Sport

România are o nouă sală polivalentă! Cum arată și ce capacitate are „bijuteria” de 23 milioane de euro. Video

România va beneficia de o nouă sală polivalentă. „Bijuteria” de 23 de milioane de euro va putea găzdui meciuri de handbal, volei și baschet.
27.12.2023 | 18:50
Cum arată noua sală polivalentă din România care a costat 23 de milioane de euro. Foto: Facebook - @Cristian Matei.
ADVERTISEMENT

Lucrările la sala polivalentă din Turda au fost finalizate, iar imaginile cu noua „bijuterie” care va găzdui meciuri de handbal, volei și baschet sunt de-a dreptul spectaculoase. Arena are o capacitate de 3.320 de locuri și respectă toate standardele pentru a organiza evenimente sportive.

România are o nouă sală polivalentă! Cum arată și ce capacitate are „bijuteria” de 23 milioane de euro

Construirea sălii polivalente din Turda a costat nu mai puțin de 113,25 milioane de lei (aproximativ 23 milioane de euro). După mai bine de 3 ani, lucrările au fost finalizate, iar sala polivalentă va putea fi dată spre folosință.

ADVERTISEMENT

Baza sportivă amenajată pentru practicarea mai multor ramuri de sport are 350 de locuri de parcare, o sală de forță ultramodernă, dar și bazin de înot. Echipa locală de handbal masculin, Potaissa Turda, este principala beneficiară a sălii polivalente.

Transilvănenii au încheiat anul pe locul 5 în „Liga Zimbrilor”, cu 24 de puncte. Totodată, formația clujeană evoluează constant în cupele europene la handbal masculin. România suferă la acest capitol, iar multe dintre forțele handbalului românesc au fost nevoite să plece din oraș pentru meciurile internaționale.

ADVERTISEMENT

„A avut loc recepția la terminarea lucrărilor la unul dintre cele mai așteptate obiective de investiții din Municipiul Turda, respectiv Sală de sport competițională de nivel internațional, Bază sportivă Turda”, a fost anunțul făcut de Cristian-Octavian Matei, primarul orașului Turda.

„Vor avea loc multe evenimente de excepție. Este extraordinar”

„Recepția lucrărilor a fost organizată de către Compania Națională de Investiții S.A. (C.N.I.) în calitate de Investitor/Beneficiar, la care au participat reprezentanți din partea Executantului, Asocierea ACI CLUJ S.A. – PRODESIGN ENGINEERING & CONSTRUCTION S.R.L., prin lider de asociere ACI CLUJ S.A., și reprezentanți din partea Primăriei Municipiului Turda.

ADVERTISEMENT

După admiterea recepției la terminarea lucrărilor de către Investitor următoarea etapă va fi predarea-primirea noului amplasament și a construcțiilor aferente către UAT Municipiul Turda în calitate de Beneficiar Final. 

Astfel, suntem tot mai aproape ca acest obiectiv să devină inima municipiului nostru, locul în care vor avea loc multe evenimente de excepție.

ADVERTISEMENT

Acest obiectiv nu reprezintă doar o construcție impresionantă, ci și o realizare de succes de care se va bucura întreaga noastră comunitate. Este cu adevărat extraordinar să vedem cum TURDA ARENA a devenit o realitate”, au fost cuvintele lui Cristian Matei.

ADVERTISEMENT