News

Româncă din Austria, înjunghiată de iubit în fața fiicei sale. Bărbatul a rănit grav și un polițist, care e în comă

Momente cumplite trăite de o româncă de 42 de ani din Austria. Femeia a fost înjunghiată de iubit în fața fiicei sale. Bărbatul, un irakian, a rănit grav și un polițist.
10.01.2023 | 09:08
Romanca din Austria injunghiata de iubit in fata fiicei sale Barbatul a ranit grav si un politist care e in coma
Teroare în orașul austriac Linz. Un irakian și-a înjunghiat prietena româncă, apoi a tras asupra polițiștilor. Sursa foto: thestoriest.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au fost clipe de panică, luni, 9 ianuarie, în orașul Linz din Austria. Un cetățean irakian a rănit patru persoane.

Teroare în orașul austriac Linz. Un irakian și-a înjunghiat prietena româncă, apoi a tras asupra polițiștilor. Un agent este în comă

Printre victimele individului se află și o româncă. Femeia, în vârstă de 42 de ani, a fost înjunghiată în stomac şi în spate, în prezenţa fiicei sale de 11 ani, de agresorul care era chiar iubitul ei.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei austriece, incidentul de luni a început încă de la orele dimineții. La 6.45 (ora locală) românca a sunat cu ultimele puteri la numărul de urgență al poliției.

Aceasta a reclamat faptul că partenerul ei, un irakian de 41 de ani, i-ar fi înfipt un cuțit în stomac și în spate, în apartamentul lor din Linz. Arma atacului a fost găsită ulterior în locuință. Fiica femeii, de 11 ani, a fost un martor la șocantul episod, notează publicația Today News.

ADVERTISEMENT

Atacatorul nu s-a rezumat doar la rănirea prietenei sale. Din apartament, acesta s-a dus la locul de muncă al româncei. Aici, pe fondul geloziei, a înjunghiat un bărbat, coleg de muncă al femeii. De aici a fugit cu o mașină și a intrat în plin într-un echipaj de poliție.

În urma coliziunii, doi tineri agenți au fost foarte grav răniți. În prezent, unul dintre ei este în comă. După accident, bărbatul le-a furat o pușcă de asalt și și-a continuat fuga, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cum a fost prins irakianul

Înarmat cu arma furată de la polițiști, bărbatul a fugit apoi pe stradă și i-a amenințat cu pușca pe mai mulți șoferi care erau blocați în trafic. A reușit să fure un VW Arteon sub amenințarea armei și a ieșit în viteză din oraș.

În localitatea Leonding, bărbatul a provocat un alt accident de circulație, lovind un Renault Espace. A încercat să fure o dubă, însă șoferul acesteia a accelerat și a reușit să scape.

ADVERTISEMENT

Apoi, irakianul a tras cu pușca de asalt spre un hotel, în direcția mai multor polițiști. Un ofițer a tras mai multe focuri de armă, dar l-a ratat pe individ.

Cu toate acestea, focurile de armă ale poliției au avut efect. Atacatorul a pus jos arma furată, și-a ridicat mâinile și a fost imediat arestat.

Irakianul este recidivist

În fața anchetatorilor, irakianul a spus că se află în Austria din 2011, unde are statut de reședință legală. În schimb, departamentul de poliție de stat a anunțat că acesta are o cerere de azil care e în curs de soluționare.

Individul are și un istoric penal destul de ”bogat”. El a fost acuzat de amenințări periculoase, constrângere și vătămare fizică a fostei sale soții.

În 2016 a fost condamnat la detenție parțială. Apoi, în 2020, a fost acuzat de tentativă de constrângere, dar noua lui parteneră, care este româncă, și-a retras declarația.

În urma actelor sale de luni, irakianul s-a ales cu acuzații pentru tentativă de omor și jaf calificat. Acesta a negat până acum toate acuzațiile, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: