Sport

România atacă Euro 2024 în „haine” noi. Declarații savuroase ale lui Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu după vizita în Spania

România va îmbrăca un echipament nou, confecționat în Spania, în campania de calificare la Campionatul European din 2024.
02.11.2022 | 21:22
Romania ataca Euro 2024 in haine noi Declaratii savuroase ale lui Razvan Burleanu si Edi Iordanescu dupa vizita in Spania
Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu, declarații savuroase după vizita din Spania. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT
02-11-2022
19:32

Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu, declarații savuroase după vizita în Spania

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal și Edi Iordănescu, antrenorul naționalei României, au efectuat o vizită în Spania, locul unde se confecționează noile echipamente pentru campania de calificare la Euro 2024. 

Șeful FRF a mărturisit că Iordănescu Jr. ar trebui să se inspire din performanțele tatălui său, Anghel Iordănescu și să se califice la următorul turneu final. 

”A reușit să crească un brand la nivel mondial. Ne-am dori ca Edi să se inspire din povestea de succes a tatălui său și să mergem la următorul turneu final. Pot spune că sunt încredințat de acest lucru. Obiectivul nostru este să asigurăm o dezvoltare sustenabilă. Să aducem bani și să-i investim la naționale și în competițiile în care suntem integrați.

Cu siguranță, obiectivul este să ne calificăm la următorul turneu final. Și-a dorit să ia lucrurile pas cu pas, anume de a reveni în elita fotbalului mondial. În 2026 ne-am dori să avem o poveste de succes, cu cei mai buni 11 jucători. Dacă îl vom convinge pe Edi să stea până în 2026, va fi bine. Ultimele meciuri ne dau încredere”, a declarat Răzvan Burleanu, conform digisport.ro.

De cealaltă parte, Edi Iordănescu a dezvăluit ce urmează pentru echipa națională. ”Sunt multe ingrediente necesare pe care trebuie să le propunem şi noi. Am văzut lucruri organizate, ceea ce ne dorim și noi. Sperăm să-l îmbrăcăm curând (n.r. noul echipament). E de o calitate deosebită și putem să prestăm și noi un fotbal bun și să ne calificăm la Turneul Final.

Vorbim de partenerii noștri. Îi reprezentăm la joc. E important exact ce s-a întâmplat aici. E adevărat că la echipa națională, timpul este inamicul principal. Vom încerca să atingem obiectivele contra cronometru.

Obiectivul principal al meu era continuitatea. A fost o perioadă de cunoaștere, de analiză, de studiu. Deja am propus lucruri diferite în septembrie.

Un jucător care poate face obiectul important pentru echipa națională, încercăm să-l aducem. Așteptați-vă ca acolo unde nu am avut soluții să aducem jucători tineri.

Îmi doresc continuitate. Să consolidăm aceste lucruri bune. Avem nevoie de rezultate bune. Așteptați-vă să nu vedeți schimbări foarte multe”, a spus Edi Iordănescu. 

 

România va debuta în luna martie a anului viitor în grupele preliminare ale Campionatului European din 2024. „Tricolorii” atacă prima calificare la un turneul final după o pauză de 8 ani, iar primul pas este confecționarea noului echipament.

România caută calificarea la Euro 2024 în echipamente noi

România va juca primul meci în campania de calificare la Euro 2024 în deplasare cu Andorra. Tot în Andorra, „tricolorii” își vor etala noile echipamente care sunt în proces de confecționare într-o fabrică din Toledo, Spania.

ADVERTISEMENT

Federația Româna de Fotbal și Joma, sponsorul tehnic al naționalei, și-au prelungit contractul care va fi valabil până în 2026.

Până la meciul oficial cu Andorra, pentru formația pregătită de Edi Iordănescu urmează duelurile amicale cu Slovenia, pe 17 noiembrie și Moldova, pe 20 noiembrie.

ADVERTISEMENT
Echipament România
Noul echipament al României. Sursă foto: FRF

Echipament România Echipament România

FRF și Joma au semnat un nou contract până în 2026

Federația Română de Fotbal în frunte cu Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu, a fost prezentă la Portillo de Toledo, în Spania, acolo unde și-a prelungit contractul cu Joma, sponsorul tehnic al „tricolorilor” până în 2026.

Astfel, Joma a devenit cel mai longeviv partener al FRF, iar contractul poate fi prelungit pentru încă doi ani dacă ambele părți vor fi de acord.

ADVERTISEMENT

„Am ales să continuăm cu Joma, care a arătat pe parcursul parteneriatului cel mai mare sprijin și implicare în toate proiectele Federației Române de Fotbal. Este important să avem parteneri care să aibă încredere în întregul proces de reconstrucție a echipei naționale și Joma este unul dintre ele.

Faptul că susține toate echipele naționale din 2015 demonstrează acest angajament esențial. Sper ca împreună să reușim să realizăm visul nostru, acela de a ne califica la următoarele turnee finale, Euro 2024 și Campionatul Mondial din 2026”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

ADVERTISEMENT

România caută prima calificare la Euro după o pauză de 8 ani

Ultima oară când România se afla la turneul final se întâmpla în 2016. Atunci la cârmele naționalei se afla Anghel Iordănescu, tatăl actualului antrenor al României.

România obținea un singur punct în grupa A din care mai făceau parte echipa gazdă Franța, viitoarea adversară din preliminariile Euro 2024, Elveția și Albania.

„Tricolorii” pierdeau primul meci împotriva Franței, scor 1-2 și remizau scor, 1-1 cu Elveția. În ultima partidă, Albania se impunea la limită, scor 1-0 în fața României.

Edi Iordănescu, bonus dacă o duce pe România la Euro 2024

Edi Iordănescu a fost reconfirmat în poziția de selecționer, deși nu a reușit să evite retrogradarea în Divizia C din Liga Națiunilor. Invitat la prima ediție a FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Edi Iordănescu a dezvăluit ce bonus are asigurat dacă va accede la Euro 2024.

„Cât câștig nu pot să spun că e confidențial și mă trezesc cu o amendă mâine. Salariul este la nivel cu ce au avut predecesorii mei. Este semnificativ mai mic decât tot ce însemna ultimele 4-5-6-7 oferte sau discuții pe care le-am avut. Este o clauză care mă obligă să nu dezvălui salariul.

Singurul bonus pe care îl am este pentru calificarea la European. Niciun euro suplimentar. Garantez că nu e cu nimic mare decât aveam la CFR pentru accederea într-o grupă europeană.

Sub nicio formă nu am un milion de euro bonus. Nu se pune problema de așa ceva. E de 5-6 ori mai puțin decât atât. Nu mai am niciun câștig financiar în afară de salariul care este lunar și acest bonus care este condiționat de calificare”, a declarat Edi Iordănescu la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT