Sport

Edi Iordănescu, reconfirmat de FRF în funcția de selecționer. Prima reacție a antrenorului: „Am identificat 5 probleme pe care le avem”

România va fi condusă și în preliminariile Campionatului European din 2024 de Edi Iordănescu. Selecționerul a fost reconfirmat.
03.10.2022 | 15:57
Edi Iordanescu reconfirmat de FRF in functia de selectioner Prima reactie a antrenorului Am identificat 5 probleme pe care le avem
Cu Edi Iordănescu pe bancă România a retrogradat în al treilea eșalon al Ligii Națiunilor. Selecționerul a identificat principalele probleme ale ”tricolorilor”. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a primit votul de încredere al Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal și va conduce România în campania de calificare la Euro 2024.

Edi Iordănescu: ”Trebuie să construim în jurul elementelor bune și să le dezvoltăm”

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate Edi Iordănescu avea deja girul președintelui Federației Române de Fotbal de a continua pe banca echipei naționale încă de după meciul cu Finlanda 1-1, de la Helsinki.

ADVERTISEMENT

Între timp și Comisia Tehnică a FRF a analizat raportul prezentat de selecționer la capătul campaniei din liga Națiunilor și l-a reconfirmat în funcție. Iordănescu junior a dezvăluit care sunt prioritățile lui și ale staff-ului în perioada următoare. Noul mandat se întinde până la finalul preliminariilor Euro 2024.

”Am identificat cinci probleme pe care le avem și sper să le remediem sau să le diminuăm efectele. Nu sunt cazuri izolate, e vorba de situația în care ne aflăm, un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaționale ale jucătorilor români la echipele de club.

ADVERTISEMENT

Cred că am reușit să punem fundația la procesul de reconstrucție, cu jucători tineri, mulți proveniți de la Under 21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranțe pentru o calificare la EURO. Încercăm să construim în jurul elementelor bune și să le dezvoltăm”, a declarat Iordănescu, pentru FRF.ro.

România va avea un traseu greu spre Euro 2024

În urna a treia la tragerea la sorți a grupelor din preliminariile Euro 2024, programată pe 9 octombrie, România va avea o misiune extrem de dificilă pentru a fi prezentă la turneul final din Germania.

ADVERTISEMENT

Campioana și vicecampioana Europei, Italia, respectiv Anglia, campioana mondială Franța, sau revelația Ungaria, s-ar putea număra printre adversarele ”tricolorilor”. Edi Iordănescu este însă optimist că va gestiona situația și că la finalul campaniei fanii echipei naționale vor sărbători.

”Încrederea care mi s-a oferit mă onorează și, la fel ca și până acum, promit să pun în slujba echipei naționale toate cunoștințele mele și tot ce am eu mai bun ca să reușim să ne atingem obiectivul. 

ADVERTISEMENT

Pentru mine e o onoare și o mândrie să mă aflu în această poziție și sper să ne bucurăm cu toții la final și să facem fericiți românii”, a mai spus selecționerul, la scurt timp după ce a fost reconfirmat în funcție.

ADVERTISEMENT