Sport

România a urcat în clasamentul FIFA! Pe ce loc sunt “tricolorii” după calificarea la Euro 2024

România a reușit calificarea la Euro 2024 după ce a terminat pe primul loc în grupa I. "Tricolorii" sunt în urcare în clasamentul mondial FIFA după prestațiile foarte bune.
22.11.2023 | 19:02
Romania a urcat in clasamentul FIFA Pe ce loc sunt tricolorii dupa calificarea la Euro 2024
România a urcat în clasamentul FIFA! Pe ce loc sunt "tricolorii" după calificarea la Euro 2024. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a câștigat cu 1-0 în fața Elveției și a încheiat pe primul loc în grupa I din preliminariile pentru Euro 2024. “Tricolorii” au fost neînvinşi în cele 10 meciuri din campania de calificare, pe care au încheiat-o cu 6 victorii şi 4 egaluri.

România a urcat în clasamentul FIFA! Salt de cinci locuri după Israel şi Elveţia

Naţionala antrenată de Edi Iordănescu face paşi importanţi şi în clasamentul FIFA. Dacă luna trecută România era pe locul 48, după victoriile cu Israel şi Elveţia, ţara noastră înregistrează o urcare de cinci locuri şi este pe 43.

ADVERTISEMENT

Faţă de luna trecută, România a depăşit Canada, Camerun, Costa Rica (echipe care au participat la ultimul Campionat Mondial) şi Norvegia. În urcare sunt şi Slovacia, pe locul 45, dar şi Grecia, pe locul 48.

România are 1472,73 puncte în această ierarhie. Victoria împotriva Israelului le-a adus 9,69 de puncte, în timp ce Elveţia le-a adus 16,52 de puncte. În acest moment, Argentina conduce clasamentul la vârf, cu 1855,20 puncte.

ADVERTISEMENT

Cum arată top 10 în timp real

Podiumul este completat de Franţa şi Anglia, care vor fi în prima urnă la Euro 2024. Belgia, Brazilia, Olanda, Portugalia, Spania, Italia şi Croaţia completează top 10 mondial după finalul calificărilor de la Euro.

România este în urna a doua la tragerea la sorţi pentru turneul final. “Tricolorii” îşi vor afla adversarii de la Euro 2024 pe data de 2 decembrie, într-o ceremonie care va avea loc la Hamburg. Turneul final se dispută între 14 iunie şi 14 iulie.

ADVERTISEMENT

Cea mai înaltă poziţie din clasamentul FIFA pentru România a fost locul 3, poziţie ocupată în 1997. Cea mai slabă clasare în această ierarhie a fost locul 57, unde România a fost între februarie 2011 şi septembrie 2012.

România nu a învins niciodată o echipă atât de bine poziţionată în raport cu noi

La ultimul clasament FIFA, Elveţia se afla pe locul 14. România nu a învins niciodată o echipă atât de bine poziţionată în raport cu noi, diferenţa fiind de peste 30 de locuri înaintea acestei confruntări.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a fost selecţioner la ultima victorie a României în faţa unui adversar mai bine clasat ca noi în clasamentul FIFA: 3-2 cu Austria, în grupa din Liga Naţiunilor.

ADVERTISEMENT