News

Român, arestat de FBI, după protestele tragice de la Capitoliu. De ce este acuzat

13.01.2021 | 19:45
Roman arestat de FBI dupa protestele tragice de la Capitoliu De ce este acuzat
ADVERTISEMENT

Un român a fost arestat de Biroul Federal de Investigații, după protestele tragice de la Capitoliu. Bărbatul are 40 de ani și a fost reținut în urma perchezițiilor efectuate de forțele de ordine într-o casă din Queens, pentru acuzații care se referă la deținerea de arme.

Acțiunea FBI s-a concretizat în urma apariției unor amenințări în mediul online, după revoltele de săptămâna trecută de la Capitolul SUA. Casa percheziționată se află în apropiere de Elliot Avenue și 76th Street din Middle Village, a spus purtătorul de cuvânt al FBI.

ADVERTISEMENT

Suspectul, identificat ca Eduard Florea, a fost arestat în baza unei acuzații legate de deținere arme, a declarat un oficial al forțelor de ordine. În plus, acesta a mai fost acuzat și în trecut pentru asemenea fapte, scrie nbcnewyork.

Român, arestat de FBI, după protestele tragice de la Capitoliu. De ce este acuzat

Un purtător de cuvânt al FBI nu a făcut comentarii cu privire la acuzații specifice, dar a confirmat că a fost făcută o arestare. Se crede că românul nu a fost prezent la protestele de la Capitoliu, dar se presupune că este vinovat pentru amenințări online.

ADVERTISEMENT

Unele dintre postările acestuia ar fi îndemnat organizarea unei caravane armate pentru a se îndrepta spre Washington D.C, după protestele tragice care au dus la moartea a cinci persoane. Mai mult decât atât, este acuzat de distribuirea mai multor amenințări cu moartea în mediul online.

Nu se știe cu exactitate dacă au fost găsite arme în posesia bărbatului sau dacă activivatea acestuia era urmărită în mediul online, dar presa americană susține că omul a mai avut probleme cu legea pentru astfel de infracțiuni. Florea are la activ o arestare și o condamnare.

ADVERTISEMENT

În anul 2014, acesta s-a mai confruntat cu acuzații de deținere de arme. El a primit o pedeapsă de un an de închisoare după ce forțele de ordine au găsit peste două duzini de arme în posesia sa.

În plus, se pare că românul este bănuit și de relaționarea cu organizația politică de extremă dreaptă, Proud Boys. O echipă din Grupului operativ comun pentru terorism s-a deplasat la locuița unde a fost găsit bărbatul, iar ancheta acestora este în curs de desfășurare.

ADVERTISEMENT

Evenimentele de la Capitoliu au fost aspru criticate de liderii țărilor din întreaga lume. În urma analizării situației, forțele de ordine au ajuns la concluzia că mesaje instigatoare au fost transmise în mediul online, iar întregul protest ar fi fost organizat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT