Fotbal international

Români în străinătate LIVE BLOG martie 2020. Raul Rusescu a marcat din nou în Turcia. Nouă reușite în acest sezon pentru român

15.03.2020 | 21:36
Romani in strainatate LIVE BLOG martie 2020 Raul Rusescu a marcat din nou in Turcia Noua reusite in acest sezon pentru roman
ADVERTISEMENT

Campionatele puternice din întreaga lume își continuă aventura și în luna martie a anului 2020, iar FANATIK îți va oferi tot ce este mai important despre românii din străinătate într-un LIVE BLOG. Aici veți putea găsi cele mai proaspete informații despre stranierii noștri, indiferent că vorbim de jucători sau de antrenori.


UPDATE, 15 martie, ora 21:36 / Atacantul român Raul Rusescu a ajuns la cota 9 în liga secundă din Turcia. Fostul vârf de la FCSB a marcat golul care au adus un punct celor de la Giresunspor (1-1) în deplasarea cu fosta sa echipă, Osmanlispor.

ADVERTISEMENT

Rusescu a intrat pe teren în minutul 77 și a marcat golul de 1-1, din penalty, în minutul 79. Celălalt român de la Giresunspor, Cristi Tănase, a fost rezervă neutilizată la oaspeți.


UPDATE, 15 martie, ora 20:20 / Florin Andone a intrat pe teren în minutul 90+1 al meciului dintre Galatasaray – Beșiktaș (0-0). Partida în care a fost implicată echipa românului s-a jucat fără spectatori.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 15 martie, ora 15:25 / Kayserispor, cu Silviu Lung Jr. și Cristi Săpunaru integraliști, s-a impus pe teren propriu, scor 2-1, cu Yeni Malatyaspor, în runda a 26-a din SuperLiga Turciei. Cu acest succes, Kayseri a acumulat 22 de puncte, însă rămâne deocamdată pe ultimul loc. Distanța de salvare e acum de doar 3 puncte.

Silviu Lung Jr. a contribuit la succesul lui Kayserispor de duminică, având 7 intervenții salvatoare. Fostul portar al Astrei a primit nota 8.00 pentru prestația sa, a doua nota a partidei. Săpunaru a fost notat cu 7.3.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 martie, ora 17:07 / Eric Bicfalvi a fost titular și a jucat toate cele 90 de minute pentru Ural în meciul din deplasare cu Zenit Sankt Petersburg. Din nefericire, echipa mijlocașului român a suferit o înfrângere drastică, 1-7.


UPDATE, 13 martie, ora 17:52 / Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf, Al Wasl, a obținut a doua victorie consecutivă în Emiratele Arabe Unite în luna martie. După 2-1 cu Al Dhafra în urmă cu o săptămână, echipa românului a trecut și de Hatta, în deplasare, scor 3-2.

ADVERTISEMENT

În urma acestui succes, Al Wasl urcă pe locul 7 în campionat cu 29 de puncte după 19 etape.


UPDATE, 10 martie, ora 15:07 / Cristian Săpunaru a fost desemnat cel mai slab jucător al etapei a 25-a din campionatul Turciei. Fundașul român a fost considerat principalul vinovat pentru înfrângerea suferită de Kayserispor în partida cu Kasimpașa, scor 1-5.

”A fost pe teren 90 de minute şi a avut vină la înfrângere. A avut parte de un joc slab la cap. A făcut trei faulturi, a pierdut şase mingi şi a avut cea mai ineficientă performanţă a săptămânii”, au scris turcii.


UPDATE, 8 martie, ora 19:30 / Claudiu Keșeru a făcut un meci excelent în victoria pe care Ludogoreț a câștigat-o pe teren propriu cu Dunav Ruse, scor 5-1, în etapa a 24-a a campionatului Bulgariei. Internaționalul român a marcat două goluri și a dat o pasă decisivă. VEZI AICI REUȘITELE

Keșeru a jucat până în minutul 86, în timp ce Dragoș Grigore și Cosmin Moți au fost tot meciul pe teren.


UPDATE, 7 martie, ora 21:57 / Echipa lui Răzvan Lucescu, Al Hilal, a învins acasă Al Ettifaq, scor 1-0, și a ajuns la a șasea victorie consecutivă în campionat. Formația românului este la al 13-mea meci fără înfrângere în Arabia Saudită și are un avans de opt puncte față de următoarea clasată Al Nasr.


UPDATE, 7 martie, ora 18:02 / Echipa antrenată de Marius Șumudică, Gaziantep, a remizat acasă ci Trabzonspor, scor 1-1, în etapa a 25-a a campionatului Turciei. Românii Alin Toșca și Alexandru Maxim au fost titulari la Gazinatep. Primul a jucat tot meciul, iar al doilea a fost înlocuit în minutul 85.

În minutele de prelungire, Trabzonspor a reușit golul victoriei, dar reușita a fost anulată după consultarea VAR. În acest meci, Șumudică a fost suspendat și a stat în tribună. În urma acestei remize, Gaziantep se află pe locul nouă, cu 32 de puncte.


UPDATE, 4 martie, ora 23:44 / Răzvan Marin a intrat în teren în minutul 81 al partidei dintre Utrecht și Ajax Amsterdam, 2-0. Este prima partidă în care Erik Ten Hag îl folosește pe român, de la data de 22 ianuarie 2020, într-un meci cu Spakenburg, din Cupa Olandei.


