Sport

România, ajutată de VAR în ambele meciuri! Cum s-a schimbat clasamentul după golurile anulate

România a fost salvată de VAR în duelul cu Kosovo, iar la meciul Israelului cu Belarus, VAR-ul a fost din nou de partea noastră.
16.06.2023 | 23:30
Romania ajutata de VAR in ambele meciuri Cum sa schimbat clasamentul dupa golurile anulate
România, ajutată de VAR în ambele meciuri. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În minutul 70, Edon Zhegrova a reușit să înscrie cu capul, iar lucrurile păreau să meargă în favoarea kosovarilor, dar faza a fost revăzută la VAR, spre supărarea fanilor adverși, iar arbitrul Danny Makkelie a schimbat decizia.

România, ajutată de VAR în ambele meciuri

România a fost ajutată de VAR în duelul cu Kosovo, însă tot VAR-ul a fost de partea tricolorilor și în confruntarea dintre Belarus și Israel, după ce un gol al israelienilor a fost anulat, la fel cum s-a întâmplat și la Priștina.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, golurile marcate de Kosovo și Israel au fost înscrise în același minut, iar soarta lor a fost asemănătoare, și anume anulate ca urmare a verificării VAR-ului.

Pentru Kosovo, Edon Zhegrova reușise să înscrie, în timp ce pentru Israel marcase Shon Weismann. Dacă golurile ar fi fost validate, România rămânea pe locul doi în grupă, însă Kosovo s-ar fi apropiat la un punct de „tricolori”.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Shon Weismann a reușit să egaleze în finalul partidei cu Belarus, iar Israel s-a impus în urma unui gol marcat în minutul 90+2 de Gloukh, însă chiar și așa lucrurile sunt mai bune pentru România. Dacă ar fi pierdut meciul cu Kosovo, Israel s-ar fi apropiat la două puncte de „tricolori”.

„Trebuie să suferim dacă va fi cazul!”

Edi Iordănescu a avertizat înaintea duelului de la Priștina și le-a spus jucătorilor săi că meciul cu Kosovo este dificil și că va fi nevoie și să sufere în unele momente ale jocului:

ADVERTISEMENT

Aş vrea să le mulţumesc anticipat suporterilor care vor fi alături de noi la acest meci. Am venit conştienţi că vom avea un test dificil, împotriva unui adversar care este candidat la calificare.

Campania este la început, suntem foarte conştienţi că, în ciuda începutului nostru bun, nu avem niciun fel de garanţie pentru un rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT

Trebuie să muncim, chiar să suferim dacă va fi cazul. Sper să atragem rezultatul pozitiv. Avem în faţă un adversar valoros şi motivat”.

„Este un adversar cu jucători în campionatele de top, cu multă calitate individuală. Aceste lucruri ne pun în gardă.Am văzut multe meciuri ale naţionalei Kosovo, am urmărit şi jucătorii lor. E o echipă care acceptă lupta.

Terenul nu este un atu. Dacă vrem la EURO, trebuie să depăşim orice obstacol. Trebuie să răspundem cu forţă la forţă şi cu luptă la luptă. Orice punct poate să fie un pas pentru îndelinirea obiectivului”, a mai spus Edi Iordănescu.


  • 4,10 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „X” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT