News

România a vândut cinci milioane de doze de vaccin Pfizer Germaniei. Dozele ar fi rămas neutilizate

Cinci milioane de doze de vaccin Pfizer urmau să rămână neutilizate în România. Daca tot nu erau folosite, autoritățile au decis să le vândă Germaniei
12.01.2022 | 13:07
Romania a vandut cinci milioane de doze de vaccin Pfizer Germaniei Dozele ar fi ramas neutilizate
ADVERTISEMENT

România a vândut Germaniei cinci milioane de doze de vaccin Pfizer. Dozele primite prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene ar fi rămas neutilizate, așa că au fost date contra cost unei țări care deja a vaccinat complet peste 70% din populație.

România a vândut cinci milioane de doze de vaccin Pfizer Germaniei. Dozele ar fi rămas neutilizate

Românii au avut la dispoziție milioane de vaccinuri anti-Covid, însă din motive știute doar de ei au refuzat să se imunizeze.

ADVERTISEMENT

Fiindcă milioanele de sticluțe cu ser ar fi rămas neatinse, România a decis să le vândă Germaniei, care dorește să accelereze campania de admistrare a dozei booster, potrivit Ministerului Sănătății de la Berlin.

Dozele vor fi disponibile în Germania din data de 24 ianuarie, potrivit dpa.

Conform estimărilor făcute de autoritățile germane, aproximativ 32 de milioane de sticluțe cu ser vor fi diponibile pentru cetățenii țării din data de 17 ianuarie, dintre care 12 de la compania Pfizer&BioNTech și 20 de la compania Moderna.

ADVERTISEMENT

Ministrul german al sănătății a precizat că vaccinurile cumpărate vor ajunge pentru toate persoanele care doresc să își facă doza booster în următoarele trei săptămâni.

Record de cazuri în Germania

Germania a raportat miercuri, 12 ianuarie, peste 80 de mii de noi infecții cu coronavirus, potrivit Reuters. Aceasta este cea mai mare valoare înregistrată într-o singură zi de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Recordul zilnic anterior a fost în data de 26 noiembrie 2021, când au fost raportate peste 76 de mii de îmbolnăviri.

Nu este de mirare că autoritățile germane se grăbesc cu vaccinarea.

Totuși, spre deosebire de România, Germania stă mult mai bine la capitolul imunizare. Conform ultimelor statistici, statul din vestul Europei a reușit să vaccineze peste 72% din populație, în timp ce țara noastră a atins cu greu pragul de 40%.

ADVERTISEMENT

Record de cazuri și în România

Românii nu par să se grăbească cu vaccinarea.

Totuși, ultimele statistici sunt destul de îngrijorătoare și ar trebui să le dea de gândit celor care refuză imunizarea.

În ultimele două zile, în țara noastră, au fost înregistrate peste opt mii de cazuri în fiecare zi.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost raportate zeci de decese, iar în prezent sute de persoane se află internate la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, luptându-se din răsputeri să trăiască.

ADVERTISEMENT