Sporturi

România, avantaj înaintea meciului cu Italia din barajul de FED Cup! Viitoarele adversare au avut un început modest de sezon, cu eliminări în calificări la Auckland sau Shenzhen

11.02.2020 | 13:49
Romania avantaj inaintea meciului cu Italia din barajul de FED Cup Viitoarele adversare au avut un inceput modest de sezon cu eliminari in calificari la Auckland sau Shenzhen
ADVERTISEMENT

România va întâlni Italia pentru menținerea în grupa mondială a FED Cup. Partidele se vor desfășura pe 17 și 18 aprilie în România și, conform calculelor, hârtiei, „tricolorele” pornesc din postura de favorite.

România întâlnește Italia în barajul de FED Cup

România a ratat șansa de a ajunge la turneul final al FED Cup după ce a pierdut în meci decisiv, cel de dublu, în fața selecționatei din Rusia. Ca urmare a rezultatelor înregistrate la Cluj pe 7 și 8 februarie, echipa „tricoloră” va disputa un baraj de menținere în grupa mondială și, în cazul unui succes, va ataca din nou prezența la turneul final la începutului anului viitor.

ADVERTISEMENT

Adversara României pe 17 și 18 aprilie va fi Italia, care a trecut săptămâna trecută de Austria, Estonia, Grecia și Croația, și a obținut promovarea din grupa zonală 1.

Selecționata Italiei, al cărei căpitan este Tathiana Garbin, a fost compusă la ultimele confruntări din Elisabetta Cocciaretto (154 WTA), Camila Giorgi (100 WTA), Jasmine Paolini (94 WTA), Martina Trevisan (152 WTA) și Giulia Gatto-Monticone (149 WTA).

ADVERTISEMENT

Ca și Italia, căpitanul nejucător Florin Segărceanu s-a putut baza, în confruntarea cu Rusia de la Cluj, pe o singură jucătoare de top 100, Ana Bogdan (90 WTA), care a adus un punct României datorită victoriei cu Veronika Kudermetova.

Prima rachetă a Italiei, eliminată în calificări la Shenzhen și Adelaide

Jasmine Paoloni este cel mai bine clasată sportivă a Italiei, din echipa care a trecut de Croația în play-off. Totuși, sportiva de 24 de ani a avut un început de sezon modest, cu eliminări în calificări la Shenzhen și Adelaide și în runda inaugurală a Australian Open.

ADVERTISEMENT

Camila Giorgi, cel mai important nume din echipa Italiei, fost număr 26 WTA, a început sezonul la Auckland, unde a reușit să treacă de calificări la Auckland, dar a ieșit în primul tur după înfrângere în fața Serenei Williams.

La Hobart, Giorgi a părăsit competiția în al doilea tur al calificărilor, în timp ce la Australian Open a avut un parcurs solid, reușind să le elimine în primele două tururi pe Antonnia Lottner și Svetlana Kuznetsova, dar a cedat în fața lui Angelique Kerber.

ADVERTISEMENT

Elisabetta Cocciaretto a început sezonul la Auckland, unde nu a reușit să treacă de calificări. Jucătoarea de 19 ani a depășit cele trei tururi preliminare la Melbourne, reușind să ajungă pe tabloul principal, unde a fost învinsă în prima rundă de Angelique Kerber.

Martina Trevisan, a patra rachetă a Italiei, a pierdut primul meci din noul sezon, runda inaugurală a calificărilor pentru turneul de la Shenzhen, dar a avut un parcurs impecabil în tururile preliminarii pentru tabloul principal al Australian Open. În primul tur de la Melbourne, Trevisan a dat de viitoare campioană Sofia Kenin și a pierdut 2-6, 4-6.

  • 17 și 18 aprilie, datele de disputare a barajului de FED Cup dintre România și Italia
ADVERTISEMENT