News

Român arestat în Germania pentru trafic de persoane. A înghesuit șapte sirieni într-o mașină

Un român de 42 de ani a fost arestat în Germania și urmează să fie judecat pentru trafic de migranți, în condiții periculoase.
03.01.2023 | 17:13
Roman arestat in Germania pentru trafic de persoane A inghesuit sapte sirieni intro masina
Unul dintre sirienii prinși de polițiștii germani/ Foto: Ziarul Românesc
ADVERTISEMENT

Un român de 42 de ani urmează să fie judecat în Germania pentru că a vrut să introducă în această țară străini în condiții care le puneau acestora viața în pericol, scrie ediția germană a publicației Ziarul Românesc.

Poliția l-a reținut pe român la un punct de trecere a frontierei dintre Germania și Austria, Walserberg.

ADVERTISEMENT

Polițiștii germani au oprit un autoturism înmatriculat în Cehia, când au văzut că pe bancheta din spate a mașinii erau patru persoane.

La o primă observare a mașinii, polițiștii au văzut că erau mult mai mulți oameni în vehicul decât era permis”, se spun într-un comunicat de presă al poliției federale.

ADVERTISEMENT

Șoferul avea acte de identitate românești, dar permisul era liberat de către autoritățile din Republica Moldova.

În schimb, pasagerul din dreapta și cei patru aflați pe bancheta din spate nu aveau acte de identitate pretinzând că sunt cetățeni sirieni.

ADVERTISEMENT

Examinând mai atent mașina, polițiștii au mai găsit două persoane. Una era în portbagaj, iar cealalată se pusese la picioarele celor din spate, ascuns sub niște haine.

Inițial, au fost reținute toate cele opt persoane aflate în mașină. Ulterior, sirienii au fost întorși în Austria, fiind raportați pentru trecere neautorizată a frontierei.

ADVERTISEMENT

Situația este însă mult mai gravă pentru român care a rămas în arest, prin dispoziție judecătorească, urmând să fie judecat pentru introducerea ilegală de străini în condiții care le puneau viața în pericol.

ADVERTISEMENT