Premier League

Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, pierderi de peste 2 miliarde de dolari în pandemie. Și-a vândut compania auriferă pentru a supraviețui

01.08.2020 | 13:56
Roman Abramovich patronul lui Chelsea pierderi de peste 2 miliarde de dolari in pandemie Sia vandut compania aurifera pentru a supravietui
ADVERTISEMENT

Patronul lui Chelsea, rusul Roman Abramovich, nu se simte prea bine financiar ca urmare a izbucnirii pandemiei de coronavirus, care a avut și grave efecte economice în întreaga lume. Abramovich a avut pierderi de peste 2 miliarde dolari în această perioadă.

Clubul londonez în schimb a făcut un sezon foarte bun sub comanda lui Frank Lampard, aflat la primul lui an la cârma echipei unde a ani de zile a fost idol ca jucător. Chelsea a ocupat locul 4 și a obținut astfel biletul pentru viitoare ediție a grupelor Champions League și s-a calificat în finala Cupei Angliei.

ADVERTISEMENT

Lampard o obținut deja doi jucători noi de foarte bună valoare, pentru germanul Timo Werner plătindu-se 55 de milioane euro, iar pentru mijlocașul lui Ajax, Hakim Ziyech 43 de milioane. Însă antrenorul „The Blues” susține că mai e nevoie de încă două sau trei achiziții, foarte aproape de finalizare fiind transferul lui Kai Havertz de la Leverkusen, dar prioritatea e un portar, Kepa făcând prea multe greșeli.

Roman Abramovich și-a vândut aurul pentru a ajuta pe Chelsea

Asta ar presupune un alt e fort financiar substanțial din partea lui Abramovich. Pentru a ajuta și pe Chelsea, acesta a decis să ia o măsură economică importantă, menită să îi aducă un câștig consistent.

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich deținea 40 la sută dintr-o foarte bine cotată companie auriferă din Rusia, Highland Goald. Patronul londonezilor a decis să își vândă aceste acțiuni pentru o sumă de peste 580 de milioane de euro.

Cel care a preluat în întregime pachetul de acțiuni de la Abramovich este un compatriot al acestuia, Vladimir Sviblov, care deține în Cipru o companie auriferă numită Fortiana Holdings Limited.

ADVERTISEMENT

145.759.871 de acțiuni au trecut în proprietatea lui Sviblov, acesta plătind suma de 4 euro pe acțiune. Însă tranzacția va fi completă abia în ultimul sfert al anului 2020.

Chelsea vrea să lupte la titlu sezonul următor

Roman Abramovich are ambiția ca echipa sa să revină sezonul viitor în prim plan în Premier League și să se bată la titlu cu Liverpool și cele două formații din Manchester.

ADVERTISEMENT

Totodată, ambițiile rusului sunt de a avea un parcurs cât mai lung în Champions League, unde obligatoriu este să se treacă de faza grupelor.

ADVERTISEMENT