News

Român din Cernăuți, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov: ”Am fost trimiși să fim carne tocată”. Soția nu mai știe nimic de el

Un român din Cernăuți, mobilizat în armata ucraineană, a fost luat prizonier de cecenii lui Kadîrov. Soția, îngrijorată, spune că nu mai știe nimic de soarta sa.
10.10.2022 | 08:31
Roman din Cernauti luat prizonier de cecenii lui Kadirov Am fost trimisi sa fim carne tocata Sotia nu mai stie nimic de el
Român din Cernăuți mobilizat în armata ucraineană, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov. Sursa foto: Libertatea / Telegram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe baza legii privind mobilizarea generală din Ucraina, un etnic român din Cernăuți a ajuns pe frontul de luptă. Acesta a căzut prizonier cecenilor lui Kadîrov, iar despre soarta sa nu se mai știe mare lucru.

Român din Cernăuți mobilizat în armata ucraineană, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov

La mijlocul lunii septembrie, o filmare postată pe canalul de Telegram Kadyrov-95 redă un dialog între comandantul forțelor speciale ”Ahmat” din Cecenia, Apti Alaudinov, și prizonierul de război Marian Marușciac.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă este un etnic român din Cernăuți căzut în mâinile cecenilor. Extrem de speriat și fără tărie în glas, românul este supus unui interogatoriu de către comandantul cecen.

În momentul în care este întrebat de omul lui Kadîrov cum numesc comandanții ucraineni contraofensiva din această perioadă, etnicul român aflat în captivitate a spus că a fost ”trimis să devină carne tocată”.

ADVERTISEMENT

Soldatul român continuă să răspundă întrebărilor cecenului și afirmă că ceea ce face comandamentul ucrainean ”nu este normal”.

În aceeași filmare, subordonatul lui Kadîrov dă asigurări că prizonierul român nu a fost maltratat și că este tratat uman.

ADVERTISEMENT

”Nu a fugit și nu a fost rănit doar un singur militar. El a fost cel mai norocos. De acum înainte, acest om manipulat de narcomanul Zelenski este în mâinile noastre, el nu este bătut și atitudinea față de el este una umană”, adaugă comandantul forțelor speciale ”Ahmat” din Cecenia, Apti Alaudinov, conform Libertatea.

Soția militarului român e disperată: ”Armata îl consideră pierdut fără urmă”

Înregistrarea cu dialogul dintre etnicul român și ceceni a fost postată pe contul de Telegram pe 17 septembrie.

ADVERTISEMENT

Soția militarului din Ținutul Herța, regiunea Cernăuți, spune că a luat cunoștință la sfârșitul lunii trecute de pe rețelele de socializare despre luarea ca prizonier a soțului său de către ceceni.

Femeia admite că soțul său a fost înregimentat pe baza legii mobilizării generale. Ea spune că a încercat să afle de la armata ucraineană detalii, însă i s-a spus că Marian e ”pierdut fără urmă”.

”Peste o perioadă de timp am primit de la comisariatul militar o scrisoare în care se spune că armata nu știe unde se află Marian, el este considerat ca pierdut fără urmă”, a afirmat Marina Marușciac pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT