News

Româncă de 34 de ani, ucisă în Spania de fostul iubit. Femeia și-a găsit sfârșitul în fața casei, înjunghiată în spate

O femeie în vârstă de 34 de ani din România, Violeta P., a fost ucisă în Spania de fostul său iubit, un cetățean din Mali
08.04.2023 | 19:25
Romanca de 34 de ani ucisa in Spania de fostul iubit Femeia sia gasit sfarsitul in fata casei injunghiata in spate
Românca lucra ca lucrător sezonier la o fermă de căpșune. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Martorii crimei au declarat autorităților că românca a fost înjunghiată în spate, în noaptea de luni spre marți, chiar în fața casei în care locuia. Principalul suspect, care a fost reținut de către autoritățile spaniole la doar câteva ore distanță, este fostul iubit al româncei.

Româncă ucisă în Spania de fostul iubit

Românca, identificată de autoritățile spaniole doar după prenumele Violeta P., în vârstă de 34 de ani muncea ca culegător sezonier de căpșuni la ferma Las Arenillas, din apropierea localității Palos. Presa spaniolă scrie că poliția locală a fost alertată în jurul orei 01.10, însă ajunși la fața locului, agenții de poliție au găsit-o pe femeia din România într-o baltă de sânge și cu un cuțit înfipt în spate.

ADVERTISEMENT

Principalul suspect este fostul ei iubit, un bărbat din Mali, în vârstă de 30 de ani. Martorii au povestit că acesta a pândit-o pe femeie în momentul în care aceasta se pregătea să intre în casă, atunci când a atacat-o cu un cuțit. Bărbatul a fost imediat identificat, iar doar o oră mai târziu polițiștii îl rețineau în locuința sa închiriată din Palos.

Presa spaniolă a scris, citând declarațiile date de colegii româncei, că cei doi fuseseră împreună timp de trei ani, dar că românca pusese capăt relației atunci când bărbatul îi ceruse să se mute împreună. Se pare că ambii munceau ca lucrători sezonieri la culesul căpșunelor, însă la ferme diferite.

ADVERTISEMENT

Colegii femeii din România au mai spus că aceasta intenționa să meargă la poliția din Palos de la Frontera pentru a depune o plângere privind hărțuirea bărbatului, fiind îngrijorată de acțiunile fostului iubit. Autoritățile din Andaluzia au precizat că femeia nu era în programul de protecție pentru victimele violenței de gen (VioGén).

Crimă din gelozie

Autoritățile locale au anunțat și ele că vor lua măsuri pentru a preveni astfel de acte de violență la adresa femeilor. De altfel, potrivit autorităților spaniole, aceasta este cea de-a 12-a femeie ucisă de partenerul sau fostul partener în Spania de la începutul anului. Primarul orașului Palos a spus că această crimă a îngrozit comunitatea.

ADVERTISEMENT

“Oamenii sunt consternați și îngrijorați pentru că așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată aici. Vom lua măsuri pentru a respinge pe viitor ceea ce este evident o crimă de violență împotriva femeilor, pentru că ea era hărțuită și el a vrut să o forțeze să intre într-un angajament, iar din acest motiv a fost ucisă”, a declarat pentru El Pais, primarul din Palos, Carmelo Romero.

Miercuri, un tribunal din Huelva a decis reținerea bărbatului din Mali suspectat de uciderea femeii din România. De altfel, acesta și-ar fi recunoscut fapta în fața instanței. Acesta ar fi declarat că a acționat „din gelozie”, dar că „nu a avut intenția să o omoare” pe Violeta P. Bărbatul urmează acum să fie cercetat pentru infracțiunea de omor, urmând ca acuzația să fie stabilită în cursul cercetării penale.

ADVERTISEMENT

Presa din Spania subliniază că acesta este cea de-a 12-a crimă de acest fel, produsă împotriva femeilor, de la începutul anului. Numărul femeilor ucise de parteneri sau foști parteneri începând cu 2003 în Spania se ridică la 1.196.

ADVERTISEMENT
Tags: