Life

Acestea sunt cele mai bune mâncăruri românești, conform experților străini. Cine e pe primul loc în top

Ele sunt cele mai delicioase preparate tradiționale românești, după specialiștii de peste hotare. Ce produs este pe prima poziție.
02.01.2024 | 17:24
Acestea sunt cele mai bune mancaruri romanesti conform expertilor straini Cine e pe primul loc in top
Ele sunt cele mai delicioase preparate tradiționale românești, după specialiștii de peste hotare. Ce produs este pe prima poziție. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Acestea sunt cele mai bune mâncăruri românești, conform experților străini. Cine e pe primul loc în top. Pentru clasamentul din 2023 au fost luate în calcul 10.927 preparate tradiționale, 6.119 ingrediente locale și 23. 751 restaurante autentice.

Ele sunt cele mai delicioase preparate tradiționale românești, după specialiștii de peste hotare. Ce produs este pe prima poziție

Ele sunt cele mai delicioase preparate tradiționale românești, după specialiștii de peste hotare. Ce produs este pe prima poziție. Experții în alimentație, 50.314 la număr, au votat care sunt cele mai bune mâncăruri.

ADVERTISEMENT

Topul realizat de Atlasul Gustului a scos la iveală felurile de mâncare care sunt pe placul oamenilor de pretutindeni. Această enciclopedie de arome a realizat catalogul virtual pe baza recenziilor specialiștilor și a părerilor clienților autohtoni.

De asemenea, clasamentul anual a luat în calcul și părerile turiștilor, motiv pentru care țara noastră se încadrează în primele 30. Mai exact, România ocupă locul 29, în timp ce primele 3 poziții aparțin Italiei, Japoniei și Greciei.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de preparatele tradiționale românești cei mai mulți au votat ciorba rădăuțeană. Supa este pe primul loc, fiind cea mai apreciată mâncare din bucătăria noastră. Acesta este urmată de savuroasele sarmale.

În plus, printre produsele savuroase și apreciate de străini se mai află bulzul, salamul de Sibiu, babicul, cașcavalul afumat, fasolea bătută și papanașii. Totodată, în clasament mai apar ciorba de fasole cu afumătură și telemea de Ibănești.

ADVERTISEMENT

Toate aceste preparate reprezintă o combinație de tradiție, pasiune culinară și ingrediente locale de calitate. Datorită acestor feluri de mâncare tradiționale turiștii de pretutindeni ajung în România an de an în număr tot mai mare.

Ce preparate au fost incluse în trecut în Atlasul Gustului

În urmă cu câțiva ani au fost incluse alte preparate tradiționale românești în Atlasul Gustului, însă unele au rămas și în 2023. Unele dintre cele mai reprezentative pentru România se numără salamul de Sibiu și brânza de la Ibănești.

ADVERTISEMENT

Magiunul de prune de la Topoloveni nu a fost inclus de această dată în clasamentul realizat de experții internaționali. Din fericire, produsele românești îi îndeamnă pe oameni să viziteze țara noastră și prin prisma bucatelor.

„Sunt unii care caută destinaţii în funcţie de acest subiect. În general, lucrurile pe care le apreciază în România, în top 3, este mâncarea, diversitatea ei şi gustul mâncării”, a spus organizatorul unui târg pentru stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT