Sport

Româncele și-au aflat adversarele de la WTA Roma. Gabriela Ruse, la un pas de tabloul principal. Update

Româncele și-au aflat primele adversare de la WTA Roma. Sorana Cîrstea va avea parte de noi dueluri infernale. Cu cine va juca Irina Begu.
08.05.2023 | 16:19
Romancele siau aflat adversarele de la WTA Roma Gabriela Ruse la un pas de tabloul principal Update
Gabriela Ruse, locul 158 WTA, a acces în ultimul tur al calificărilor la turneul de categorie WTA 1000 de la Roma. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
08-05-2023
13:27

Gabriela Ruse, în ultimul tur al calificărilor la Roma

Gabriela Ruse, locul 158 WTA, a acces în ultimul tur al calificărilor la turneul de categorie WTA 1000 de la Roma.

Românca a învins-o în primul tur al calificărilor pe sportiva braziliană Laura Pigossi, poziția 125 în ierarhia mondială şi cap de serie numărul 18, scor 6-1, 6-2, într-o oră și 13 minute.

Pentru un loc pe tabloul principal, Ruse vo va întâlni pe învingătoarea partidei dintre rusoaica Kamilla Rahimova, locul 90 WTA şi favorită 6 și americanca Elizabeth Mandlik, poziția 147 în clasamentul mondial.

Româncele se pregătesc să ia startul pe zgura de la Roma. Irina Begu a avut parte de noroc la tragerea la sorți care a avut loc duminică la Foro Italico, în timp ce pentru Sorana Cîrstea urmează noi dueluri infernale după rezultatele înregistrate în ultimele luni.

Româncele și-au aflat adversarele din primele tururi de la WTA Roma

Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan vor lua startul începând de marți, 9 iunie, pe zgura din Orașul Etern. Este una dintre ultimele competiții înaintea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Oficial de luni prima rachetă a României, Irina Begu (27 WTA) a avut parte de noroc la tragerea la sorți. Calificată direct în turul doi după ce a beneficiat de statut de cap de serie la Foro Italico, Irina Begu va juca în turul secund cu învingătoarea din meciul Xiyu Wang – Lucrezia Stefanini.

Favorită 31 la câștigarea trofeului, Begu ar urma să o întâlnească în turul 3 pe Jessica Pegula cea cu care a pierdut la Charleston dramatic la începutul lunii aprilie. În optimi, românca ar putea da piept cu Zheng sau Karolina Pliskova, iar în sferturi ar urma o dispută cu jucătoarea din SUA Cori Gauff sau rusoaica Anastasia Potapova. În semifinală ar trebui să aștepte nimeni alta decât Aryna Sabalenka, triumfătoare săptămâna trecută la Madrid.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, dueluri infernale la WTA Roma

Sorana Cîrstea (34 WTA) nu a beneficiat de statut de cap de serie și va juca în primul tur cu Volynets. Câștigătoare la turneul de la Reus săptămâna trecută, „Sori” ar urma să dea piept în turul secund cu Jelena Ostapenko, cap de serie 20. Letona s-a impus în precedentele două întâlniri directe, însă dacă va reuși performanța să o elimine, Sorana Cîrstea ar putea juca în turul 3 cu Barbora Krejcikova.

Daria Kasatkina și Ons Jabeur ar putea fi adversare pentru Sorana Cîrstea în fazele mai avansate ale competiției. Pe tabloul principal de la Roma se mai află și Ana Bogdan (59 WTA) care va juca în primul tur împotriva unei jucătoare venite din calificări.

ADVERTISEMENT

În turul secund pe sportiva născută la Sinaia o așteaptă Caroline Garcia, favorită 5 la câștigarea trofeului. Deși a fost anunțată inițial pe tabloul principal datorită clasamentului protejat, Patricia Țig nu mai ia startul competiției de la WTA Roma.

Gabriela Ruse, singura româncă din calificări la WTA Roma

Gabriela Ruse (152 WTA) ar putea mări numărul de jucătoare din România prezente pe tabloul principal la Foro Italico. Sportiva în vârstă de 25 de ani se află în calificări și va juca în primul tur cu Laura Pigossi din Brazilia.

ADVERTISEMENT

Dacă va trece de jucătoarea sud-americană, Gabi Ruse va da piept în ultimul tur al calificărilor cu învingătoarea din partida rusoaica Rakhimova și americanca Mandlik. Jucătoarea din SUA pierdut la finalul săptămânii trecute duelul cu Sorana Cîrstea în finala turneului de la Catalonia Open după ce a ratat o minge de meci.

ADVERTISEMENT