Se știe că bucătăria românească este foarte apreciată de către turiștii străini care ne vizitează țara an de an. Fiecare zonă a țării are specificul ei tradițional atunci când vorbim de bucatele delicioase. Așadar, publicația TasteAtlas a întocmit topul celor mai populare mâncăruri românești. În plus, România s-a clasat în prima treime a clasamentului celor mai bune bucătării din lume!
Nimic nu poate concura cu mâncarea tradițională românească! O spun chiar turiștii străini care i-au adus României un loc de cinste în topul gastronomiei mondiale întocmit de TasteAtlas. Țara noastră s-a clasat în prima treime a clasamentului celor mai bune bucătării din lume. Mai exact, România ocupă un onorabil loc în clasamentul țărilor cu cea mai bună mâncare de pe glob.
An de an, 50.000 de experți în alimentație lucrează la realizarea acestui atlas culinar, votând în funcție de arome, preparate tradiționale, ingrediente locale și autenticitatea restaurantelor. Drept urmare, România a ocupat locul 29 în clasamentul celor mai bune bucătării din lume. Pe primele 3 locuri în clasamentul internațional s-au clasat Italia, Japonia și Grecia.
Cea mai votată mâncare tradițională românească a fost ciorba rădăuțeană, urmată de sarmale, bulz, salam de Sibiu, babic, cașcaval afumat, fasole bătută, papanași, ciorbă de fasole cu afumătură și telemea de Ibănești. Aceste preparate delicioase reprezintă o combinație ideală de ingrediente locale de calitate.
Ciorba rădăuţeană este unul dintre cele mai apreciate preparate românești. Această mâncare tradițională din Bucovina se prepară la fel de repede ca ciorba de pui, dar anumite ingrediente fac diferența. Mai jos vă prezentăm rețeta completă de ciorbă rădăuțeană, pe care este musai să o încercați:
Prima dată se curăță legumele și se taie în bucăți mari. Se adaugă doi litri de apă într-o cratiță și se adaugă puțină sare. Se pune la foc și se pun bucățile de legume și pieptul de pui. Pentru a face ciorbă de rădăuțeană, nu se recomandă să fie folosit pieptul de pui dezosat.
Legumele se lasă la fiert și pieptul de pui pentru aproximativ 40-50 minute. Apoi se scot legumele și pieptul de pui din oală și se lasă la răcit. Separat, se pasează țelina, ceapa și unul dintre cei doi morcovi. Celălalt morcov și ardeiul se toacă mărunt.
După ce carnea de pui s-a răcit, se rupe fâșii cu mâna sau se taie bucățele. Se pune apoi în ciorba rădăuțeană și legumele pasate, cele tocate și pieptul de pui. Toate ingredientele se pun din nou la fiert, pentru circa 10-15 minute.
Într-un castron se sparg două ouă, se pun gălbenușurile într-un bol și se adaugă 200 ml smântână grasă. Se amestecă gălbenușurile cu smântână și adăugam patru căței de usturoi dați pe răzătoare.
Pentru ca gălbenușurile să nu se închege, se toarnă treptat în compoziție o parte din supa fierbinte, până ce aceasta ajunge la o temperatură apropiată de cea a supei din cratiță. Se mai lasă 10-15 minute pe foc, iar apoi se pune în ciorba rădăuțeană compoziția de ouă, smântână și usturoi. Se amestecă foarte bine și se adaugă 2-3 linguri de oțet și pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!