News

România, aproape fără locuri libere la vaccinare. Unde mai găseşti doze disponibile

16.03.2021 | 14:38
Romania aproape fara locuri libere la vaccinare Unde mai gasesti doze disponibile
ADVERTISEMENT

România, aproape fără locuri libere la vaccinare la doar o zi după ce platforma a fost deschisă pentru un număr mai mare de persoane. Oamenii nu au ezitat o clipă și au luat cu asalt platforma arătând că există o disponibilitate uriașă pentru imunizare, una care a surprins autoritățile. 

După scandalul din începutul zilei legat de funcționarea platformei, zeci de mii de persoane s-au înscris pe listele de așteptare. Drept pentru care, la puțin peste 24 de ore de la startul etapei III, centrele de vaccinare aproape că au rămas fără doze.

ADVERTISEMENT

Concret, doar câteva județe mai au disponibile locuri pentru imunizare. În rest, pentru toate celelalte există în acest moment liste kilometrice de așteptare.

România, aproape fără locuri libere la vaccinarea anti COVID-19

În București situația este cât se poate de clară – din cele 18 centre disponibile, în prezent, toate sunt pe zero. Însă acestea primesc înscrieri pentru lista de așteptare, o listă care nu îți prezintă în timp real cât timp mai ai până la imunizarea efectivă.

ADVERTISEMENT

Județele Alba, Arad și Argeș sunt și ele fără locuri disponibile, dar cu mii de oameni înscriși. Toți așteaptă acum un semn de la centrul de vaccinare în momentul în care apare un vaccin disponibil pentru categoria lor.

Sursa foto – captură programare.vaccinare-covid.gov.ro/

Bacăul este primul județ unde găsim locuri de vaccinare. Două centre acceptă încă înscrieri și îți pot confirma pe loc doza de imunizare.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – captură programare.vaccinare-covid.gov.ro/

La sala de sport Beiuș este singurul vaccin disponibil din Bihor, așa că doritorii trebuie să se grăbească. Bistrița Năsăud, Brăila, Buzău și Brașov nu au mai putut garanta însă vaccin celor interesați.

Botoșani și Gorj, județele cu cele mai multe doze disponibile

La Botoșani, oamenii nu s-au îngrămădit la vaccin. Sunt doze „fără număr” în Flămânzi, un orășel cu puțin peste zece mii de locuitori, conform ultimului recensământ.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – captură programare.vaccinare-covid.gov.ro/

Nu la fel se întâmplă în Călărași, Cluj și Constanța, județe care, deocamdată, primesc înscrieri numai pentru listele de așteptare.

Sursa foto – captură programare.vaccinare-covid.gov.ro/

Orașul Reșița din Caraș Severin avea 691 de doze disponibile, în timp ce în Covasna erau aproape 500. Urmează apoi, în ordine alfabetică, un nou set de județe rămase fără vaccin. Dâmbovița, Dolj, Galați și Giurgiu sunt în așteptare. Gorjul, în schimb, are peste 2 mii de doze disponibile.

Sursa foto – captură programare.vaccinare-covid.gov.ro/

Harghita și Ialomița sunt și ele pe zero, în timp ce la Iași se mai găsesc încă puțin peste o mie de vaccinuri, dar la Vlădeni și Tibănești.

Bucureștenii care sperau la locuri în Ilfov au rămas cu buza umflată. Stocurile sunt și aici epuizate. Maramureș merge pe liste de așteptare, dar în Mehedinți ar mai fi câteva locuri libere.

Cordun, Bicaz și Pipirig, locuri cu doze disponibile

Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare și Sibiu au liste de mii de oameni în așteptare. Lucrurile se schimbă în Neamț, acolo unde Cordun, Bicaz și Pipirig au încă vaccinuri. Și la Suceava sunt câteva mii de locuri libere.

Sursa foto – captură programare.vaccinare-covid.gov.ro/

Teleorman, Tulcea și Vâlcea primesc doar înscrieri pentru lista de așteptare, în timp ce Timiș, Vaslui și Vrancea încă mai oferă câteva sute de locuri.

Florin Cîțu, apel pentru vaccinarea populației

În ciuda faptului că centrele de vaccinare merg mai degrabă pe liste de așteptare, premierul Florin Cîţu a declarat că obiectivul rămâne ca până la finalul lunii septembrie să fie vaccinaţi 10,4 milioane de români, adică un procent de 70% din populaţia activă.

„Încercăm în continuare ca dozele pe care le avem să fie programate ca să nu existe niciun loc liber. Eu m-am supărat acum o săptămână când am văzut că existau la Timişoara 20.000 de locuri libere şi cereau vaccin. Nu se poate aşa ceva. Nu trebuie să avem astfel de sincope.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Avem nevoie ca toată lumea să se vaccineze şi să avem locuri libere, oamenii să se programeze pentru toate locurile. Obiectivul rămâne în continuare, şi ne-am uitat la cum vor veni dozele de vaccin, obiectivul rămâne ca până la sfârşitul lunii septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români asta înseamnă 70% din populaţia activă, şi ar însemna că putem să spunem că trecem pe partea cealaltă a pandemiei.

Sunt semne că ar putea să fie mai devreme, dar nu aş vrea să ne gândim azi în momentul acesta. Ţinta rămâne 10,4 milioane de persoane. Eu zic că lucrurile merg bine şi vor merge foarte bine”, a afirmat Florin Cîţu

AstraZeneca, bun pentru România

Autorităţile au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de faţă la nivel european. Astfel, România va continua imunizarea și cu serul AstraZeneca.

Sursa foto – hepta.ro

”În urma analizării rapoartelor de reacţii adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte ţări, a evenimentelor raportate la nivel internaţional, dar şi a recomandărilor autorităţii de reglementare de la nivel european, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanţii din cadrul instituţiilor mai sus menţionate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de faţă la nivel European”, a transmis cei de la CNCAV.

ADVERTISEMENT