe 8 august, a apărut pentru prima oară în ierarhia mondială în septembrie 1997. Avea la acel moment numai 16 ani.

Acum, cartea sa de vizită, este, așa cum spuneam, lipsită de puncte. Însă nimeni nu-i va putea șterge performanțele de excepție realizate de-a lungul carierei.

ADVERTISEMENT

La fel, respectul, cuvenit unui campion de talia sa. Dar nu numai. Pentru că cel care a fost numit FedEx este unul dintre cei mai eleganți jucători din circuitul mondial.

Oficial, elvețianul nu s-a retras încă din activitate. Spunea recent că și-a propus să revină la Wimbledon, anul viitor. În plus, în septembrie, va juca la Londra.

ADVERTISEMENT

Este anunțat în echipa Europei, condusă de Bjorn Borg, La Laver Cup. Un Dream Team din care mai fac parte Rafael Nadal și Novak Djokovic, cei care, cu 22, respectiv 21 de trofee, au depășit cele 20 de titluri de Grand Slam ale sale.

Iar mai apoi, în octombrie, în programul lui Federer este un turneu în țara sa natală. La Basel, acolo unde a obținut de-a lungul timpului 10 succese. Dar, pe de altă parte, elvețianul simte că și retragerea bate la ușă.

ADVERTISEMENT

”Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis. Sunt fericit cu alte lucruri acum.

Mă bucură să îi văd crescând pe băieţii mei, sunt super-fericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună. Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea.

Vreau să rămân un om de succes, vrea să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului. Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt ok cu asta”, a declarat Federer pentru publicația olandeză Algemeen Dagblad.

 

ADVERTISEMENT