Sport

România, înfrângere dureroasă împotriva Croației! “Tricolorele” rămân cu zero puncte în grupa principală

10.12.2020 | 20:40
Romania infrangere dureroasa impotriva Croatiei Tricolorele raman cu zero puncte in grupa principala
ADVERTISEMENT

Croația a câștigat meciul împotriva României de la CE de handbal cu 25-20 și rămâne cu maximum de puncte la turneul final. “Tricolorele” au avut un joc dezamăgitor după un debut entuziasmant.

În minutul 18, România a condus cu 8-4, însă croatele au reușit să revină și să aibă un parțial de 7-0. Bogdan Burcea a încercat să le mai odihnească pe Neagu și Laslo, două dintre handbalistele care au jucat cel mai mult la acest turneu final.

ADVERTISEMENT

A fost momentul în care Croația a pus stăpânire pe meci și n-a mai lăsat diferența să scadă la mai puțin de două goluri. Jocul de atac a suferit în partea secundă pentru naționala României, care rămâne să își spele imaginea în ultmele două meciuri de la turneul final: luni, cu Ungaria și marți, împotriva Olandei.


România – Croația 20-25

FINAL DE MECI! Croația câștigă cu 25-20 împotriva României și își păstrează procentajul maxim.

ADVERTISEMENT

Min. 54: Vine și primul gol din extrema stângă, abia în minutul 54. Ana Maria Iuganu. Croatele au în continuare trei goluri avans

Min. 50: Cristina Laslo nu prinde mingea și “tricolorele” ratează o șansă bună. Croația conduce 20-17 cu 10 minute înainte de final

ADVERTISEMENT

Min. 46: “Tricolorele” mai au trei goluri de recuperat până la final după golurile Elizei Buceschi

Min. 40: România reduce handicapul și revine la patru goluri

Min. 35: Croația domină meciul în aceste momente și se duce la șase goluri avans

Min. 33. Sonia Seraficeanu reduce din handicap. Croatele au în continuare patru goluri avans

Start în repriza secundă

PAUZĂ! România este condusă la pauză cu 14-10 de Croația după ce a avut 8-4. Japundza a fost eliminată 2 minute la ultima fază a reprizei după ce a lovit-o în față pe Cristina Neagu

ADVERTISEMENT

Min. 28: Croația se desprinde la patru goluri. Cristina Neagu ratează o aruncare de la 7 metri

Min. 25: Cristina Laslo rupe seria de 7 goluri consecutive a adversarelor. România se apropie la 2 goluri

Min. 23. Incredibil! Croația marchează 6 goluri la rând, iar “tricolorele” n-au mai înscris de 5 minute

Min. 20: România ia time-out după lejeritatea cu care naționala noastră a încasat două goluri consecutive: “De ce vă grăbiți? Aveți răbdare. Trebuie să fiți tenace, răbdătoare” 

Min. 15: Croația cere timeout după ce eficacitatea echipei este de 30% . România domină începutul de meci

Min. 13: Lorena Ostase înscrie golul zilei cu spatele la poartă! Denisa Dedu are 4 parade din 7 mingi. 6-3 România

Min. 11: Denisa Dedu are trei parade, inclusiv o aruncare de la 7 metri. Echipa noastră scapă fără gol după prima inferioritate

Min. 9: România se desprinde la 4-2 grație Cristinei Neagu, autoare a trei goluri. Ostase a scos și o eliminare de 2 minute pentru croate

Min. 5: Scor strâns! Denisa Dedu a avut două intervenții. Neagu a înscris pentru noi. Lorena Ostase a ratat două șanse

Start de meci! 

Echipele: 

* Surprinzător sau nu, România este favorită în fața Croației la casele de pariuri. O victorie a “tricolorelor” este cotată cu 1,65, în timp ce un eventual succes al Croației are cota 2,95. La egal, cota este 8,00. Asta în ciuda faptului că echipa Croației are maximum de puncte.


România – Croaţia Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

Partida România – Croaţia se joacă joi, 10 decembrie, de la ora 19:15, în prima etapă a grupei principale 2 în acelaşi oraş unde au avut loc toate meciurile din cadrul primei faze pe grupe în grupele C şi D, la Kolding. Jocul este transmis pe micile ecrane de posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV, dar îl puteţi urmări în format LIVE VIDEO şi pe site-ul FANATIK.RO

Aşa cum declara şi selecţionerul Bogdan Burcea a venit momentul ca echipa României să înceapă să atace meciurile din această a doua fază pe grupe cu obiectivul victoriei. Chiar dacă a intrat cu 0 puncte în această etapă şansele la o clasare superioară nu sunt deloc anulate şi primul pas fudnamental ar fi un succes în faţa Croaţiei.

România a intrat în grupa principală cu 0 victorii

Echipa României a început slab turneul, cu un eşec în faţa Germaniei, a reuşit apoi o a doua repriză fabuloasă cu Polonia, care a întors un meci compromis la pauză şi a dus la calificare, după care în ultimul meci, cu excepţia ultimului sfert de oră, când s-a prăbuşit efectiv, a jucat excelent cu Norvegia, mergând până în minutul 45 cap la cap.

Marea noastră problemă o constituie clar lipsa de experienţă a multora dintre tinerele talentate, promovate de Bogdan Burcea, de unde alternanţa cu uşurinţă a momentelor foarte bune cu cele dezastruoase la care s-a adăugat, absolut neaşteptat, forma foarte slabă a liderului echipei, Cristina Neagu, care a greşit mult şi în meciul cu Norvegia.

Palmares sută la sută pozitiv în faţa Croaţiei la Europene

La polul pozitiv notăm prestaţiile extraordinare ale celor doi portari, Iulia Dumanska şi Denisa Dedu, autoare ale unor parade cu adevărat fenomenale şi sclipirile Elizei Buceschi, cu pătrunderile ei individuale sau aruncările surprinzătoare de pe picioare de la 9 metri.

România  are palmares sută la sută pozitiv în faţa Croaţiei la turneele finale de Europene. Au fost trei meciuri, în 2008, 2010 şi 2016, toate încheiate cu succesul tricolorelor, singurul nostru eşec venind la un turneu final de CM în 2011.

ADVERTISEMENT