News

Româncă acuzată de propagandă teroristă. A fost condamnată la aproape 5 ani de închisoare

Femeia a mai fost condamnată la închisoare cu suspendare. Ea susținea ideologia unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu.
18.10.2023 | 17:51
Romanca acuzata de propaganda terorista A fost condamnata la aproape 5 ani de inchisoare
Româncă acuzată de propagandă teroristă. Colaj Fanatik/ Foto G4media/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O româncă este acuzată de propagandă teroristă și a fost condamnată la aproape 5 ani de închisoare. Femeia a mai fost cercetată, în urmă cu mai bine de un an, pentru aceleași fapte. În iunie 2022, a fost condamnată în alt dosar la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare.

Româncă acuzată de propagandă teroristă

Este vorba despre o femeie din Oltenia, Florentina Liliana Gîdea, care se afla într-o fază avansată a procesului de auto-radicalizare, potrivit oamenilor legii. Aceasta a fost condamnată, miercuri, de Curtea de Apel Craiova, la 4 ani şi 11 luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

ADVERTISEMENT

Hotărârea instanței vine după ce în trecut femeia a fost condamnată într-un alt dosar la închisoarea cu suspendare, după ce a fost cercetată pentru fapte asemănătoare. Românca a fost trimisă în judecată de DIICOT.

Potrivit procurorilor, femeia propaga mesaje în spațiul public cu scopul de a instiga la acte de terorism. În plus, aceasta a accesat frecvent materiale de propagandă teroristă, prin intermediul internetului sau a altor mijloace de comunicații.

ADVERTISEMENT

Și-a reluat activitatea după 6 zile de la prima condamnare

Mai mult, anchetatorii spun că românca deținea materiale de acest gen, fiind într-un proces avansat de radicalizare. Florentina Liliana Gîdea a promovat materialele care ar aparține unei organizații de terorism aflată în Orientul Mijlociu.

Deși în iunie 2022 a primit pedeapsa închisorii cu suspendare, femeia a continuat să desfășoare asfel de activități chiar la 6 zile după ce a fost condamnată. Ea accesa materiale în care erau prezentate scene de luptă și antrenamente la care participau membrii organizației.

ADVERTISEMENT

Activitatea și ideologia organizației teroriste din Orientul Mijlociu erau intens promovate de Florentina Liliana Gîdea pe internet, prin intermediul rețelelor de socializare sau prin diverse aplicații de mesagerie, conform Agerpres.

”Facem precizarea că inculpata a săvârşit infracţiunile menţionate în stare de recidivă. Constând în aceea că anterior, prin sentinţa penală din data de 23.03.2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi rămasă definitivă prin decizia penală din data de 20 iunie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie de Justiţie a fost condamnată.

ADVERTISEMENT

Condamnare pentru infracţiuni de aceeaşi natură la o pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare, cu privire la care instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere”, a transmis DIICOT.

ADVERTISEMENT