UPDATE, 4 martie, ora 23:43 / Ianis Hagi a fost titular și a jucat toate minutele în partida dintre Hamilton și Rangers. Mijlocașul român nu a putut să-și ajute echipa să evite eșecul de pe terenul lui Hamilton, 0-1.


UPDATE, 3 martie, ora 22:52 / George Pușcaș continuă să marcheze pentru Reading. După golul din Champiosnhip cu Barnsley, atacantul român a marcat și în Cupa Angliei și a ajuns la 11 goluri pentru englezi în acest sezon în toate competițiile.

Pușcaș a egalat din penalty cu Sheffield United în minutul 44, într-un meci din optimile de finală ale acestei competiții. VIDEO CU GOLUL LUI PUȘCAȘ

  • LIVESCORE Reading – Sheffield Utd. 1-1 (prelungiri)

UPDATE, 2 martie, ora 21:24 / Zi de luni diferită pentru românii din prima ligă a Turciei. Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, cu Maxim și Toșca integraliști, a pierdut pe terenul liderului Basaksehir, scor 1-3. Maxim a oferit pasa pentru golul de onoare al lui Gaziantep.

În schimb, Kayserispor, cu Săpunaru și Silviu Lung Jr. pe teren tot meciul, a trecut de Goztepe, scor 1-0, și încă mai speră să se salveze de la retrogradare.

  • 9 este locul ocupat de Gaziantep după 24 de etape cu 31 de puncte
  • 18 este locul ocupat de Kayserispor după 24 de etape cu 19 puncte

UPDATE, 1 martie, ora 21:37 / Alexandru Mitriță a fost titular pentru New York City în meciul cu Columbus Crew, 0-1. Mijlocașul român a jucat toate cele 90 de minute, dar nu a putut să-și ajute echipa să evite înfrângerea.


UPDATE, 1 martie, ora 19:47 / După o pauză de aproape patru luni, Florin Andone a revenit pe teren într-un meci oficial.

Atacantul de 26 de ani a intrat în joc în minutul 79 al meciului Galatasaray – Genclerbirligi, la scorul de 3-0. La oaspeți, Bogdan Stancu nu a făcut parte din lot.


Florin Andone a suferit o leziune parţială a ligamentului colateral intern de la genunchiul în luna noiembrie a anului trecut. Românul a fost prezent pe teren doar 11 minute în meciul pe care echipa sa, Galatasaray, l-a câştigat cu Gaziantep (2-0), formație antrenată de Marius Şumudică.


Români în străinătate LIVE BLOG

Lupta pentru un loc în lotul lui Mirel Rădoi pentru meciul cu Islanda, din barajul Euro 2020, este mai încinsă ca niciodată, iar FANATIK ți-a pregătit un LIVE BLOG unde vor exista informații proaspete despre jucătorii români din străinătate.

O mare parte a campionatelor din întreaga lume este afectată în aceste momente de epidemia de coronavirus, iar FIFA și UEFA monitorizează situația. Mai mult, Gianni Infantino a spus că dacă forul mopndial urmărește cu atenție această situația și în caz de extremă urgență va amâna meciuri și chiar competiții.

Revine Ștefan radu la națională?

În acest moment, cel mai bine plasat jucător român din străinătate este Ianis Hagi, care după împrumutul la Glasgow Rangers a explodat pur și simplu și pare sigur de locul său în lotul lui Rădoi. Mai mult, fiul ”Regelui” este si ngurul român rămas în competițiile europene, după ce Rangers s-a calificat în optimile Europa League.

Într-o situație la fel de bună este și fundașul Ștefan Radu, care se luptă la titlu cu Lazio în Serie A. Speranțele ca el să revină la prima reprezentativă au crescut considerabil după ce Mihai Stoichiță a anunțat că FRF este aproape să-l facă să se răzgândească în privința retragerii.

Tătărușanu, tot rezervă la Lyon

În schimb, Italia ne oferă și vești mai puțin bune. Portarul Ionuț Radu nu prinde un loc de titular la Parma, iar căpitanul naționalei, Vlad Chiricheș, abia a revenit la antrenamentele formației Sassuolo, după accidentare care l-a ținut luni bune pe margine.

Nici din Ligue 1 veștile nu sunt mai bune, deoarece portarul Ciprian Tătărușanu nu a reușit să-l convingă pe antrenorul Rudi Garcia că este varianta cea mai bună pentru Olympique Lyon, astfel că între buturi se regăsește în continuare portughezul Anthony Lopes.

Antrenorii noștri de top sunt în afara Europei

Rămași fără jucători în campionatele din Spania și Germania după plecările lui Cristian Ganea la Viitorul și Alexandru Maxim la Gaziantep, nu ne rămâne decât să ne abatem atenția spre liga a doua din Anglia, acolo unde atacantul George Pușcaș are evoluții contrastante la Reading.

În schimb, antrenorii noștri își dovedesc calitățile în țări mai îndepărtate și nu vor fi uitați de FANATIK. Aici veți găsi toate informațiile despre Ladislau Boloni (Antwerp), Răzvan Lucescu (Al Hilal), Laurențiu Reghecampf (Al Wasl) sau Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning).

ADVERTISEMENT