Sport

România, calificată la Campionatul European de handbal! Când se dispută turneul și care sunt țările participante

România a reușit o victorie superbă împotriva Austriei, reușind să se impună cu 38-29. "Tricolorele" obțin calificarea la turneul final pentru a 14-a oară din cele 15 ediții disputate.
24.04.2022 | 19:44
Romania calificata la Campionatul European de handbal Cand se disputa turneul si care sunt tarile participante
România, calificată la Campionatul European de handbal! Când se dispută turneul și care sunt țările participante
ADVERTISEMENT

România a învins Austria cu 38-29 în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea, în meciul decisiv de calificare la Campionatul European din 2022. “Tricolorele” au condus de la un capăt la altul confruntarea, reușind cel mai bun joc din actualele preliminarii.

România, calificată la Campionatul European de handbal! Turneul va avea trei ţări gazdă

Echipa lui Adi Vasile a tremurat pentru prezența la turneul final până la ultimul meci, însă Neagu și compania au reușit un meci excelent într-o atmosferă extraordinară, în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

România merge alături de alte 15 formații la turneul final, care va avea, în premieră trei gazde: Muntengru, Macedonia de Nord și Slovenia. Competiția va avea loc într-o perioadă neobișnuită din cauza Campionatului Mondial de fotbal din Qatar.

EHF a programat turneul mai devreme, să nu se suprapună cu Mondialul de fotbal

Pentru a nu se suprapune cu Mondialul din Golf, care va avea loc în luna decembrie, EHF a programat turneul final între 4 și 20 noiembrie, deși în mod tradițional începea la începutul lunii decembrie.

ADVERTISEMENT

Au obținut până acum calificarea la turneul final: Muntengru, Macedonia de Nord, Slovenia (gazde), Norvegia (campioana en-titre), Olanda, Polonia, Danemarca, Elveția, Franța, Suedia, Germania, Spania, Ungaria, România și Serbia.

Pentru ultimul loc calificant la turneul final se luptă în meci direct Croația și Cehia. Cele 16 formații vor fi împărțite în patru grupe a câte patru echipe din care primele trei se vor califica în grupele principale.

ADVERTISEMENT

România a ratat o singură dată prezenţa la Euro!

România a ratat o singură dată prezența la turneul final. Se întâmpla în 2006, când naționala “tricoloră” avea să fie eliminată de Serbia. În schimb, România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile de la Mondiale.

Naţionala noastră vrea să şteargă prestaţia modestă de la precedentul turneu final european. În 2020, România a încheiat competiţia abia pe locul 12, cu o singură victorie, în faţa Poloniei.

ADVERTISEMENT

După ce a ratat prezenţa la Campionatul Mondial din 2021, Cristina Neagu revine alături de prima reprezentativă la un turneu final, ultimul obiectiv alături de “tricolore” fiind participarea la Jocurile Olimpice din 2024.

  • 12 goluri a marcat Cristina Neagu în meciul cu Austria
  • 14 este numărul de ediţii de Euro la care participă România, din 15 posibile
ADVERTISEMENT