Sport

România a coborât în clasamentul FIFA înainte de meciurile decisive din preliminariile Euro 2024

România a coborât în clasamentul FIFA înaintea meciurilor din preliminariile Euro 2024 în care „tricolorii” luptă pentru calificarea la turneul final.
26.10.2023 | 14:20
Romania a coborat in clasamentul FIFA inainte de meciurile decisive din preliminariile Euro 2024
România a coborât o poziție în clasamentul FIFA. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a coborât o poziție în clasamentul FIFA. În urma actualizării ierarhiei făcute de Federația Internațională de Fotbal, naționala lui Edi Iordănescu a căzut de pe locul 47, până pe locul 48. În luna octombrie, naționala României a remizat cu Belarus (0-0) și a câștigat cu Andorra (4-0) în preliminariile Euro 2024.

România a coborât în clasamentul FIFA înainte de meciurile decisive din preliminariile Euro 2024

România a început anul pe locul 52 în clasamentul FIFA, iar parcursul bun din preliminariile Euro 2024 a făcut ca „tricolorii” să urce până pe locul 46 (aprilie). După o perioadă de oscilație, naționala pregătită de Edi Iordănescu a coborât pe locul 48.

ADVERTISEMENT

Căderea în clasament a venit pentru „tricolori” chiar înaintea meciurilor decisive din calificările la Euro 2024. „Tricolorii” joacă pe 18 noiembrie cu Israel, iar trei zile mai târziu înfruntă Andorra. Din grupa României pentru calificarea la Euro 2024 doar Elveția se află mai sus în clasamentul FIFA (locul 14).

De cealaltă parte, Israel, fără meci disputat în luna octombrie, a urcat un loc până pe 71. Totodată, Belarus a pătruns între primele 100 de naționale ale lumii. Naționala lui Carlos Alos a înregistrat un salt de 5 poziții. Kosovo a urcat șase locuri și se află pe 105, în timp ce Andorra a coborât 6 poziții și se clasează pe locul 159.

ADVERTISEMENT
  • San Marino este ultima națională din clasamentul FIFA. 

Cum arată Top 10 în clasamentul FIFA

Argentina ocupă în continuare prima poziție în clasamentul FIFA. Podiumul este completat de Franța și Brazilia, fiind urmate de Anglia și Belgia. Top 5 a rămas neschimbat în comparație cu luna septembrie. Grație performanțelor excepționale din preliminarii, Portugalia a înregistrat un salt de două poziții.

Naționala condusă din teren de Cristiano Ronaldo a urcat până pe locul 6 în clasamentul FIFA. Olanda se menține pe locul 7, în timp ce Spania a urcat două poziții, până pe locul 8. Top 10 este completat de Italia și Croația.

ADVERTISEMENT

Naționala lui Zlatko Dalic a înregistrat o scădere de patru locuri în clasament. Următoarea actualizare a ierarhiei va fi făcută de către Federația Internațională de Fotbal pe 30 noiembrie, după încheierea preliminariilor Euro 2024.

România , aproape de Euro după o pauză de opt ani

România este aproape de calificarea pentru prima oară după o pauză de opt ani la turneul final. Naționala pregătită de Edi Iordănescu mai are două meciuri de disputat în preliminariile Euro 2024 cu Israel și Elveția. „Tricolorii” ocupă primul loc în Grupa I, cu 16 puncte în 8 partide.

ADVERTISEMENT

Totuși, România are un meci în plus față de Elveția, aflată pe locul 2 cu 15 puncte, dar și două meciuri mai mult în comparație cu Israel, ocupanta poziției a 3-a, cu 11 puncte. Naționala lui Edi Iordănescu este neînvinsă după primele 8 partide în preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT