ADVERTISEMENT
Fotbal international

Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, pierderi de peste 2 miliarde de dolari în pandemie. Și-a vândut compania auriferă pentru a supraviețui

Autor: Sorin Dumitrescu | 01.08.2020 | 13:56
Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, pierderi de peste 2 miliarde de dolari în pandemie. Și-a vândut compania auriferă pentru a supraviețui
Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, și-a vândut acțiunile de la compania auriferă. Suma uriașă obținută va ajuta și gruparea londoneză la transferuri. Foto: The Sun.co.uk

Patronul lui Chelsea, rusul Roman Abramovich, nu se simte prea bine financiar ca urmare a izbucnirii pandemiei de coronavirus, care a avut și grave efecte economice în întreaga lume. Abramovich a avut pierderi de peste 2 miliarde dolari în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Clubul londonez în schimb a făcut un sezon foarte bun sub comanda lui Frank Lampard, aflat la primul lui an la cârma echipei unde a ani de zile a fost idol ca jucător. Chelsea a ocupat locul 4 și a obținut astfel biletul pentru viitoare ediție a grupelor Champions League și s-a calificat în finala Cupei Angliei.

Lampard o obținut deja doi jucători noi de foarte bună valoare, pentru germanul Timo Werner plătindu-se 55 de milioane euro, iar pentru mijlocașul lui Ajax, Hakim Ziyech 43 de milioane. Însă antrenorul „The Blues” susține că mai e nevoie de încă două sau trei achiziții, foarte aproape de finalizare fiind transferul lui Kai Havertz de la Leverkusen, dar prioritatea e un portar, Kepa făcând prea multe greșeli.

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich și-a vândut aurul pentru a ajuta pe Chelsea

Asta ar presupune un alt efort financiar substanțial din partea lui Abramovich. Pentru a ajuta și pe Chelsea, acesta a decis să ia o măsură economică importantă, menită să îi aducă un câștig consistent.

Roman Abramovich deținea 40 la sută dintr-o foarte bine cotată companie auriferă din Rusia, Highland Goald. Patronul londonezilor a decis să își vândă aceste acțiuni pentru o sumă de peste 580 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cel care a preluat în întregime pachetul de acțiuni de la Abramovich este un compatriot al acestuia, Vladimir Sviblov, care deține în Cipru o companie auriferă numită Fortiana Holdings Limited.

145.759.871 de acțiuni au trecut în proprietatea lui Sviblov, acesta plătind suma de 4 euro pe acțiune. Însă tranzacția va fi completă abia în ultimul sfert al anului 2020.

ADVERTISEMENT

Chelsea vrea să lupte la titlu sezonul următor

Roman Abramovich are ambiția ca echipa sa să revină sezonul viitor în prim plan în Premier League și să se bată la titlu cu Liverpool și cele două formații din Manchester.

Totodată, ambițiile rusului sunt de a avea un parcurs cât mai lung în Champions League, unde obligatoriu este să se treacă de faza grupelor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!