Sport

Ce se va întâmpla la „Pro Rapid”? Anunț oficial: „Costă 30 de milioane de euro”

Baza Pro Rapid ar putea beneficia de o finanțare de 30 de milioane de euro.
27.10.2023 | 09:07
Ce se va intampla la Pro Rapid Anunt oficial Costa 30 de milioane de euro
Există un plan de modernizare a bazei Pro Rapid de peste 30 de milioane de euro. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul București suferă din cauza absenței unei săli polivalente moderne, care să facă cinste performanțelor din sporturile de interior pe care le au sportivii noștri.

Investiție uriașă la Pro Rapid

Bogdan Vasiliu, președintele CS Rapid, anunță că vrea să atragă o investiție de 30 de milioane de euro pentru a moderniza baza sportivă, care actualmente este într-o stare deplorabilă.

ADVERTISEMENT

Acesta vrea să de construiască o sală polivalentă modernă, de 7000 de locuri, special pentru echipele de handbal ale Rapidului. Nu va fi singura construcție.

Vasiliu vrea să modernizeze o parte din construcțiile existente în baza Pro Rapid, dar și să amenajeze un teren performant pentru fotbal și rugby.

ADVERTISEMENT

Prețul acestei modernizări urcă la 30 de milioane de euro, existând speranțe că CNI va finanța proiectul. Rapid are nevoie de această sală mai ales la meciurile internaționale, spune Vasiliu.

Acolo vom da lovitura cu o sală polivalentă. Ce ne-am imaginat acolo este următorul lucru: un complex sportiv cu un teren de fotbal-rugby și o sală polivalentă, modernizarea sălilor pe care deja tu le știi foarte bine, plus sălile de forță, o parte dărâmate, o parte refăcute.

ADVERTISEMENT

Ăsta ar fi planul, doar să obținem proiectul de finanțare, e un proiect amplu, o sală de 7000 de locuri. Noi acum suferim.

De exemplu, meciurile de liga campionilor, noi la polivalentă anul trecut am fost sold-out la fiecare meci, cu Gyor sau cu Krim unde, dacă aveam 10.000 de locuri disponibile, 10.000 de bilete vindeam.

ADVERTISEMENT

Sunt 30 de milioane de euro, prin CNI. Acum e un moment greu economic, dar s-ar putea face. Am mai fost la PRO Rapid.

Am curățat, încercăm să mutăm rugby-ul acolo, printr-o investiție mai mică. Ne afectează teribil lupta pentru Sala Polivalentă. Suntem singura capitală fără o sală polivalentă. Budapesta avea o sală unde se juca Final4 de Liga Campionilor de 10.000 de locuri, au mai construit una de 20.000 de euro, pe lângă cele ale cluburilor.

Noi jucăm la Mioveni, e frustrant. Ar fi bună si pentru concerte, iarna unde faci un concert cu 10.000 de oameni?“, a spus Bogdan Vasiliu.

Emisiunea „Suflet de rapidist”, dedicată sufletelor boeme, este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de marți, de la ora 13:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, de la ora 17:30, joi.

Bogdan Vasiliu anunță investiții majore la Pro Rapid

ADVERTISEMENT